19-årige Oliver Meng skal kæmpe om IBF’s junior-VM-titel mod Maono Ally

Det ubesejrede stortalent Oliver Meng kan blive Danmarks yngste indehaver af en VM-titel i boksning, når han brager sammen med Maono Ally om IBF’s junior-VM-titel på hjemmebane i Nykøbing F. Hallerne.

Der bliver smæk for skillingen, når U17 EM-bronzevinderen Oliver Meng fredag den 18. januar træder op i bokseringen i Nykøbing F. Hallen ved det store Danish Fight Night Boksegalla. Efter blot fire profkampe bokser den unge dansker nu overraskende sit livs første titelkamp. 

I det modsatte ringhjørne venter Tanzania-bokseren Maono Ally – med tilnavnet ” The Monster of Bagamoyo” – og det bliver et opgør om IBF’s junior VM-titel i super weltervægt (for boksere under 25 år).

International Boxing Federation (IBF) er et af boksesportens store og anerkendte verdensforbund, og i en kamp om Youth-titlen, kan den danske bokser med en sejr positionere sig yderst fordelagtigt overfor IBF’s repræsentanter og tage det første vigtige skridt på vej mod endnu større bedrifter.

Mens Oliver Meng har bokset 4 kampe med 4 sejre, står 21-årige Maono Ally noteret for 8 sejre, 3 nederlag og en enkelt uafgjort.

Det er ret uhørt, at en professionel bokser på bare 19 år allerede i sin 5. kamp programsættes til en titelkamp over 10 omgange. Men Oliver Meng føler sig klar til opgaven og glæder sig især til at optræde foran alle venner og bekendte i Nykøbing F.

”Det er helt vildt, for det er gået så stærkt. Det er jo kun min femte kamp som professionel. Men jeg er 100 pct. klar til opgaven. Det bliver samtidig på hjemmebane, så det giver mig et ekstra kick. Jeg har bokset i samme hal før som amatør – vistnok 5 gange i alt – så det er bare sindssygt fedt, at jeg nu kan vende tilbage samme sted i bar overkrop som professionel bokser. Det giver mig ekstra styrke. For alle dem, der kommer til at være hallen, vil mig jo det bedste,” siger Oliver Meng og tilføjer.

”Det vil samtidig være fedt at kunne kalde sig den yngste verdensmester nogensinde i dansk boksehistorie. Jeg føler ikke et større pres på mine skuldre, fordi jeg ved, hvad jeg selv kan, og jeg ved, at jeg godt kan vinde denne VM-titel. Det er jeg sikker på.”

Tanzanieren, som er en meget hurtig og bevægelig bokser, har modsat Oliver Meng erfaring fra to ungdoms-VM-kampe, og han har også prøvet at gå 10 omgange tidligere.

I februar knockoutede han den hidtil ubesejrede kroat Luka Pupek (11-0) og erobrede ved den lejlighed WBC Youth Silver-titlen. I november tabte han på point på udebane i Tyskland til Wanik Awdijan (24-1), som pt. er nummer 45 i verden ifølge BoxRec. Sidstnævnte opgør var om IBF’s Youth-titel i mellemvægt. Nu gælder det samme titel bare i letmellemvægt.

Sammen med sin far/træner Morten Meng skal Oliver nu lægge en taktisk plan og ikke mindst sørge for at komme i topform til den store opgave. 

”Der er nogen, der vil mene, at det er for tidligt med en titelkamp over 10 omgange, men jeg skal nok bevise, at jeg er klar til det her. Jeg leverede nogle flotte resultater som amatør, og jeg er den type bokser, som bliver bedre omgang for omgang. Jeg forhaster mig ikke i ringen og er altid i kanonform, når jeg bokser. Det bliver kort sagt et brag af en VM-kamp, og der bliver en sindssyg fed stemning i hallen,” lyder meldingen fra det håbefulde talent.

Udover titelkampen med Oliver Meng forhandler promotor Mogens Palle om en mulig titelkamp til den tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud, som ved det seneste stævne besejrede den verdensrangerede Stephanie Ducastel og nu er rykket op som nummer 4 i verden ifølge den uafhængige computerrangliste BoxRec. Det har afstedkommet interesse fra flere verdensforbund samt det europæiske bokseforbund, EBU, som på sin seneste rangliste nu har rykket Sarah Mahfoud op som nummer 1 og officiel udfordrer til europamesterskabet!

Den lokale fighter Andreas Lynggaard har meldt afbud til stævnet pga. en håndskade. Men i stedet er der et spændende gensyn med WBC junior-verdensmesteren i cruiservægt hardhitteren Ditlev Rossing, pt. nummer 84 i verden, som har meldt sig klar til kamp:

I skrivende stund ligger det også fast, at der er kampe med henholdsvis Enock Poulsen, Daniel Heinze og Allan Mahfoud. Boksestævnet kommer endvidere til at byde på et par amatørkampe med unge, lokale talenter.

Flere informationer om de enkelte kampe ved stævnet, vil blive offentliggjort løbende.

Billetter: www.ticketmaster.dk

Læs mere om Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Fakta om Oliver Meng
* Født: 9. juni 1999 (19 år)
* Hjemby: Gedser
* Højde: 180 cm.
* Vægtklasse: Super weltervægt (letmellemvægt)
* Rekordliste som professionel: 4-0 (2 KO)
* Træner: Morten Meng
* Klub som amatør: Nykøbing Falster BK
* Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)
* 15 landskampe – 12 sejre
* Bronze ved U-17 EM i 2015
* Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017
* 3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser
* Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016
* Ved overgangen til professionel: Nummer 1 på Danmarks Bokse Unions eliterangliste i 64 kilo-klassen.

Med venlig hilsen/Best regards 

Danish Fight Night

Tilbage til oversigt

Nyheder