Andreas Lynggaard er klar til junior VM-brag mod afrikansk knockoutkonge

På hjemmebane i Nykøbing Falster tørner Andreas ”Disco” Lynggaard den 21. april sammen med Abdallah Paziwapazi i et boksebrag om IBO’s Jr. VM-titel. 

Andreas Lynggaard sprudler af selvtillid og gejst og er klar til at lade næverne tale.  

Lørdag den 21. april skal han nemlig i en af flere spændende hovedkampe bokse om verdensforbundet IBO’s junior-VM-titel i letsværvægt ved Brian Nielsen og Mogens Palles store Danish Fight Night-boksestævne i Nykøbing Falster Hallerne.

I det modsatte ringhjørne venter den særdeles hårdtslående Abdallah Paziwapazi, som i sine 21 sejre står noteret for 20 sejre på knockout. Paziwapazi fra Tanzania har i sine 28 kampe kun forladt ringen som taber i 6 kampe. Kun en enkelt gang er den 24-årige hardhitter stoppet før tid, men det var på udebane i Moskva mod en russisk cruiservægter, som var noget tungere end Paziwapazi, og kamplederen afbrød forestillingen, selvom Paziwapazi fortsat var stående på benene.

Tanzania-bokseren har to gange tidligere dystet om junior-VM-titler i regi af de store forbund WBC og IBF mod to ubesejrede tyskere, Leon Bauer (11-0) og Toni Kraft (9-0). Selvom han tabte på point, formåede han i begge opgør på udebane at vinde omgange.

Udsigten til at møde den afrikanske knockout-specialist skræmmer dog ikke Andreas Lynggaard, som tror på, at han kan erobre titlen med solid opbakning fra tilskuerne. Kampen skal nemlig bokses på Lynggaards gamle hjemmebane i Nykøbing Falster, hvor han i sin tid fik sin boksemæssige opdragelse.

”Jeg er totalt klar til at tage det bælte. Formen er god. Jeg bliver 100 pct. klar til den kamp. Det foregår samtidig i Nykøbing Falster, så det giver også et ekstra boost,” siger Andreas Lynggaard og tilføjer:

”Det bliver en kæmpe oplevelse at bokse i Nykøbing Falster. Det er en lille drøm, der går i opfyldelse for mig. Det er dér, at det hele startede for mig. Nykøbing Falster Bokseklub har for mig været den bedste klub at starte i. Menneskene omkring klubben har været fantastiske og været med til at bygge mig op. Selvom jeg er fløjet fra reden og videre ind i profrækkerne, så har jeg stadig kontakt til klubben og vennerne i byen. Derfor glæder jeg mig vildt meget til at bokse her igen.”

Andreas Lynggaard tager endvidere en masse nyttig erfaring og gejst med sig fra sin seneste kamp den 5. januar, hvor han tabte på en split decision i det rent danske VM-opgør mod Jonas Madsen om sidstnævntes IBF Jr. VM-titel. 

Kampen var medrivende og bølgede frem og tilbage. Og det var reelt en kamp med to vindere. Så godt som alle tilskuere i hallen stod nemlig op og kvitterede med klapsalver, da bokserne afsluttede 10. omgang med at stå på tæerne og bytte træffere.

Tv-kommentatorerne kaldte det ligefrem den bedste og mest underholdende kamp mellem to danskere siden Jørgen Hansen og Hans Henrik Palm tørnede sammen i 1980’erne.

”Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger efter den kamp. Mange har sagt, at det er den bedste og fedeste boksekamp, de nogensinde har set. Jeg har fået ros for mit fighterhjerte. Og mange har spurgt mig, om der ikke snart kommer en rematch. Husk på at jeg vendte tilbage til ringen til den kamp efter 14 måneders pause. Derfor kom jeg nok lidt sent i gang i opgøret, men jeg sluttede til gengæld bedst. Da jeg først begyndte at føle mig hjemme i ringen efter sjette omgang, da var det min kamp. Den har lært mig, at man skal ud af starthullerne lige fra start af,” siger Andreas Lynggaard, som er stærkt opsat på at møde Jonas Madsen i en rematch i nærmeste fremtid.  

”Jeg ville jo egentlig gerne have mødt ham allerede ved dette stævne. Men det er også fint at få denne her kamp, for så har vi en VM-titel hver, og så kan vi bokse om to bælter til den tid. Men jeg skal simpelthen møde ham igen, og jeg vil tigge og bede Mogens om at få lov til at møde Jonas efter denne kamp.”

Andreas Lynggaard har op til dette stævne sparret med blandt andre Patrick Nielsen og den stærke amatørbokser Heva Sharif, og han føler sig alt i alt godt forberedt. Der venter tilskuerne en stor oplevelse, lyder meldingen.

”Jeg leverer altid et godt show. Der er sgu’ ikke noget kedeligt boksning, når jeg er i ringen. Jeg er ikke den forsigtige type. Der sker noget i mine kampe. Det er fighterhjertet, der er i centrum, og jeg går fremad i ringen. Det bliver med fokus på min hurtighed og en kontrolleret vildskab. Jeg er klar på at levere en vildt seværdig kamp,” siger Andreas Lynggaard.

På samme stævne skal den ubesejrede Enock M. Poulsen (7-0) for første gang forsvare sin IBF World (Youth)-titel i super letvægt mod en ligeledes ubesejret modstander, som offentliggøres en af de nærmeste dage.

Tilskuerne får ligeledes mulighed for at se det 18-årige supertalent i weltervægt, Oliver Meng, der ligesom Andreas Lynggaard har haft sin boksemæssige opvækst i Nykøbing Falster Bokseklub. 

Derudover er der kampe til super bantamvægteren Ali Mohamed og cruiservægteren Tobias Sørig, der ligeledes skal op mod interessante modstandere. Hvis alt falder på plads, kommer der muligvis endnu en dansk professionel bokser i ringen samme aften.

Udover de forskellige kampe i professionelt regi bydes der endvidere på 2-3 interessante amatørkampe til at fuldende en meget spændende bokseaften i Nykøbing Falster.

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder