Andreas Lynggaard vender tilbage til bokseringen den 24. november med ny single og motivationen i top

Efter en skadespause er den professionelle bokser Andreas Lynggaard klar til igen at levere et stort sportsligt show i Frederiksberg Hallerne ved det kommende Danish Fight Night Super Bokse-Galla.

 

Den 5. januar 2018 medvirkede han ifølge tv-kommentatorer og iagttagere i den bedste og mest underholdende danskerkamp i mange år. Den 24. november vender han tilbage til ringen for fuld styrke efter en skade, der på et tidspunkt truede boksekarrieren.

”Jeg er tilbage for fuld styrke. Formen er god. Alt kører, og jeg har trænet rigtigt hårdt. Jeg har haft god sparring, så jeg er totalt klar. Jeg kommer desuden med en ny single i mit eget navn. Den udkommer i den weekend, hvor jeg skal bokse. Derfor kommer jeg til at gå ind til ringen til tonerne af min egen musik og dette nye nummer, som hedder ’Populær’,” lyder meldingen fra Andreas Lynggaard, som har benyttet skadespausen til at lave mere musik udover de numre, som han allerede har udgivet.

I sin seneste optræden den 5. januar i år tabte han knebent på en såkaldt ”split decision” til sin ubesejrede staldkollega Jonas Madsen efter 10 hæsblæsende og meget medrivende omgange i et rent dansk opgør om sidstnævntes IBF junior verdensmesterskabs-bælte. 

Det var en kamp, som fik det eksalterede publikum til at stå op til sidst og kvittere med taktfaste klapsalver i dyb respekt for fighterne i ringen. Tv-kommentatorerne var ligeså imponerede og udbrød blandt andet følgende punchline under det medrivende drama:

”Al den intensitet og drama, som man savnede i kampen mellem Patrick Nielsen og Rudy Markussen, dén har vi her! Her er der ikke nogen, der sætter sig ned i skovskiderstilling og tæller pengene. Her går de all in!”

Publikum, der følger Danish Fight Night, har med andre ord udsigt til den 24. november at se en ganske seværdig bokser, der altid giver sig fuldt ud og leverer et spektakulært show.

Den 25-årige Andreas Lynggaard - med 5 sejre og kun det ene nederlag til Jonas Madsen - vakte allerede opsigt, da han ved det allerførste Danish Fight Night-stævne i december 2015 – i sin blot anden professionelle kamp – pointbesejrede den rutinerede ghaneser Charles Adamu, som på daværende tidspunkt havde en rekordliste på 25 sejre i 32 kampe. Charles Adamu var samtidig den seneste modstander, som Patrick Nielsen med 26 kampe på bagen havde mødt samme år i en stort anlagt titelkamp i Ballerup Super Arena.

Siden da har Lynggaard i perioder døjet med en skulderskade, som han også blev opereret for, men hovedpersonen føler sig helt klar til næste opgave den 24. november. 

”Jeg vil selvfølgelig gerne have en revanche mod Jonas Madsen. Især fordi jeg ikke havde været i ringen i 14 måneder, da jeg gik ind til den titelkamp. Men hvis det ikke bliver til noget med den, så vil jeg gå efter en andet titel i stedet. Jeg starter med en kamp over seks omgange for at komme ordentligt i gang ovenpå min skade. Den har nemlig været et stort problem, men nu er jeg tilbage og klar igen. Så må vi se, om vores veje krydses senere i karrieren,” siger Andreas Lynggaard, som denne gang primært har trænet i Nykøbing Falster, hvor han også boksede som amatør.

”Når jeg har været væk så længe, så betyder det selvfølgelig, at der er rust, der skal bankes af. Derfor skal jeg komme ud af fjerene fra første omgang i stedet for i kampen mod Jonas, hvor jeg ventede og kom for sent i gang. Det arbejder jeg meget på mentalt: At komme i gang lige fra start af i første omgang. Jeg bokser godt i øjeblikket, og det bliver bedre og bedre. Jeg føler selv, at jeg er bedre nu end i min seneste kamp,” siger bokseren, som er bekendt med sine styrker og særlige egenskaber:

”Der er nogle, der har glaskæbe og ikke er så glade for at få på hovedet. Jeg er meget teknisk, men jeg skal bare bruge det lidt mere i kamp. Jeg er også hårdfør og kan tage en på skallen og slå hårdt. Det er som regel det, som folk gerne vil se. Selvfølgelig skal man også være god til at beskytte sig selv, men jeg mener ikke, at der er nogen, der kan skabe en kamp som mig. Derfor er jeg også en spændende bokser at se i ringen og måske den mest spændende i stalden. Publikum kan i det hele taget forvente et fedt show den 24. november, fordi jeg kommer ind til ringen til min egen musik. Det er der ikke andre, der gør i Danmark, og min nye sang er rigtig fed. Det bliver en rigtig god kamp, for jeg er i den grad klar til at levere i ringen og vise, hvad jeg kan.”

Hovedkampene den 24. november i Frederiksberg Hallerne står mellem letsværvægteren Jeppe Morell, som møder den tidligere WBA interrim-verdensmester Dmitrii Chudinov, som blandt andet har besejret danske Patrick Nielsen, mens Ditlev Rossing forsvarer sin WBC jr. VM-titel i cruiservægt mod Miguel Angel Peralta fra Argentina. Derudover møder ubesejrede Sarah Mahfoud den verdensrangerede franskmand Stephanie Ducastel i en opsigtsvækkende VM-test, mens IBF jr. verdensmesteren i super letvægt, Enock Poulsen, skal bokse mod IBF International-mesteren i weltervægt, Kelvin Dotel fra Spanien. Der er også kampe med blandt andre de to danske stortalenter i super weltervægt Oliver Meng og Allan Mahfoud.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder