Bettina Palle sikrer sig retten til at arrangere Dina Thorslunds næste VM-kamp

Boksepromotor Bettina Palle vandt fredag aften det såkaldte purseoffer på Dina Thorslunds næste officielle titelforsvar mod tyrkiske Seren Cetin.

Dermed er det afgjort, at VM-kampen mellem den ubesejrede danske verdensmester Dina Thorslund og den ligeledes ubesejrede officielle udfordrer Seren Cetin fra Tyrkiet skal bokses på dansk grund.

Buddene blev fredag aften dansk tid åbnet og offentliggjort på World Boxing Councils hovedkontor i Mexico City, og her lå det klart, at Bettina Palle og Danish Fight Night bød højest for opgøret.

VM-kampen var sendt i åben licitation af WBC, fordi Dina Thorslunds danske lejr og Seren Cetins tyrkiske bagmænd ikke kunne nå til enighed om de økonomiske vilkår i tide i forbindelse med de frivillige forhandlinger.

Dina Thorslund har ikke tidligere bokset kampe i Danish Fight Night-regi, men før selve budrunden opstod der en god og konstruktiv dialog mellem Dina Thorslunds management og træner samt promotor Bettina Palle, som fandt fælles fodslag i bestræbelserne på at få VM-kampen til Danmark.

Dina Thorslund er som bekendt verdensmester i bantamvægt hos WBC og WBO, mens den 26-årige Seren Cetin fra Istanbul i Tyrkiet med 11 sejre og 0 nederlag er indehaver af WBC’s Silver-titel og ligger nummer 1 på ranglisten i samme vægtklasse. WBC udnævnte af samme grund for nylig Seren Cetin som Dina Thorslunds næste officielle udfordrer og dekreterede en kamp, som Thorslund er tvunget til at bokse, hvis hun vil beholde WBC’s VM-titel.

Bettina Palle er glad for at få kampen på danske hænder, og overvejelserne om tid og sted går i gang med det samme. Dina Thorslund har tidligere bokset og forsvaret sine titler i både Struer og Holstebro, men Danish Fight Night har som bekendt også en stærk aftale med Royal Arena, som er godt i gang med at udvikle sig til at være Danmarks nye boksemekka.

»Det er altid en stor ære at få mulighed for at arrangere VM-kampe i boksning med dansk deltagelse. Jeg er glad for at kunne hjælpe til med, at kampen kan blive afviklet på dansk hjemmebane for Dina Thorslund. Vi har samtidig sikret en spændende VM-kamp til det danske boksepublikum. Dina Thorslund er en dygtig bokser, og jeg er sikker på, at det bliver en seværdig kamp,« siger Bettina Palle, som har ført samtaler med Dina Thorslunds manager samt hendes danske træner og rådgiver Thomas Madsen, der ligeledes er tilfreds med udfaldet:

Thomas Madsen og Dina Thorslund glæder sig ligeledes over denne aftale kom i stand i sidste øjeblik og at kampen dermed vil blive bokset på dansk grund.

Dina Thorslund var tilstede i Royal Arena ved seneste Danish Fight Night stævne i oktober og stammer fra hovedstadsområdet, så har ved selvsyn oplevet den fantastiske stemning i arenaen.

Udover denne VM-kamp pt. Uden dato, arrangeres der allerede i næste måned, nærmere bestemt den 13. januar, det næste store Danish Fight Night-boksestævne i Royal Arena, hvor blandt andre Sarah Mahfoud og Oliver Meng med flere skal i aktion.

Billetter til dette arrangement er sat til salg via Ticketmaster

Foto: Henrik Olesen