Kontrakten er underskrevet: Patrick Nielsens VM-besejrer er klar til at møde Lolenga Mock

Det ligger nu helt fast, at Lolenga Mock skal møde Dmitri Chudinov den 25. november i Danmark, hvis Danish Fight Night-bokseren besejrer Roman Shkarupa den 28. oktober.

Lolenga Mock jagter sin 10. sejr i træk, når han lørdag den 28. oktober møder den benhårde ukrainer Roman ”Lionheart” Shkarupa i Frederiksberg Hallerne ved Brian Nielsen og Mogens Palles store Danish Fight Night-stævne.

Det bliver en meget hård opgave. Men hvis han vinder opgøret, ligger der en gulerod og venter i form af en kamp i Danmark mod den russiske eksverdensmester Dmitri Chudinov, som herhjemme er mest kendt for at have besejret den danske Sauerland-bokser Patrick Nielsen i en WBA-titelkamp i 2014.

Mogens Palle oplyser, at kontrakten er underskrevet i Moskva og modtaget retur i Danmark, således at kampen er en realitet og kan finde sted ved Mogens Palles store jubilæumsstævne den 25. november. 

”Jeg er meget stolt over at kunne præsentere denne kamp på dansk grund på det stævne, hvor vi – hvis alt går vel – kan byde på fire titelkampe i alt. Men det er vigtigt at fastslå, at den kun bliver en realitet, hvis Lolenga Mock besejrer Roman Shkarupa den 28. november. Derfor er der ekstra meget på spil ved det kommende stævne den 28. oktober,” forklarer Mogens Palle.

Dmitri Chudinov (20-1-2, 13 KO) er nummer tre på europaranglisten og i september måned nummer 7 på WBC’s verdensrangliste i super mellemvægt.

Han har kun tabt en enkelt kamp i karrieren. Det var til Chris Eubank Jr. i et medrivende titelopgør i London, hvor han blev stoppet af kamplederen i 12. omgang, mens han vel at mærke stadig stod på benene. På det ene scorekort var han på daværende tidspunkt kun bagud med 3 point. Det hører med til historien, at Chris Eubank Jr. i dag er nummer 1 i verden i super mellemvægt ifølge BoxRec’s anerkendte computerrangliste.

Siden nederlaget til Eubank Jr. har Dmitri Chudinov vundet seks kampe i træk. 

Lolenga Mock er glad for nyheden, men vil af gode grunde ikke tænke længere end den 28. oktober.

”Det er en rigtig god nyhed. Men lige nu fokuserer jeg kun på min næste modstander fra Ukraine. Det er en meget vigtig opgave. Man bliver nødt til at tage et skridt ad gangen, og jeg vil derfor først tale om Chudinov og det næste stævne, når jeg har overstået min kommende kamp,” siger Lolenga Mock, som lige nu forbereder sig i Champs Camps lokaler i Aarhus sammen med staldkammeraterne Jeppe Morell og den nykårede IBF Jr. verdensmester Jonas Madsen.  

”Vi er i gang med den sidste sparring. Alt er gået godt indtil videre. Vi er alle tre velforberedte og venter bare på at komme i aktion,” tilføjer den rutinerede bokser, der fungerer som en vigtig mentor for de fremadstormende Danish Fight Night-talenter.

I første halvdel af karrieren havde Lolenga Mock ikke en fast promotor i ryggen og måtte derfor rejse rundt i Europa i svære udebanekampe, hvor han ofte blev bortdømt i kontroversielle pointafgørelser mod tungere letsværvægtere og cruiservægtere.

Men i en alder af 45 år har han med sin altid meget seriøse indstilling til sundhed og træning og fokus på kampe i sin naturlige vægtklasse sandsynligvis aldrig været stærkere og står som bekendt noteret for 9 sejre i træk mod meget stærke modstandere. Af samme grund er han ifølge computerranglisten BoxRec pt. rangeret som Danmarks bedste bokser på tværs af alle vægtklasser.

Lørdag den 28. oktober venter imidlertid Roman Shkarupa, der betegnes som en barsk fighter med en fremragende fysik, i det modsatte ringhjørne.

Udover flere titler og meriterende sejre er Roman Shkarupa i sine få nederlag kun blevet stoppet en enkelt gang før tid. De øvrige nederlag har været meget opslidende opgør, der alle er gået tiden ud. Flere gange har der været tale om kontroversielle afgørelser. I 2012 tabte han eksempelvis på udebane i Rom en omdiskuteret split decision til den senere WBA-verdensmester Giovanni De Carolis. 

Lolenga Mock besejrede i 2010 den samme Giovanni De Carolis på en majority decision i Aarhus, og de tætte indbyrdes opgør bokserne i mellem giver en indikation af, at der sandsynligvis er tale om en helt lige - og dermed meget farlig - matchning for Lolenga Mock.

Der er udsigt til et spændende program med i alt 10 kampe den 28. oktober, når Mogens Palle og Brian Nielsen inviterer til Danish Fight Night-stævne i Frederiksberg Hallerne.

 

Billetter: www.billetlugen.dk

Live streaming: www.danishfightnight.tv

Tilbage til oversigt

Nyheder