Dansk EM-sølvvinder er klar til Danish Fight Nights boksegalla i Nykøbing Falster

Supersværvægteren Mathias Hansen, et af dansk boksnings største talenter, glæder sig til at give prøver på sin kunnen, når det går løs fredag den 18. januar i Nykøbing F. Hallen.

 

Tilskuerne ved det store IBF Championship Bokse-Galla i Nykøbing Falster forkæles med en forkamp med et af dansk boksnings største talenter, som selv store ambitioner om en professionel boksekarriere.
Mathias Nissen Hansen med en kampvægt på 119 kilo bokser nemlig i en af de indledende amatørkampe på stævnet. Det bekræfter promotor Mogens Palle, som længe har haft et godt øje til den talentfulde sværvægter. 
Bokseren selv, der fylder 18 år til februar, glæder sig til at optræde for publikum den 18. januar.
”Jeg kender Oliver Meng, som skal bokse titelkamp denne aften. Ham har jeg været på landsholdet med som amatør. Så det bliver sjovt og spændende at bokse med på det her stævne sammen med de professionelle. Jeg ser det som en stor chance for at gøre opmærksom på mig selv. Jeg har en underholdende boksestil og er aggressiv i ringen, så publikum skal nok få en god oplevelse,” siger Mathias Hansen, som kommer fra Blans i Sønderjylland og til daglig træner i Aabenraa Bokseklub. 
Mathias Hansen deltog i 2017 ved U17 europamesterskaberne i Bulgarien. Med 3 sejre på 3 dage hentede han overraskende for de fleste en sølvmedalje med hjem til Danmark. 
Først besejrede han en græsk modstander. I kvartfinalen stoppede han sin ukrainske modstander i første omgang, inden han i semifinalen besejrede den bulgarske hjemmebanemand. I finalen tabte han til russeren Alexei Dronov, men det var ingen skam, for samme Dronov vandt for blot 4 måneder siden verdensmesterskaberne, der fandt sted i Ungarn.
”Jeg havde ikke selv forestillet mig, at jeg ville hente en medalje med hjem. Men det gik rigtig godt, og det gav en god selvtillid at klare sig godt dernede,” siger Mathias Hansen om EM-succesen.
Som amatørbokser er det blevet til i alt 27 kampe med blot 4 nederlag.
Den 193 centimeter høje sværvægter, som til daglig trænes af Kasper Hansen, beskrives som en intelligent bokser, som er ekstrem hurtig af sin størrelse og meget hårdtslående. Han er samtidig meget dygtig til at læse sin modstander.
”Jeg er meget hurtig af en gut på 119 kilo. Og så slår jeg også meget hårdt. Jeg kan også danse rundt i ringen som en anden Brian Nielsen,” lyder meldingen fra hovedpersonen, som henter inspiration fra boksesportens største navne.
”Jeg har altid haft Mike Tyson som forbillede. Jeg har set mange af hans kampe på YouTube. Men jeg søger inspiration fra mange af de store boksere. Også fra Muhammad Ali. Jeg forsøger at tage lidt forskelligt fra dem hver især. Det er eksempelvis poweren fra Mike Tysons næver og de elegante bevægelser fra Muhammad Ali osv,” forklarer Mathias Hansen, som også godt kan se sig selv som professionel i fremtiden.
”Jeg har tænkt meget over det. Jeg tror, at jeg vil passe rigtig godt til professionel boksning. Det er samtidig svært at finde modstandere til en som mig i min vægtklasse som amatør.”
Matthias Hansen begyndte til boksning som 11-årig i Feldsted Bokseklub, men i de første år trænede han udelukkende i et forsøg på at holde vægten nede. Han havde ingen planer om at bokse kampe, men da han endelig kom i kamp stod det hurtigt klart, at der var tale om et meget stort naturtalent.
”Jeg havde været på julemærkehjem, fordi jeg var overvægtig. Da jeg var 11 år begyndte jeg så til boksning for at kunne holde vægten nede. Der gik nogle år, inden jeg fik min første kamp. Men da gik rigtig godt for mig. Jeg stoppede min første modstander, og så hang jeg bare i derfra,” forklarer hovedpersonen, som agter at skrive videre på solstrålehistorien med en sejr den 18. januar og eventuelt en professionel karriere, hvis det hele flasker sig.
I den ene af hovedkampene i Nykøbing F. kæmper det 19-årige boksefænomen Oliver Meng (4-0) på sin egen hjemmebane om IBF’s junior VM-bælte mod Maono Ally (8-3-1) fra Tanzania.
I den anden bokser den tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud en sensationel VM-eliminator mod sydafrikanske Bukiwe ”Anaconda” Nonina. Kampen gælder IBF’s intercontinentale mesterskab, og vinderen er officielt blevet lovet en VM-kamp mod IBF’s verdensmester.
Der er også kampe med henholdsvis Ditlev Rossing, WBC jr. verdensmester i cruiservægt, Enock Poulsen og Allan Mahfoud. Boksestævnet kommer endvidere til at byde på et par amatørkampe med unge, lokale talenter.
Billetter: www.ticketmaster.dk
Læs mere om Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
Fakta om Mathias Nissen Hansen
* Født: 28. februar 2001 i Sønderborg
* Nuværende bopæl: Blans (Sønderjylland)
* Højde: 193 cm.
* Kampvægt: 118-119 kilo.
* Nickname: ”The Hitman”
* Træner: Kasper Hansen, Aabenraa Bokseklub
* Amatørkarriere: 27 kampe, 23 sejre, 4 nederlag.
* Mesterskaber: Sølv ved U17 EM (2017), 3 gange dansk mester som ungdomsbokser, 1 gange jysk mester, Guld ved Golden Olympic Gloves i Estland (2016), adskillige landskampe.
Tilbage til oversigt

Nyheder