Dansk sejr kan udløse EU-titelkamp: Ditlev Rossing får kompetent sparring før titelbrag i Arena Randers

Den ubesejrede danske WBC junior-verdensmester Ditlev Rossing får begavet sparring i disse dage, inden titlen skal forsvares den 15. juni.

 

Ditlev Rossing (11-0) møder som bekendt den ligeledes ubesejrede Landry Matete (11-0-1) fra DR Congo, når det går løs ved den store boksegalla ”Jørgen (Gamle) Hansen Memorial” i Arena Randers.

 

WBC’s junior-VM-titel i cruiservægt er på højkant for tredje gang for Ditlev Rossing, som med sine mange sejre før tid nu er rykket op som nummer 33 på WBC’s verdensrangliste.

 

For at forberede den danske bokser bedst muligt til titelforsvaret har promotor Mogens Palle hentet en meget stærk sparringspartner til Danmark.

 

Der er tale om Tommy McCarthy fra Belfast, Nordirland, som er en 189 centimeter høj bokser med en rekordliste på 14 sejre og 2 nederlag (7 sejre vundet på knockout). Tommy McCarthy, som ankom til Bokseinstituttet i Valby i sidste uge, ligger i øjeblikket nummer 50 i verden ifølge computerranglisten BoxRec og nummer 24 på EU-ranglisten.

 

Nordireren har desuden en glimrende amatørbaggrund med mange internationale sejre og medaljer. Han vandt bronze ved junior-verdensmesterskaberne i 2008. Han vandt sølv ved Commonwealth-mesterskaberne i 2010. Og så nåede han kvartfinalen ved VM i 2013 og var dermed blandt de 8 bedste i verden i sværvægt, inden han i 2014 debuterede som professionel. 

 

”Det er rigtig fedt at få noget relevant sparring med så stærk en bokser. Den sparring, som jeg er vant til at få med danske boksere, kan ikke sammenlignes. Det kan være fint at få timingen på plads, men det er klart, at jeg i mange tilfælde ikke rigtigt kan åbne helt op under sparring, for så er der ikke mere sparring. Her kan jeg gå hårdere til den og virkelig give den gas,” siger Ditlev Rossing, som samtidig mener, at McCarthy er en oplagt bokser at forberede sig med til denne opgave.

 

”Han har en kropsbygning og en boksestil, som ligner min modstanders den 15. juni. Han har også den samme højde. Det gør, at vi kan arbejde videre med det, som vi har arbejdet på i flere uger og få det med ind i sparringen. Han har mødt nogle stærke folk, og så har han også en masse rutine efter at have været meget rundt og sparre med de bedste i Storbritannien. Han har blandt andet sparret en del med den tidligere verdensmester Tony Bellew, så det er en erfaren og stærk mand.”

 

Ditlev Rossing glæder sig over, at den fysiske form er på plads, og at det i det hele taget går rigtig godt med forberedelserne herunder med sparringen:

 

”Jeg kan sagtens være med og føler mig rigtig stærk, så det er meget motiverende. For hver omgang føler jeg mig mere og mere skarp. I forhold til min fysiske form, har jeg aldrig været stærkere, end jeg er nu. Det er super-motiverende at mærke, at den fysiske træning, som vi har gennemført, virkelig giver pote nu. Alle de kombinationer, som jeg har trænet på, begynder jeg at kunne tage med i sparring, og de sidder der bare. Jeg føler mig rigtig farlig nu,” siger den 24-årige dansker med tilnavnet ”D-Struction”.

 

Den 15. juni i Arena Randers venter der som sagt en høj og teknisk dygtig afrikansk bokser i det modsatte ringhjørne. Landry ”Balo” Matete vandt for 3 måneder siden det congolesiske mesterskab for amatører, idet han benytter sig af de nye regler, som muliggør, at man både kan bokse som amatør og professionel.

 

Ditlev Rossing har udsigt til en ekstra gulerod, hvis han formår at besejre Matete. Den europæiske bokseunion (EBU) har nemlig nomineret ham til at kunne bokse om den ledige EU-titel efter sommerferien. Men EBU meddeler, at han naturligvis kun kan kvalificere sig til en sådan titelkamp, hvis han undgår at tabe den 15. juni.

 

”Det er et kæmpe klap på skulderen. Jeg tager gerne den titel med på vejen. Mit fokus er på de fire store VM-forbund, fordi mit ultimative mål er at blive verdensmester. Kommer der en mulighed på vejen for at kunne blive eksempelvis europamester, så tager jeg gerne det med, men ellers satser jeg på VM-forbundene,” lyder meldingen fra Ditlev Rossing.

 

I de øvrige titelkampe bokser ubesejrede Enock Poulsen om EU-titlen i super letvægt mod polske Michal Syrowatka, mens Jeppe Morell skal forsøge at vinde IBF Baltic-titlen i en kamp mod den cubanskfødte Dayron Lester fra Finland.

 

Den danske verdensetter Sarah Mahfoud bokser en VM-test mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada, og der er ligeledes kampe med IBF junior-verdensmester Oliver Meng, Heva Sharif og debutanten Victor Ramon.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

 

Direkte link: https://www.ticketmaster.dk/…/danish-fight-night-gal…/466769

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.danishfightnight.com

 

Fakta om Ditlev Rossing

* Født: 28. december 1994 i Nyborg
* Nuværende bopæl: København
* Rekordliste som professionel: 11 sejre, 0 nederlag (7 sejre før tid)
* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016
* Indehaver af følgende titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018)
* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre
* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive.
* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester hos seniorerne.

* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland) og Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel).

Tilbage til oversigt

Nyheder