Diana Nadim glæder sig til sin professionelle boksedebut og skal op mod tidligere EM-udfordrer

Den danske fodboldstjerne Nadia Nadims talentfulde lillesøster, Diana Nadim, debuterer den 15. september som professionel bokser og møder den tidligere EM-udfordrer Gabriella Mezei.

 

Der er lagt op til en interessant debut i bokseringen, når fjervægteren Diana Nadim lørdag den 15. september tager hul på sin karriere som professionel bokser ved Danish Fight Night Galla i Frederiksberg Hallerne.

Hovedpersonen, som er lillesøster til den danske fodboldstjerne Nadia Nadim, glæder sig til at få lov til at give prøver på sin kunnen, men mærker samtidig presset, fordi der netop er tale om en vigtig milepæl som bokser.

”Jeg glæder mig rigtig meget. Selvfølgelig er jeg spændt. Jeg har bokset mange amatørkampe, men det er slet ikke det samme. Det er noget helt andet med professionel boksning, og det er med mindre handsker og uden hjelm. Men formen er ved at være på plads, så det skal nok blive godt, og det bliver fedt at komme ind i ringen. Jeg er rigtig sulten efter at bokse igen,” siger Diana Nadim, der som dansk amatørbokser nåede det meste indenfor sporten.

Relativt kort tid efter sin amatørdebut, en kamp der blev overstået på blot 12 sekunder, blev hun regnet som den absolut stærkeste kvindebokser i Danmark. Hun er mangedobbelt dansk og jysk mester. Hun har vundet det nordiske mesterskab to gange. Og så er hun tidligere U-19 europamester efter en finalekamp, der ligeledes blev stoppet før tid i første omgang. Diana Nadim har i alt bokset 90 kampe som amatør og har aldrig tabt til en anden dansk bokser. 

I sin debutkamp den 15. september møder hun den 24-årige Gabriella Mezei fra Ungarn.

Den ungarske bokser med 27 kampe på rekordlisten boksede i 2017 EM-titelkamp mod Dina Thorslund. Ungareren tabte ved den lejlighed på en mavepuster i første omgang. Hun gik tiden ud med Sarah Mahfoud i dennes fjerde profkamp og har i det hele taget mødt en lang række af Europas bedste boksere, som hun som oftest går tiden ud mod.

Så sent som for 4 måneder siden blev hun pointbesejret af den regerende europamester Licia Bourdersa fra Frankrig. Også i 2018 blev hun ifølge iagttagere bortdømt i en kamp på udebane i Schweiz mod den ubesejrede Pamela Treand, som vandt yderst knebent på point efter en advarsel og pointfradrag til den ungarske bokser.

Der er som sagt tale om Diana Nadims debutkamp som professionel, og Gabriella Mezei har tidligere gjort livet surt for en anden debutant. I februar 2018 pointbesejrede hun eksempelvis britiske Belinda Skinner i Manchester Arena ved det store World Boxing Super Series-stævne. 

”Jeg har set nogle kampe med hende. Jeg er lidt højere end hende, så jeg skal holde afstand og lægge et godt pres på hende. Hun er en rutineret og aktiv bokser, så jeg skal bestemt ikke undervurdere hende. Nogle gange bokser hun rigtig godt, andre gange er hun mere ustabil. Jeg har set, at hun ikke rigtig kan lide at blive presset. Hvis hun får for meget tid og plads, vil hun selvfølgelig forsøge at ødelægge min boksning, men jeg har formen til at kunne presse hende,” siger Diana Nadim, som føler sig godt rustet til debutkampen efter grundige forberedelser med sin træner Thomas Povlsen i Aarhus.

”Jeg vil gøre mit bedste for at besejre hende. Jeg har trænet godt og er i god form, og der er styr på min vægt, så det skal nok gå godt,” lyder meldingen fra Diana Nadim, som forventer opbakning fra venner og familiemedlemmer, når det går løs i Frederiksberg Hallerne.

Diana Nadim er som bekendt lillesøster til Nadia Nadim, professionel fodboldspiller og dansk EM-sølvvinder, som til daglig spiller for Manchester City i England. De afghanskfødte søstre spillede i sin tid på de samme fodboldhold. Nadia hamrede den ene bold efter den anden i kassen, mens Diana var en sikker sidste skanse i målet.

Nu er det boksningen, der er i fokus, og det er drømmen om en VM-titel, der driver værket. Diana Nadim ligger vægtmæssigt tæt på kollegaerne Sarah Mahfoud og WBO-verdensmesteren Dina Thorslund, og det er dermed ikke utænkeligt, at deres veje krydses på et tidspunkt.

”Jeg har en drøm om at blive verdensmester. Det er ambitionen. Men jeg skal selvfølgelig tage et skridt ad gangen og bygge op til det på den rigtige måde,” siger hovedpersonen, før det går løs den 15. september.

Sarah Mahfoud (5-0) bokser på samme stævne en opsigtsvækkende EM- og VM-test i fjervægt, når hun møder franske Stephanie Ducastel, som er toprangeret (5, 5, og 7) hos de tre største VM-forbund (WBA, WBC og IBF). Den 23-årige WBC junior-verdensmester Ditlev Rossing møder Viktor Polyakov fra Ukraine. Jeppe Morell bokser mod den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta i letsværvægt, mens IBF’s junior-verdensmesteren i super letvægt, Enock M. Poulsen, møder den stærke dobbelte franske mester Renald Garrido. Derudover er der spændende kampe med stortalenterne Oliver Meng og Allan Mahfoud 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Fakta om Diana Nadim

* Født: 10. oktober 1990 i Kabul, Afghanistan (27 år)

* Højde: 170 cm.  

*Vægtklasse som professionel: Fjervægt

*Træner: Thomas Povlsen med base i Aarhus

*Amatørkarriere: 90 kampe, mangedobbelt dansk og jysk mester, 2 gange nordisk mester, U-19 europamester. Deltagelse ved VM samt OL-kandidat

*Opvokset i Skørping, Aarhus og Hadsten og bor i dag i Uldum

*HF-uddannet og tidligere tilknyttet Telegrafregimentet i Fredericia

 

Tilbage til oversigt

Nyheder