Diana Nadim skriver kontrakt med Mogens Palle og debuterer som professionel bokser

Den danske fodboldstjerne Nadia Nadims talentfulde lillesøster, Diana Nadim, drømmer om VM og bokser på det kommende Danish Fight Night-stævne.

 

Danmark har fået en ny stærk, professionel bokser. Den 27-årige Diana Nadim har nemlig skrevet kontrakt med promotor Mogens Palle og kommer allerede til at give prøver på sine evner, når det næste Danish Fight Night-stævne løber af stablen.

”Det har altid været min drøm at blive professionel bokser. Nu har Mogens Palle givet mig chancen, og den vil jeg gribe. Jeg har store ambitioner, og mit mål er naturligvis at blive verdensmester en dag,” siger Diana Nadim, som glæder sig til at komme i aktion. 

Det er en særdeles talentfuld og velrenommeret bokser, som får sin debut som professionel. Som amatør nåede hun det meste indenfor boksning.

Relativt kort tid efter sin amatørdebut, en kamp der blev overstået på blot 12 sekunder, blev hun regnet som den absolut stærkeste kvindebokser i Danmark. Hun er mangedobbelt dansk og jysk mester. Hun har vundet det nordiske mesterskab to gange. Og så er hun tidligere U-19 europamester efter en finalekamp, der ligeledes blev stoppet før tid i første omgang.

Diana Nadim har i alt bokset 90 kampe som amatør og har aldrig tabt til en anden dansk bokser. 

Promotor Mogens Palle, som står bag Danish Fight Night sammen med Brian Nielsen, er særdeles glad for at kunne udvide forretningen med den stærke fighter.

”Jeg tror, at hun bliver et meget spændende bekendtskab for det danske boksepublikum. Diana Nadim er en meget stærk bokser, der slår ’som en hest sparker’, og jeg vil meget gerne hjælpe hende med at nå til tops,” siger Mogens Palle.

Diana Nadim beskrives som en både fysisk stærk og teknisk dygtig bokser, der kan bevæge sig flot rundt og sætte stødene ind. Hun er samtidig en meget hårdtslående type, der virkelig kan fighte sig til en sejr, hvis der er brug for det. Af samme grund mener hun selv, at hun kan komme endnu længere som profbokser, hvor der bokses længere kampe.

”Jeg mener selv, at min stil passer bedre til profboksning. Selvom jeg klarede mig godt som amatør, så kom jeg ofte lidt sent i gang i første og anden gang omgang, mens jeg næsten altid var stærkest i anden halvdel af kampen. Jeg er hårdtslående og kan fighte og gå fremad i ringen. Jeg bliver bedre omgang for omgang. Derfor passer det mig bedre med længere kampe,” siger den kommende profdebutant, som dog også varsler mange sejre på knockout.

Diana Nadim har planer om at bokse i fjervægt. Dermed kommer hun vægtmæssigt til at optræde i nærheden af de øvrige danske kvindeprofboksere. Det drejer sig om staldkollegaen Sarah Mahfoud, som netop er røget ind på europaranglisten i fjervægt, samt WBC interim-verdensmesteren Dina Thorslund, som pt. bokser i super bantamvægt lige under fjervægt.

Sidstnævnte har Diana Nadim bestemt intet imod at krydse næver med i fremtiden.

”Det vil da være oplagt at møde Dina Thorslund på et tidspunkt. Jeg vil selvfølgelig gerne markere mig og vise, at jeg er den bedste. Så hvis jeg får chancen på et tidspunkt, er jeg 100 pct. klar,” lyder meldingen fra den målbevidste bokser, som senest optrådte i ringen sidste år, da hun boksede og vandt en kamp som semiprofessionel bokser under organisationen UK Boxing Union.

Diana Nadim er som bekendt lillesøster til Nadia Nadim, professionel fodboldspiller og dansk EM-sølvvinder, som til daglig spiller for Manchester City i England.

”Vi støtter hinanden, og jeg spørger hende tit til råds om mange ting. Hun har også været inde over denne beslutning og bakker mig op i mit valg,” siger Diana Nadim. 

De afghanskfødte søstre spillede i sin tid på de samme fodboldhold. Nadia hamrede den ene bold efter den anden i kassen, mens Diana var en sikker sidste skanse i målet. Men temperamentet og mentaliteten passede bedre til boksning for Diana, som har arvet sin ærgerrighed fra sin mor og sin afdøde far, der blev slået ihjel af Taleban, som sendte familien på flugt.

”Jeg blev ofte meget vred, når vi tabte en fodboldkamp. Hvis jeg taber en boksekamp, kan jeg ikke give andre skylden, og det passer mig langt bedre," siger Diana Nadim, som i øjeblikket forbereder sig i Aarhus under træner Thomas Povlsen, der ligeledes herser med Danish Fight Night-bokserne Enock Poulsen og Jeppe Morell.

Datoen for det kommende Danish Fight Night-stævne, hvor Diana Nadim og staldens øvrige boksere skal i aktion, er endnu ikke endeligt fastlagt, men arena og kampdato vil blive meldt ud i den nærmeste fremtid.

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning 

--

Fakta om Diana Nadim

Tilbage til oversigt

Nyheder