Ditlev Rossing bokser videre med sin mentor i hjertet og møder hårdfør georgier i Nykøbing F.

WBC jr. verdensmesteren i cruiservægt Ditlev Rossing er klar til fredagens Danish Fight Night boksestævne trods en svær periode, hvor han mistede sin træner, mentor og far i én og samme person til kræft.

 

Ditlev Rossing, som er ubesejret i 10 kampe, skulle oprindeligt have mødt den ubesejrede spanier Wilson Santos. Men med et sent afbud måtte Mogens Palle i al hast søge efter andre cruiservægtere, der kunne træde til med kort varsel. Derfor bliver det nu Zura Mekereshvili (17-22) fra Georgien, der kommer til at stå i det modsatte ringhjørne, når det går løs i Nykøbing F. Hallen fredag den 18. januar. 
Cifrene på den georgiske rekordliste ser ved første øjekast ikke prangende ud, men nederlagene er kommet mod mange stærke og ubesejrede boksere i vægtklassen. Og så byder den tidligere georgiske mester på den særlige kvalitet, at han kun yderst sjældent er blevet stoppet før tid. Han går som regel tiden ud mod selv de stærkeste modstandere herunder i alle sine 4 titelkampe over 10 omgange. Den ene vandt han, og i de tre titelnederlag har han i alle tilfælde erobret omgange fra modstanderen herunder i sin seneste titelkamp i 2018 om IBF’s Mediterranien-titel mod Simone Federici, som er nr. 67 i verden.
Dermed er der potentiel udsigt til, at den meget hårdtslående Ditlev Rossing kan få nyttig kamperfaring over den fulde distance. I de seneste to kampe bukkede modstanderne nemlig hurtigt under for presset fra de danske næver.
I sin seneste kamp forsvarede Rossing sin WBC jr. VM-titel i cruiservægt med en hurtig knockoutsejr over argentinske Miguel Angel Peralta, som måtte kapitulere i 3. omgang. Og i den foregående kamp var det Viktor Polyakov, der blev stoppet allerede i 2. omgang. 
”Jeg er klar til kampen og har forberedt mig så godt som muligt omstændighederne taget i betragtning,” siger Ditlev Rossing, som kort efter nytår mistede sin læremester Christian Ullits Christensen (Chris) efter en ubarmhjertig kræftsygdom.
Da Ditlev Rossing i ungdomsårene fik problemer på hjemmefronten og mistede kontakten til sine biologiske forældre, var det Chris, der trådte til og gav ham boksehandsker, husly og en familie.  
Det var på Kongenshus Efterskole, at efterskoleeleven Ditlev Rossing mødte boksetræneren Chris, der endte med at blive hans far. Ditlev flyttede ind hjemme hos Chris og hustruen Birgitte i Skive.
Rossings karriere som kampbokser begyndte derfor i BK Limfjord under Chris’ kyndige rådgivning. Og i dag bokser Ditlev Rossing på verdensscenen.
”Jeg vil gerne dedikere denne kamp og alle kampe, som jeg bokser fremover til Chris. For uden ham var intet af det her muligt. Chris har altid troet på mig og støttet mig, selv da ingen andre gjorde det. Jeg startede denne rejse sammen med ham, og derfor knuser det mit hjerte, at han ikke kan være med og se, hvor det ender henne. Men jeg har ham med i hjertet, når jeg går i ringen. Jeg ved, at han kigger med oppefra. Han er et bedre sted nu,” siger Ditlev Rossing.
Mange vil måske mene, at man ramt af så hårdt et slag i livet, burde vente med at træde ind i bokseringen. Men sådan ser Ditlev Rossing ikke på det og henviser til Chris’ eget ønske.
”Jeg ved, at han ikke ville have, at det skulle gå ud over min kamp. Da jeg besøgte ham på hospitalet, sagde han: ’Har du styr på, hvor du skal træne, mens du er her?’ Og jeg sagde, at det skulle han virkelig ikke bekymre sig om, men sådan var han. Han levede og åndede for boksning og havde et kæmpe hjerte. Han fortalte mig, at var vigtigt for ham, at hans sygdomsforløb ikke skulle gå ud over mit fokus på boksningen. På den måde er det i hans ånd, at jeg tager denne kamp og gør det for ham,” forklarer Ditlev Rossing.
Af praktiske årsager får Ditlev Rossing først sin træner Sherman Williams i ringhjørnet til sin næste kamp. Fredag aften sekunderes han i stedet af den tidligere Danish Fight Night-bokser Osama Hadifi, som ved flere lejligheder har været i ringhjørnet hos Ditlev Rossing som hjælpesekundant.
Ditlev Rossing med tilnavnet ”D-Struction” er efter blot 10 kampe og 10 sejre allerede inde som nr. 18 på EU-ranglisten og nr. 62 i verden ifølge den seneste udgave af BoxRec’s uafhængige computerrangliste. 
”Det er gået stærk. Jeg er kun 24 år, så jeg har alderen med mig. Alt i alt ser det meget positivt ud med min udvikling,” siger Ditlev Rossing, som i 2019 har ambitioner om at komme endnu højere op på ranglisterne. Et andet mål er evt. også at træne og bokse i udlandet igen, eksempelvis i USA, hvor han tidligere har bokset en kamp.
Fakta om Ditlev Rossing
* Født: 28. december 1994 i Nyborg
* Nuværende bopæl: København
* Træner: Sherman ”The Tank” Williams
* Rekordliste som professionel: 10 sejre, 0 nederlag (6 sejre før tid)
* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016
* Indehaver af følgende titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018)
* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre
* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive.
* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester hos seniorerne.
* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland) og Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel).
Tilbage til oversigt

Nyheder