Ditlev Rossing har plan klar mod argentinsk knockout-bøddel: ”Jeg udnytter hullerne i hans forsvar og hugger til”

Det ubesejrede danske boksehåb Ditlev Rossing, som skal forsvare sin WBC jr. VM-titel i cruiservægt, er toptunet før lørdagens eksplosive boksebrag.

 

Træningslejren har været glimrende og problemfri. Alt er gået, som det skal. Og der har været tid til at få endnu flere indøvede færdigheder og boksetekniske elementer til at sidde helt naturligt på rygraden.

Sådan lyder meldingen fra 23-årige og ubesejrede Ditlev Rossing med tilnavnet ”D-Struction”, som lørdag aften i Frederiksberg Hallerne sætter sin WBC jr. VM-titel i cruiservægt på spil mod argentinske Miguel Angel Peralta med 9 sejre i 10 kampe og 8 af de 9 sejre på knockout.

”Jeg er helt klar til den kamp og i rigtig god form. Jeg haft den tunge sparring med min træner Sherman Williams, som er sværvægter og den person, som jeg hovedsageligt sparrer med. Der lærer jeg en hel del taktisk, fordi han er så rutineret og kan en masse tricks. Så har jeg også haft besøg af blandt andre letsværvægteren Sven Fornling fra Sverige. Her er det en anden form sparring i et meget højt tempo, hvor det er hurtigheden, der fokuseres på. Så det har været en god kombination af begge dele,” siger Ditlev Rossing, som sammen med Sherman Williams har registreret store boksemæssige fremskridt. 

”Det hele er bare begyndt at flyde naturligt og falde mig naturligt ind, når jeg bokser. Vi har blandt andet arbejdet meget med min kontra-højrehånd, som jeg nu fyrer afsted mere lige på modstanderen. Jeg har en rigtig god overhåndshøjre, men det er ikke et slag, som man skal slå hele tiden, for så bliver det for gennemskueligt. Man skal sætte det op på den rigtige måde, så vi har fokuseret meget på at få den lige højre til at sidde bedre. Jeg kan variere med den både højt og dybt og på den måde sætte de store tunge sving op,” lyder meldingen fra den danske bokser, der er ubesejret i 9 kampe og allerede nummer 22 på EU-ranglisten og i top 100 i verden på IBO’s og BoxRecs computerrangliste.

Ditlev Rossing ønsker - ligesom sin argentinske modstander med tilnavnet ”Bødlen” har proklameret - at gøre kort proces i ringen. Men det bliver på en velovervejet måde fra dansk side. 

”Han er fysisk stærk og kan slå, men der er også huller i hans forsvar, som jeg vil udnytte. Han er en slugger, der er meget vild i sin boksning, så jeg skal være tålmodig og hugge til, når jeg ser hullerne. I min sidste kamp ventede jeg også på, at min modstander Viktor Polyakov selv åbnede op for nogle angreb, der gjorde, at han selv blottede sig meget. Så gik jeg på de angreb og fik ham hurtigt ned i 2. omgang. Jeg forventer, at det kommer til at gå på samme måde. Vi kommer til at mødes i midten af ringen, og så bliver der ellers åbnet op for angrebene. Men jeg er en bedre allround bokser, og på de indre linjer er jeg helt sikkert dygtigere end ham,” siger Ditlev Rossing og tilføjer:

”Jeg kommer som altid for at destruere min modstander. Planen er at gå ind og få det overstået tidligt. Så folk skal holde øjnene åbne, for målet er at stoppe ham indenfor 3 omgange. Det er det, som vi går efter.” 

I en af de øvrige hovedkampe bokser Sarah Mahfoud i en opsigtsvækkende VM-test møder franskmanden Stephanie Ducastel, som er højt rangeret hos alle anerkendte VM-forbund (WBA nr. 5, WBC nr. 4, IBF nr. 12). 

Der er også en særdeles spændende kamp mellem to IBF-mestre fra hver deres vægtklasse, danske Enock Poulsen (IBF jr. verdensmester i super letvægt) mod spanske Kelvin Dotel (IBF International-mester i weltervægt)

En sportsligt spændende international kamp kommer til at supplere kampene med danske deltagere, når den russiske eksverdensmester Dmitrii Chudinov møder englænderen Patrick Mendy. De to herrer har tidligere bokset uafgjort mod hinanden.

Derudover er der spændende kampe med stortalenterne Oliver Meng, Allan Mahfoud og Andreas Lynggaard.

 

Billetter til Frederiksberg Hallerne: www.ticketmaster.dk

Streaming: Se alle kampene på www.eb.dk med Ekstra Bladet+ (Basis abonnement, 39 kr. – ingen binding) 

Nyheder om Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Fakta om Ditlev Rossing

* Født: 28. december 1994 i Nyborg
* Nuværende bopæl: København
* Træner: Sherman ”The Tank” Williams
* Rekordliste som professionel: 9 sejre, 0 nederlag (5 sejre før tid)
* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016
* Indehaver af følgende titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018)
* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre
* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive.
* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester hos seniorerne.

* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland) og Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel).

Tilbage til oversigt

Nyheder