Ditlev Rossing i benhård bokse-eksamen mod verdensklassebokser: Møder den tidligere WBA International-mester Viktor Polyakov

OL-bokseren Viktor Polyakov fra Ukraine tester 23-årige Ditlev Rossing ved Danish Fight Nights storstilede bokse-galla i Frederiksberg Hallerne den 15. september.

 

Den fremstormende danske bokser Ditlev Rossing med tilnavnet ”D-Struction” får hænderne fulde, når han den 15. september møder sin hidtil stærkeste modstander til dato. Den ubesejrede danske WBC junior-verdensmester i cruiservægt skal nemlig bokse mod den hårdføre og fysisk stærke slugger Viktor Polyakov fra Ukraine.

Det bekræfter promotor Mogens Palle, som har efterlevet den ukrainske verdensklasseboksers krav om at ankomme nogle uger før tid i Danmark med henblik på at akklimatisere og forberede sig bedst muligt til den tungere vægtklasse og konfrontationen med det danske stortalent.

Viktor Polyakov, der som amatør nåede kvartfinalen ved de olympiske lege i 2004 og ved den lejlighed tabte til den senere guldvinder, har som professionel bokset 18 kampe og kun tabt 4.

For et år siden erobrede han i imponerende stil WBA International-titlen i super mellemvægt på udebane ved at pointbesejre eksverdensmesteren Giovanni De Carolis i Rom. De Carolis der i Tyskland blev WBA-verdensmester med en KO-sejr over tyskeren Vincent Feigenbutz og boksede uafgjort mod Tyron Zeuge. Det var også i Tyskland, at Viktor Polyakov fik uafgjort mod den ubesejrede tyske VM-kandidat, Thomas Kraft.

Kort før rejste han til Polen og besejrede det lokale håb Dariusz Sek (26-2-2), som på daværende tidspunkt var i top 30 i verden i letsværvægt ifølge BoxRec-computerranglisten.

I oktober 2017 blev Viktor Polyakov ifølge mange iagttagere groft snydt for en pointsejr på udebane i Tyskland i en kamp mod den daværende ubesejrede Sauerland-bokser Stefan Härtel.

3 af de 4 nederlag har været tætte, omdiskuterede pointafgørelser. Kun en enkelt gang er Polyakov blevet stoppet før tid - på et leverslag - af World Boxing Super Series-deltageren Nieky Holzken.

Det er derfor en spændt Ditlev Rossing, som efter 8 kampe og 8 sejre som professionel glæder sig til kampen, der på grund af begge bokseres slugger-stil nok skal blive en lækkerbisken for publikum.

”Jeg ser virkelig frem til det. Jeg er sikker på, at det bliver en kanon-kamp. Vi står godt til hinanden. Han er stærk, og han kommer virkelig for at kæmpe sin chance. Han har slået en række rigtig gode boksere. Det er et step up for mig, når jeg skal møde én, som kan så meget i ringen som ham,” siger Ditlev Rossing og tilføjer:

”Der bliver smæk for skillingen. Den kamp går ikke tiden ud, det tror jeg ikke. Vi er begge to sluggere, som går ind for at bombe løs på de indre linjer, og vi vil helt sikkert mødes i midten af ringen og give den hele armen, så det bliver helt sikkert en publikumsvenlig kamp.”

Ditlev Rossing har blandt andet sparret med den svenske letsværvægter og IBF Baltic-mester Sven Fornling, som skal bokse en VM-kamp i Tyskland i næste måned.

 

”Det er meget relevant at sparre med ham, når jeg skal møde en hurtigere bokser, der kommer nedefra i vægt. Polyakov er lavere end mig, så i denne kamp har jeg rækkevidden til at kunne bokse ham udefra. Men hvis han kommer for tæt på, vil jeg stadig kunne tage ham ud på dybt vand, fordi jeg er rigtig stærk i infight,” siger Ditlev Rossing.

Den danske cruiservægter, som sveder i træningslokalerne i Bokseinstituttet i Valby, glæder sig over, at træner Sherman Williams er ankommet til København i ekstra god tid.

”Vi har god sparring, og Sherman Williams er ankommet et par uger før normalt, så forberedelserne har været helt optimale. Jeg føler, at jeg har gennemgået en kæmpe udvikling. Min defensiv er også blevet markant bedre. Det hele begynder at gå op i en højere enhed. Jeg glider af på slagene og får sat kontraangreb op med det samme. Nu begynder det hele at sidde på rygraden og hænge fast,” siger Ditlev Rossing, der som amatør blev nordisk mester, inden han gik over som professionel i 2016.

I en af stævnets øvrige hovedkampe bokser den ubesejrede og tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud EM-kvalifikationskamp. Derudover er der spændende main event-kampe med IBF junior-verdensmesteren i super letvægt Enock M. Poulsen og letsværvægteren Jeppe Morell, som møder den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta.

Derudover bokser Pierre ”Pretty Ricky” Madsen den 15. september. Det samme gør stortalentet Oliver Meng samt de to debutanter Diana Nadim, lillesøster til fodboldstjernen Nadia Nadim, og stortalentet Allan Mahfoud.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning/

Tilbage til oversigt

Nyheder