Ditlev Rossing om junior-VM-kamp mod argentinsk knockout-bokser: Jeg vil stoppe ham før tid

Ubesejrede Ditlev Rossing får chancen for at blive WBC junior-verdensmester, når han møder Miguel Angel Peralta ved Mogens Palles Jubilæums Galla den 5. januar i Frederiksberg Hallerne.

 

Ditlev Rossing sprudler af selvtillid og glæder sig enormt til sit livs første titelkamp. 

Fredag den 5. januar skal han nemlig i en af de mange hovedkampe bokse om verdensforbundet WBC’s junior-VM-titel i cruiservægt ved Brian Nielsen og Mogens Palles store Danish Fight Night-boksestævne i Frederiksberg Hallerne.

22-årige Ditlev Rossing med tilnavnet ”D-Struction” er ubesejret i syv kampe med fire knockoutsejre inden titelkampen, som altså bokses i et af de fire store anerkendte VM-forbund. 

I det modsatte venter Miguel Angel Peralta fra byen Venado Tuerto i Santa Fe, Argentina. Han har bokset 10 kampe som professionel med 9 sejre heraf 8 på knockout.

Den hårdtslående argentiner kommer til Danmark med en frisk knockoutsejr over landsmanden Roberto Javier Diaz i bagagen. Men Ditlev Rossing er klar til at tage kampen op. 

”Jeg glæder mig helt vildt til at bokse om titlen. Det bliver stort. Det er kanon, at jeg kan få lov til det så tidligt i karrieren. Han ser stærk ud, og han kan tilsyneladende slå hårdt, så det skal nok blive et brag af en kamp,” lyder meldingen fra Ditlev Rossing.

Mogens Palle, som med stævnet markerer sit 60 års-jubilæum som boksepromotor, har store forventninger til Ditlev Rossing, som han ser et meget stort potentiale i.

”Ditlev har det, der skal til. Han har en viljestyrke uden lige. Han kan gå i ringen og slå en modstander ud med et slag, og han er typen, der er aggressiv og underholdende at se på. Med sine kun 22-år har han samtidig tiden for sig,” siger den rutinerede Hall of Fame-promotor.

Den 28. oktober pointbesejrede Ditlev Rossing - efter otte intense omgange - den russiske eksverdensmester Valery Brudov i en uhørt hård matchning for en ung bokser med kun seks kampe på rekordlisten.

Brudov med 55 kampe og 44 sejre heraf 30 på knockout viste sig som ventet som en fysisk stærk og meget kapabel modstander, men Ditlev Rossing bestod manddomsprøven med bravur og vandt relativt overlegent, selvom kampen formelt endte som en split decision.

"Jeg er rigtig glad for, at jeg har den kamp i bagagen, inden jeg skal op og bokse om titler og kampe over 10 og 12 omgange. Det er rigtig god erfaring, som jeg tager med mig derfra. Jeg er stolt over at have vundet over en så stærk mand så tidligt i karrieren,” siger Ditlev Rossing om mødet med den stærke russer. 

At kampen endte som en split decision, har han dog intet til overs for. Men det motiverer ham blot til at satse endnu mere på at stoppe sine fremtidige modstandere før tid.

”Jeg har genset kampen nogle gange, og jeg vinder i hvert fald 5 omgange - hvis ikke 6 omgange. Jeg er træt af, at der står i min rekordliste, at det blev en split decision. Men nu har jeg da lært, at vi ikke har dommerne med os, heller ikke i Danmark, så jeg har virkelig ikke lyst til at lægge det i dommernes hænder igen,” lyder den kontante melding fra den unge fighter.

Ditlev Rossing, som i denne uge får selskab af træner Sherman Williams fra Miami til de afgørende forberedelser i København, fylder 23 år den 28. december.

Den argentinske knockout-artist er 25 år. Hos WBC kan man, hvis man er fyldt 25 år, få dispensation til at bokse om den pågældende titel. Det har argentineren fået, og dermed er begge boksere officielt godkendt til at kunne erobre titlen og vinde bæltet til ejendom med en sejr. 

”Folk kan forvente et brag af en kamp. Der kommer to unge sultne løver i aktion. Begge to kan slå, så det bliver virkelig en eksplosiv kamp, og jeg kan ikke se, at den går tiden ud. Jeg vinder den titel, og jeg gør det før tid,” fastslår Ditlev Rossing med selvtillid i stemmen.

I hovedkampen jagter Danmarks bedste bokser, VM-aspiranten Lolenga Mock, sin 11. sejr i træk, når han møder eksverdensmesteren Dmitri Chudinov, som i 2014 udboksede danske Patrick Nielsen i en VM-kamp i Moskva.

Der er endvidere titelkampe med danske boksere som Enock Poulsen og Jeppe Thorbjørn Morell. Sidstnævnte får i letsværvægt muligheden for at erobre IBF’s Baltic Sea-titel, når titlens indehaver, Sven Fornling fra Sverige, sætter sit bælte på spil i et spændende nordisk topbrag, ”The Battle for the Nordic Crown”.

Derudover er der spændende kampe med sværvægteren Pierre ”Pretty Ricky” Madsen, det 18-årige supertalent i weltervægt, Oliver Meng og fjervægteren Sarah Mahfoud.

 

Billetter: www.billetlugen.dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder