Opsigtsvækkende test: 22-årige Ditlev Rossing med kun seks profkampe møder tidligere verdensmester

Ditlev Rossing møder den 7. oktober sin hidtil stærkeste modstander ved
Danish Fight Night, når den russiske eksverdensmester Valery Brudov kommer til Danmark.

 

 

 

Cruiservægteren Ditlev Rossing (6-0, 4 KO) får hænderne fulde, når han lørdag den 7. oktober bokser sin blot syvende kamp som professionel ved Danish Fight Night-stævnet i Frederiksberg-Hallerne.
 
I det modsatte ringhjørne venter nemlig ingen ringere end den tidligere verdensmester i cruiservægt Valery Brudov (44-12, 30 KO) fra Rusland.
 
Valery Brudov er en både hårdfør, hårdtslående og fysisk stærk bokser, som med 44 sejre heraf 30 på knockout uden tvivl er Ditlev Rossings stærkeste modstander til dato.
 
”Det er et stort sportsligt højdespring i Ditlevs karriere efter blot seks kampe som professionel. Valery Brudov har erfaring fra 56 profkampe. Han er tidligere verdensmester og har mødt nogle af de allerstørste navne i cruiservægt. Samtidig har han en offensiv stil, der lægger op til et brag af en kamp,” siger promotor Mogens Palle, som netop giver Ditlev Rossing denne test så tidligt i karrieren, fordi han har store forventninger til sin hårdtslående guldfugl. 
 
Hovedpersonen selv glæder sig til at prøver kræfter med den stærke russer. 
 
”Det er en rigtig god og stærk mand at møde så tidligt i karrieren. Det er en mulighed, som jeg er meget glad for at få. Jeg vil gerne vise, at jeg har meget mere at byde på udover det, som folk allerede har set,” siger Ditlev Rossing og uddyber:
 
”Nogle gange har mine hidtidige modstandere pakket sig sammen, når de har fundet ud af, hvor fysisk stærk jeg er. Så prøver de bare at overleve i stedet for at tage kampen op. Ham her har set og prøvet lidt af hvert, og når han er så stærk, som han er, så vil han også tage kampen op og ikke bare gemme sig. Det vil gøre, at jeg kan vise publikum meget mere af min boksning, og det bliver helt sikkert en rigtig god kamp.”
 
Valery Brudov boksede om WBA-verdensmesterskabet første gang i 2006, da han blev pointbesejret af legenden og Hall of Fame-bokseren Virgil Hill i Atlantic City. 
 
På grund af Virgil Hills efterfølgende inaktivitet fik Valery Brudov i mesterens fravær mulighed for at vinde WBA’s midlertidige VM-titel, og han kvitterede for chancen ved at knockoutbesejre Luis Andres Pineda i 11. omgang.
 
Han mistede VM-titlen det efterfølgende år på en split decision til Firat Arslan fra Tyskland.
 
Selvom han er blevet 40 år, er han dog fortsat en fysisk stærk bokser, der marcherer fremad og kan lægge et hårdt og vedvarende pres på sin modstander. 
 
Det beviste han så sent som den 5. maj i år, da han kæmpede mod sin ubesejrede landsmand Yuri Kashinsky. Her måtte han imidlertid trække sig med en øjenskade i pausen mellem 5. og 6. omgang.
 
Udover de mange sejre huskes han i boksekredse især for at have voldt den britiske stjernebokser Tony Bellew alvorlige problemer i deres indbyrdes opgør i 2014 i en titelkamp i cruiservægt.
 
Foran 11.000 tilskuere i Echo Arena i Liverpool hamrede han i 7. omgang et knaldhårdt højrekryds ind i ansigtet på Bellew, som dybt rystet forsøgte at klamre sig til russeren, mens benene eksede under hjemmebanebokseren. Brudov kastede alt ind på at stoppe den hårdt trængte Bellew, som var på knockoutens rand. Russeren kom dog i sit hidsige angreb til at slå Liverpool-bokseren en enkelt gang under bæltestedet. 
 
Kamplederen dekreterede straks en pause i kamphandlingerne, og den kunne en groggy Bellew meget behændigt bruge til at sunde sig oven på chokket og bokse mere sikkert i resten af kampen og hente sejren i 12. omgang.
 
Kampen mellem Ditlev Rossing og Valery Brudov er programsat til otte omgange. En af udfordringerne består i, at Ditlev Rossing med kun seks kampe og fire af dem afgjort før tid ikke har bokset mere end 13 omgange i alt. Dermed har han endnu ikke stiftet bekendtskab med kampe på den lange distance og bevist, at han kan økonomisere med kræfterne. 
 
Ditlev Rossing, som er kendt for at levere spektakulære angrebskombinationer og voldsomme energiudladninger i ringen, er dog overbevist om, at han kan finde nøglen til sejr.
 
”Mine kampe har ikke varet så længe, men under sparring har jeg gået massevis af omgange adskillige gange. Jeg sætter mig ned med min træner Sherman Williams, når han kommer til landet, og så lægger vi en god slagplan for, hvordan han skal bokses,” siger Ditlev Rossing, som i august sammen med sværvægteren Pierre Madsen var i Florida for at træne og sparre med Sherman Williams og en række lokale boksere.
 
Undervejs snuppede han en kamp på et stævne i Little Rock, Arkansas og hentede en sejr, og hele forløbet har været med til at modne ham som bokser og menneske.
 
”Jeg møder ind i topform og er velforberedt. Jeg er tændt og klar efter min træningstur i USA, som har givet mig ekstra blod på tanden. Det var lidt af en drøm, der gik i opfyldelse, at jeg kunne træne derovre,” siger Ditlev Rossing.
 
Hvis han slipper godt fra mødet med Valery Brudov, vil Mogens Palle til novemberstævnet forsøge at få den 22-årige dansker indstillet til at bokse om et junior-verdensmesterskab hos et af de store, anerkendte VM-forbund.

 

 

 

Tilbage til oversigt

Nyheder