Dmitrii Chudinov møder Patrick Mendy i international topkamp ved Danish Fight Night-boksestævnet

Patrick Nielsen har takket nej til at møde sin tidligere besejrer Dmitrii Chudinov, som alligevel kommer i ringen den 24. november i Frederiksberg Hallerne.

 

Den russiske eksverdensmester Dmitrii Chudinov, pt. nr. 28 på WBC’s verdensrangliste i super mellemvægt, bokser på dansk grund den 24. november ved Danish Fight Nights Boksegalla. 

I det modsatte ringhjørne i Frederiksberg Hallerne venter englænderen Patrick Mendy, som har ønsket at træde til som modstander i en kamp, hvor det ikke er utænkeligt, at vinderen måske kommer til at optræde mod en dansk bokser i fremtiden. Der er endvidere tale om en interessant rematch, idet de to kamphaner tidligere har mødt hinanden i en kamp i Wembley Arena i 2014. 

Det første opgør i London endte opgøret uafgjort efter 8 hårde omgange, så der er lagt op til en spændende og jævnbyrdig match.

Kampen sættes i stand efter afbud fra det danske boksehåb Jeppe Morell og efter, at det nu også ligger fast, at Patrick Nielsen ikke ønsker at bokse revanchekamp mod Dmitrii Chudinov den 24. november.

Der var ellers forlydender om, at Patrick Nielsen var i rigtig god fysisk form i øjeblikket, og Mogens Palle tilbød ham derfor en fornem hyre og en gylden chance for på hjemmebane at få revanche mod Dmitrii Chudinov. Nielsen og Chudinov mødte hinanden i 2014 i Moskva, hvor Chudinov som bekendt besejrede den danske bokser i en kamp om WBA-titlen.

Patrick Nielsen har tabt sine seneste to kampe - begge på udebane - og har ikke bokset i Danmark siden januar 2017, men Patrick Nielsens manager Simon Lundt Hansen har på vegne af sin bokser takket nej til tilbuddet fra Mogens Palle med henvisning til, at man har andre planer.

Derfor får de danske boksefans i stedet mulighed for at se Dmitrii Chudinov i aktion mod Patrick Mendy, som skulle have været sparringspartner for Jeppe Morell, når det går løs den 24. november.

”Det er naturligvis ærgerligt, at Patrick Nielsen ikke griber chancen for en karrierefremmende revanchekamp på hjemmebane, når der har været meldinger om, at han er i rigtig god form i øjeblikket. Han har jo ikke ligefrem fået tilbudt mange af den slags vigtige nøglekampe på hjemmebane de seneste år. Men publikum skal ikke snydes for at se Dmitrii Chudinov i aktion mod Patrick Mendy i en interessant og jævnbyrdig matchning,” siger Mogens Palle.

Udover at Chudinovs ranglisteplacering hos WBC er på spil, vil sejrherren endvidere opsamle masser af ranglistepoint og avancere kraftigt på blandt andet BoxRec’s og IBO’s computerrangliste. 

Den tidligere WBA interim-verdensmester Dmitrii Chudinov har kun tabt 3 gange i 26 kampe. De tre nederlag har været til henholdsvis Chris Eubank Jr., Lolenga Mock og senest Azizbek Abdugofurov i en kamp om WBC’s Silver-titel i super mellemvægt. Før han blev professionel og senere erobrede WBA-titlen i perioden 2013 – 2015 havde den fysisk stærke russiske bokser endvidere 175 amatørkampe med 159 sejre og flere internationale turneringssejre.

Den teknisk dygtige og meget bevægelige Patrick Mendy er en bokser, der er langt bedre, end cifrene på hans rekordliste (17-13-3) ellers antyder. Han har rejst rundt i Europa og taget alle de svære kampe og er ret ofte er blevet snydt i kampe, hvor han enten har bokset lige op eller været markant bedre end den lokale boksehelt. Han har som nævnt bokset uafgjort mod Dmitrii Chudinov, og han har også givet solid modstand til både Patrick Nielsen og Lolenga Mock. I 2016 besejrede han det svenske boksehåb Oscar Ahlin på udebane i Stockholm, og i sin seneste kamp boksede han uafgjort ligeledes på udebane i Helsinki mod den finske Niklas Rasanen (14-1).

Der er flere spændende hovedkampe på programmet den 24. november. Blandt andre Ditlev ”D-Struction” Rossing, som skal forsvare sin WBC jr. VM-titel i crusiervægt mod argentineren Miguel Peralta samt en spændende kamp mellem to IBF-mestre fra hver deres vægtklasse, danske Enock Poulsen (IBF jr. verdensmester i super letvægt) mod spanske Kelvin Dotel (IBF International-mester i weltervægt) samt Sarah Mahfoud i en opsigtsvækkende VM-test mod franskmanden Stephanie Ducastel, som er højt rangeret hos alle anerkendte VM-forbund.

Derudover er der også kampe med stortalenterne Olive Meng, Allan Mahfoud og Andreas Lynggaard.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Nyheder om Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Tilbage til oversigt

Nyheder