Ekstra hovedkamp ved boksegalla i Nykøbing F.: Allan Mahfoud møder ubesejret spansk jr. VM-udfordrer!

Danish Fight Nights store bokse-galla i Nykøbing Falster kommer nu også til at byde på en spændende konfrontation mellem to ubesejrede og fremadstormende stortalenter fra henholdsvis Danmark og Spanien, hvor en sejr kan udløse en snarlig titelkamp.

 

Udover de allerede annoncerede titelkampe med henholdsvis Oliver Meng og Sarah Mahfoud i hovedrollerne ligger det nu fast, at den tredje hovedkamp også bliver en særdeles nervepirrende affære, når det går løs ved den dobbelte IBF Championship Boksegalla fredag den 18. januar i Nykøbing F. Hallerne. 

 

Ubesejrede Allan Mahfoud, som er lillebror til Sarah Mahfoud, skal nemlig op mod den ligeledes ubesejrede John Dickson fra Las Palmas på den spanske ø Gran Canaria.

 

John Dickson Williams Sonde med tilnavnet ”The Shadow” (Skyggen) har en rekordliste på 6 kampe og 6 sejre, mens danske Allan Mahfoud har vundet sine første to professionelle kampe.

 

Den 24-årige spanier begyndte at bokse som 19-årig og opnåede på rekordtid særdeles flotte resultater som amatør med 32 sejre og kun 7 nederlag. I 2016 vandt han således det spanske mesterskab for amatørboksere i 69-kilo-klassen, inden han kort efter skiftede over til professionel boksning med de længere kampe og tyndere boksehandsker.

 

Med sine lynhurtige næver og tekniske egenskaber ventes han at blive en meget vanskelig opgave for publikumsfavoritten Allan Mahfoud, som dog glæder sig til udfordringen.

 

”Det er en meget stor opgave, men jeg er klar. Jeg er glad for, at jeg får så stor en kamp så tidligt i karrieren, for jeg vil gerne vise, at jeg er den bedste. Hvis man vil være den bedste, skal man være klar til at møde hvem som helst. Jeg stoler på mig selv. Når Mogens Palle sætter mig op mod så stærk en modstander, så viser det også, at han ser et stort potentiale i mig, og det er jeg glad for,” siger Allan Mahfoud.

 

Den 24-årige Hillerød-bokser med både EM- og VM-deltagelse på CV’et som amatør har som professionel udmærket sig som en bomstærk universalbokser, der både har store tekniske færdigheder men også fighterevne og punch i næverne. Han mener selv, at han har opskriften på, hvordan John Dickson, som han har set på video, skal besejres:

 

”John Dickson har en fed boksestil. Han er hurtig og bevæger sig godt og skifter ofte benstilling i sine kampe. Jeg bevæger mig også meget i ringen, men i denne kamp skal jeg sandsynligvis gå helt tæt på ham og lægge et hårdt pres, så han forhåbentligt knækker i de senere omgange. Jeg må ikke være for afventende, for så kommer det til at foregå på hans præmisser. Han skal ikke have love til at lave sine smarte tricks mod mig,” siger Allan Mahfoud.

 

Ifølge Mogens Palle vil en dansk sejr kunne udløse en titelkamp som eksempelvis en junior-VM-titelkamp. IBF bekræfter eksempelvis, at Allan Mahfoud med en sejr vil kunne kvalificere sig til at bokse om junior-VM-titlerne i vægtklasserne fra weltervægt til mellemvægt, fordi der vil være tale om en ret markant sejr. 

 

”Der er meget på spil. Det sætter mig virkelig meget op, at jeg skal møde en ubesejret modstander. Hvis jeg vinder over en mand som ham så tidligt i karrieren, så har jeg taget et meget stort spring som professionel bokser. Det handler bare om at tro på sig selv og give sig selv 110 procent til træning,” siger Allan Mahfoud, som allerede har imponeret tilskuerne med sine bokseevner ved de seneste to Danish Fight Night-boksestævner.

 

Oliver Meng bokser som bekendt den ene af aftenens hovedkampe, når han tørner sammen med Maono Ally om IBF’s junior-VM-titel i super weltervægt, mens Sarah Mahfoud kæmper om IBF’s interkontinentale titel i fjervægt mod Bukiwe Nonina fra Sydafrika i en kamp, der samtidig er en officiel VM-eliminator. Derudover skal også Ditlev Rossing og Enock Poulsen i aktion udover en række amatørboksere, som indleder stævnet.   

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

 

Læs mere om Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Fakta om Allan Mahfoud

* Født: 31. maj 1993 i Esbjerg (25 år)

* Hjemby: Hillerød

* Højde: 176 cm.

* Vægtklasse som professionel: Super weltervægt 

* Træner: Steen F. Sørensen og Mads Sørensen

* Rekordliste som professionel: 2 kampe, 2 sejre (1 KO).

* Amatørkarriere: 80 kampe, 64 sejre. Flere gange dansk og sjællandsk mester, deltagelse ved VM og EM og flere internationale turneringssejre.

* I foråret 2014 var han en af de mest lovende OL-kandidater i Danmark, men en alvorlig skulderskade ifm. en Bundesliga-kamp og en efterfølgende fejldiagnosticering hos en læge kom imidlertid i vejen og tvang ham til at holde en længere pause.

* Fik sit længe ventede comeback ved den seneste udgave af SM, hvor han vandt guld efter tre sejre på tre dage.

* Lillebror til Danish Fight Night-bokseren Sarah Mahfoud.

Tilbage til oversigt

Nyheder