Enock M. Poulsen testes mod tough fransk topbokser, der har besejret VM- og OL-medaljevindere

IBF junior-verdensmesteren i super letvægt, Enock M. Poulsen, testes den 15. september mod den bomstærke franskmand Renald Garrido i Frederiksberg Hallerne.

Enock Poulsen er med sine lynhurtige næver ubesejret i 7 kampe og har hidtil imponeret alle iagttagere med sine sublime bokseevner. Der venter imidlertid den danske super letvægter en meget hård opgave, når den regerende IBF junior-verdensmester lørdag den 15. september skal bokse sin 8. kamp som professionel.

I Frederiksberg Hallerne konfronteres han nemlig denne gang med Renald ”Le Lion” Garrido fra Frankrig.

Renald Garrido (22-20-2), som er en ægte pressure-fighter, er en af den slags boksere, der er langt stærkere, end cifrene på rekordlisten antyder.

Han har nemlig mødt et hav af boksere, der tilhører den absolutte elite i Europa, og han har givet dem allesammen kamp til stregen som en af vægtklassens stærkeste gatekeepers. Hvis man kan besejre ham, har man i princippet bevist, at man kan bokse om europamesterskabet og større titler.

Et af Renald Garridos bedste resultater er en sejr i 2015 på udebane over amatør-VM-bronzevinderen Bradley Saunders, som var ubesejret (13-0) før kampen. Saunders blev imidlertid presset rundt i ringen af franskmanden og røg i gulvet i 6. omgang, inden den hårdt trængte englænder i ren desperation blev diskvalificeret for en intentionel skalle.

Kort efter i 2016 pointbesejrede Renald Garrido den ligeledes ubesejrede OL-sølvvinder fra Beijing 2008, Daouda Sow, og brød dermed sin landsmands sejrsrække på 18 sejre.

I maj 2017 mødte han på udebane i Birmingham amatørverdensmesteren Frankie Gavin (23-3), som i november skal kæmpe om EM-titlen mod den ubesejrede spanier Kerman Lejarraga. Renald Garrido tabte yderst knebent efter otte omgange med 77-75 på scorekortet tilhørende kampens kampleder, der fungerede som kampens enedommer.

To måneder senere boksede franskmanden uafgjort i en kamp mod den ubesejrede tyrker Fatih Keles i en kamp om WBO’s European titel i super letvægt. I en efterfølgende rematch – igen på udebane – tabte han yderst knebent på point til samme modstander.

Han har ligeledes bokset tre knaldhårde og jævnbyrdige kampe med Franck Petitjean, som nu er udpeget som officiel EM-udfordrer, og gik også en vægtklasse op for at bokse mod den ubesejrede daværende europamester i weltervægt, Ceferino Rodriguez.

Når franskmanden har tabt har det ofte været med de mindste marginaler og ofte i kontroversielle udebanenederlag. Han er aldrig blevet stoppet før tid, så der venter med andre ord Enock Poulsen en meget hård opgave, som vil kunne sige en hel del om hans muligheder for at begå sig i den absolutte verdenselite i super letvægt.

”Han er en rigtig hård mand. Men jeg er i god form, og så længe jeg møder op i topform og bokser ham, som jeg skal, så ved jeg, at jeg vinder. Et af mine mål er at blive europamester. I den forbindelse er han en velegnet modstander. Hvis jeg vinder over ham, kommer jeg et afgørende skridt nærmere det mål,” siger Enock Poulsen, som også har gjort sig nogle tanker om, hvordan franskmanden skal besejres:

”Han er meget aggressiv og går hele tiden fremad i sine kampe. Jeg kan også godt lide at slås engang i mellem, men det er ikke det, som jeg skal satse på. Jeg skal holde ham på afstand og tage den derfra. Derfor skal der fokuseres en hel del på mit benarbejde.”

Franskmanden har de seneste dage irriteret den danske bokser en smule, idet han har kommenteret på indhold og videoer, som Enock Poulsen har lagt ud på Instagram og de sociale medier, sandsynligvis i et forsøg på at påvirke sin yngre modstander mentalt. 

”Men jeg er ikke typen, som han kan bringe ud af kurs. Jeg glæder mig til at vise ham, at alt det her ikke hjælper ham. Jeg skal nok sætte tingene på plads, når vi mødes i ringen,” lyder meldingen fra den danske bokser, som imponerede alle, da han ved Mogens Palles 60 års jubilæumsstævne udboksede den hårdføre mexicaner Guadalupe Acosta over 10 omgange, selvom mexicaneren før kampen var noteret for 13 sejre i 15 kampe. 

Enock Poulsen, der som amatør sluttede af som regerende dansk og nordisk mester i sin vægtklasse, skal blandt andet sparre med den stærke ny-professionelle nordmand Hadi Srour, der som amatør blev kåret som både Norges og Nordens bedste amatørbokser på tværs af alle vægtklasser.

I en af stævnets øvrige hovedkampe den 15. september bokser den ubesejrede og tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud EM-kvalifikationskamp. Derudover er der spændende main event-kampe med letsværvægteren Jeppe Morell, som møder den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta og WBC junior-verdensmesteren i cruiservægt, Ditlev Rossing, som møder Viktor Polyakov.

Derudover bokser Pierre ”Pretty Ricky” Madsen den 15. september. Det samme gør stortalentet Oliver Meng samt de to debutanter Diana Nadim, lillesøster til fodboldstjernen Nadia Nadim, og stortalentet Allan Mahfoud.

 

Billetsalget: www.ticketmaster.dk

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

 

Fakta om Enock Mwandila Poulsen

 

* Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia.

 

* Opvokset i Hårslev på Nordfyn. Nuværende bopæl: Aarhus.

 

* Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)

* Højde: 176 cm.

 

* Rekordliste: 7-0 (2 KO)

 

* Træner: Thomas Povlsen

 

* Titler: IBF Jr. verdensmester pr. 5. januar 2018 efter sejr over Guadalupe Acosta, Mexico. 

 

* Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016

Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre. Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt. Sejre og topplaceringer i flere internationale turneringer samt dansk kandidat i OL-kvalifikation.

Tilbage til oversigt

Nyheder