Enock Poulsen er klar til brag mod IBF International-mesteren Kelvin Dotel

Det ubesejrede danske boksehåb og IBF jr. verdensmester Enock Poulsen tørner sammen med spanieren Kelvin Dotel ved Danish Fight Nights store boksestævne den 24. november.

Enock Mwandila Poulsen, der tidligere på året blev IBF jr. verdensmester i super letvægt og i sin seneste kamp besejrede franskmanden Renald Garrido, er klar til endnu en spændende opgave.

Danmarks helt store boksehåb møder nemlig IBF International-mesteren Kelvin Dotel (13 sejre i 16 kampe) fra Spanien, når det går løs i Frederiksberg Hallerne lørdag den 24. september.

Kelvin Dotel erobrede det pågældende IBF-bælte i weltervægt (vægtklassen over Enock Poulsens) i april 2018 med en sejr på udebane over franskmanden Mickael Lacombe. Han sendte ved den lejlighed sin modstander to gange til tælling i 2. omgang, inden kamplederen stoppede den hårdt trængte franskmand.

Dotel har også vundet det spanske mesterskab i weltervægt i 2015 med en sejr over den ubesejrede landsmand Jorge Fortea.

Den 27-årige Dotel er aldrig blevet stoppet før tid. I det ene af sine tre nederlag tabte han knebent på point i en kamp om WBF-titlen mod hollænderen Rafik Harutjunjan, ubesejret på daværende tidspunkt, og som blandt andet havde besejret den senere europamester Franck Petitjean.

Spanieren, som oprindeligt er fra Den Dominicanske Republik, er ligeså høj som Enock Poulsen, hurtig på hænderne, benytter sig af kvikke undvigelser og udnytter behændigt sin lange rækkevidde i de fleste af sine kampe. Hans farlige kontrastød har sendt næsten halvdelen af modstanderne til tælling, men Enock Poulsen er fortrøstningsfuld.

”Jeg glæder mig til at tage kampen op med ham. Formen er allerede god fra sidste kamp. Jeg ser frem til at levere en række fremskridt på den tekniske front, fordi jeg denne gang skal møde en anden type modstander. Jeg har mødt en række folk, som kommer af sig selv, så det bliver spændende, hvis jeg denne gang selv skal ind og skabe kampen. Men man kan selvfølgelig aldrig vide, hvordan han helt præcist vil bokse,” siger Enock Poulsen, som forbereder sig i Aarhus under kyndig vejledning af træner Thomas Povlsen. 

Enock Poulsen, som er ubesejret i 8 kampe, imponerede mange iagttagere i september, da han vandt forholdsvist stort over den stærke franskmand Renald Garrido, som ellers har voldt mange topboksere store problemer og som regel kun taber knebent på point. Sejren betød, at Enock Poulsen rykkede ind som nummer 92 på IBO’s og BoxRec’s computerrangliste. Kun en enkelt bokser i top 100 har bokset færre kampe end Enock Poulsen.

”Det er et rigtig godt navn, som jeg har slået. Garrido har som regel kun tabt knebent til mange af de bedste. Men jeg ved selv, hvor højt mit niveau er. Så længe jeg tror på mig selv og træner hårdt, så skal jeg nok nå mine mål. Jeg ved også, at jeg er bedre, end det, som jeg har vist hidtil. Det er nu, jeg for alvor skal folde mig ud, og det vil jeg gøre i min kommende kamp. Det er nemlig ikke for sjov, at jeg gør det her. Det er hele mit liv, og jeg er gået all in,” siger Enock Poulsen, som har ambitioner om at blive både europa- og verdensmester.

Hovedkampen den 24. november i Frederiksberg Hallerne står mellem letsværvægteren Jeppe Morell, som møder den tidligere WBA interrim-verdensmester Dmitrii Chudinov, som blandt andet har besejret danske Patrick Nielsen.

Derudover møder ubesejrede Sarah Mahfoud den verdensrangerede franskmand Stephanie Ducastel i en opsigtsvækkende VM-test, mens 23-årige Ditlev ”D-Struction” Rossing forsvarer sin WBC jr. VM-titel i cruiservægt.

Der er også kampe med blandt andre de to danske stortalenter i super weltervægt Oliver Meng og Allan Mahfoud.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Fakta om Enock Mwandila Poulsen

* Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia.

* Opvokset i Hårslev på Nordfyn. Nuværende bopæl: Aarhus.

* Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)

* Højde: 176 cm.

* Rekordliste: 8-0 (2 KO)

* Træner: Thomas Povlsen (Aarhus)

* Titler: IBF Jr. verdensmester pr. 5. januar 2018 efter sejr over Guadalupe Acosta, Mexico. 

* Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016

* Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre. Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt. Sejre og topplaceringer i flere internationale turneringer samt dansk kandidat i OL-kvalifikation.

Tilbage til oversigt

Nyheder