Enock Poulsen kæmper om EU-titlen mod Michal Syrowatka i Arena Randers

EU-titlen er på højkant, når det store danske boksehåb Enock Mwandila Poulsen, forsøger at træde ind i verdenseliten. Det sker i Arena Randers ved en stor boksegalla, der hylder boksehelten Jørgen ”Gamle” Hansen i en ”Jørgen (Gamle) Hansen Memorial”.

Enock Poulsen, ubesejret i 10 kampe, skal i ringen i Arena Randers, når han lørdag den 15. juni kæmper om European Boxing Unions EU-titel i super letvægt.

Det oplyser promotor Mogens Palle, som tidligere på måneden sikrede sig retten til at arrangere titelkampen i Danmark.

Der venter derfor det danske publikum et brag af en kamp og en oplagt chance for Enock Poulsen til at erobre en titel, der kan føre ham videre mod drømmen om EM- og VM-titler. Men det bliver på ingen måder nemt. Michal Syrowatka fra Polen er nemlig en fysisk stærk bokser med 20 sejre og kun 2 nederlag. Han ligger pt. nummer 9 på den seneste udgave af europaranglisten. 

Den 31-årige polak er samtidig den eneste, der har formået at besejre den nuværende europamester i vægtklassen, Robbie Davies Jr. Det gjorde han i 2017 i Wembley Arena i et brutalt opslidningsbrag. Otte måneder senere tabte han rematchen, men Robbie Davies Jr. blev som bekendt efterfølgende europamester og er i dag i top 10 på blandt andet WBA’s verdensrangliste.

”Jeg glæder mig kolossalt meget til denne opgave. Det er den slags kampe, som jeg har trænet hårdt på at nå frem til, siden jeg begyndte til boksning. Det er helt optimalt, at jeg får denne titelkamp på dansk hjemmebane. Så ved jeg, at jeg har tilskuerne med mig, og det vil give mig den fornødne styrke til erobre titlen,” siger Enock Poulsen, som er i fuld gang med forberedelserne i træningssalen i Aarhus. 

”Det er en meget vigtig kamp – den vigtigste i mit liv indtil videre. Min modstander har besejret den nuværende europamester. Med en sejr her, kan jeg vise, at jeg er en af de bedste i Europa. Det her kan føre mig frem til de helt store kampe,” tilføjer han.

Promotor Mogens Palle oplyser, at han har 3 titelkampe på programmet til bokserne fra Danish Fight Night-stalden. Udover Enock Poulsen kommer en række af de stærkeste og største talenter i dansk boksning i aktion den 15. juni. Det drejer sig om WBC junior-verdensmesteren Ditlev Rossing, IBF junior-verdensmesteren Oliver Meng, IBF Interkontinental-mesteren Sarah Mahfoud, Jeppe Thorbjørn Morell, Allan Mahfoud, Heva Sharif og debutanten Victor Ramon.

Stævnet bliver en ”Jørgen ’Gamle’ Hansen Memorial” til ære for et af de helt store koryfæer i dansk sportshistorie.

Jørgen Hansen, som døde sidste år, var med 9 sejre i 12 EM-kampe - og en karriere, der bød på hele 92 kampe - en af de mest succesrige danske boksere nogensinde.

Randers er det ideelle sted at markere hans liv og karriere. For til juni er det 40 år siden, at Hansen i Randershallen knockoutede Dave ”Boy” Green i en helt forrygende EM-kamp, som mejslede sig ind i danskernes bevidsthed, og fik den engelske speaker Reg Gutteridge til chokeret at udbryde følgende til de britiske tv-seere: 

»It is all over! Dave Green has lost the European Championship to thirty-six year old Jorgen Hansen in one of the greatest turn ups I have known in thirty-forty years. Unbelievable!«

Jørgen Hansen boksede hele 17 kampe i Randershallen i perioden 1974 til 1982. Han tabte aldrig nogensinde i denne arena og dermed heller ikke i de fem EM-kampe, som han boksede i byen.

Meget passende boksede Jørgen Hansen også sin afskedskamp i netop Randers, da ”folkets bokser” i december 1982 takkede af og blev hyldet i hallen for sin beundringsværdige karriere.

Den 15. juni står en ny generation af danske boksere klar til at føre arven videre i Arena Randers, og den største del af presset lægges som sagt på skuldrene af Enock Mwandila Poulsen, som har vist særdeles lovende takter i sine første 10 kampe som professionel.

Flere informationer om titelkampene, stævnet og de forskellige boksere vil blive offentliggjort den kommende tid.

Billetter: www.ticketmaster.dk

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Fakta om Enock Mwandila Poulsen
* Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia.
* Opvokset i Hårslev på Nordfyn. 
* Nuværende bopæl: Aarhus.
* Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)
* Højde: 176 cm.
* Rekordliste: 10-0 (4 KO)
* Efter sin seneste sejr nu rangeret som nr. 68 i verden ifølge BoxRec.
* Træner: Thomas Povlsen (Aarhus)
* Titler: Forhenværende IBF Jr. verdensmester pr. 5. januar 2018 efter sejr over Guadalupe Acosta, Mexico. 
* Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016
* Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre. Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt. Sejre og topplaceringer i flere internationale turneringer samt dansk kandidat i OL-kvalifikationen.

Tilbage til oversigt

Nyheder