Enock Poulsen møder Berman Sanchez ved Danish Fight Night-boksestævnet i Nykøbing F.


Danmarks boksehåb Enock M. Poulsen bygger videre på de gode takter fra sin seneste sejr og ser frem til et spændende år 2019.

 

Enock Mwandila Poulsen, som imponerede alle tilskuere og seere med sin flotte bokseopvisning mod spanieren Kelvin Dotel i slutningen af 2018, er klar til nye opgaver i 2019.
Næste kamp finder sted fredag den 18. januar i Nykøbing F. Hallerne, godt 2 måneder siden sidste stævne, men det er noget, der glæder den fremstormende bokser, som senest er kommet ind på EU-ranglisten som nummer 22.
”Jeg ser frem mig til at komme i kamp igen med det samme. Det er dejligt, at det sker så hurtigt siden sidst. Formen er rigtig god. Jeg har et godt udgangspunkt med min grundform fra forløbet op til min seneste kamp, og der er det, som jeg bygger videre på nu,” siger Enock Poulsen, som dermed er 100 pct. klar til Danish Fight Nights dobbelte IBF Championship Boksegalla.
I det modsatte ringhjørne venter denne gang Berman Sanchez, som er født i Nicaragua, men som i dag har fast base på Costa Rica.
Berman Sanchez med tilnavnet ”La Cobra” er en rutineret herre med 38 kampe i bagagen. Han har vundet de 28, tabt 7 og bokset 3 uafgjort. Han er også en hårdtslående bokser, idet han i 20 ud af de 28 sejre har stoppet sin modstander før tid.
Sanchez har bokset to titelkampe, om henholdsvis WBA’s centralamerikanske mesterskab og om WBC’s Internationale Youth-titel. Den ene titelkamp tabte han til den ubesejrede Miguel Berchelt. I den anden boksede han uafgjort mod den ligeledes ubesejrede Juan Carlos Salgado. Han har også bokset mod den tidligere verdensmester Jorge Linares. 
”Jeg kan love, at det bliver en fokuseret Enock, som kommer til at gribe opgaven professionelt an. Jeg vil ikke underholde for underholdningens skyld. Men jeg dukker op i rigtig god form og kommer for at levere varen. Så jeg tror, at folk kommer til at kunne lide, hvad de ser,” siger Enock Poulsen og tilføjer:
”Jeg er toptunet og klar til opgaven. Jeg glæder mig til at vise publikum, at jeg er dér, hvor jeg skal være, og at jeg har bygget videre på mit høje niveau fra sidst. Jeg er overbevist om, at 2019 bliver et meget spændende år for mig med meget spændende opgaver.”
Enock Poulsen glæder sig blandt andet over, at alt gik op i en højere enhed, da han stoppede Kelvin Dotel den 24. november. Spanieren blev fældet af en perfekt uppercut, efter at Enock Poulsen med stort overskud havde pillet sin modstander fra hinanden. Sejren blev ekstra sød omkring juletid, fordi den samme Kelvin Dotel den 22. december rejste til Ukraine, hvor han stoppede det lokale stortalent Mishiko Beselia, som ellers var ubesejret i 18 kampe.
Det har været med til at sætte Enock Poulsens sejr i relief.
”Rent taktisk var det nok min bedste kamp nogensinde. Jeg havde en helt særlig ro, som jeg ikke altid har haft i mine tidligere kampe. Jeg lyttede til min træner Thomas Povlsen undervejs. Det var en disciplineret indsats. Jeg følte generelt, at jeg havde mere overskud, end jeg plejer at have,” siger Enock Poulsen, som op til dette stævne har sparret med den talentfulde og hårdtslående nordmand Hadi Srour, som har gæstet træningslokalerne i Aarhus flere gange tidligere.
Oliver Meng bokser den ene af hovedkampene den 18. januar, når han tørner sammen med Maono Ally om IBF’s junior-VM-titel i super weltervægt, mens Sarah Mahfoud kæmper om IBF’s interkontinentale titel i fjervægt mod Bukiwe Nonina fra Sydafrika i en kamp, der samtidig er en officiel VM-eliminator. 
Stortalentet Allan Mahfoud møder den ubesejrede spanier John Dickson. Derudover skal også WBC jr. verdensmesteren i cruiservægt Ditlev Rossing i aktion udover en række amatørboksere, som indleder stævnet heriblandt Mathias Hansen, som er tidligere U17-EM-sølvinder.   
Billetter: www.ticketmaster.dk
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
Fakta om Enock Mwandila Poulsen

 

* Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia.
* Opvokset i Hårslev på Nordfyn. Nuværende bopæl: Aarhus.
* Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)
* Højde: 176 cm.
* Rekordliste: 9-0 (3 KO)
* Efter sin seneste sejr nu rangeret som nr. 73 i verden ifølge BoxRec og nr. 28 på EU-ranglisten.
* Træner: Thomas Povlsen (Aarhus)
* Titler: Forhenværende IBF Jr. verdensmester pr. 5. januar 2018 efter sejr over Guadalupe Acosta, Mexico. 
* Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016
* Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre. Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt. Sejre og topplaceringer i flere internationale turneringer samt dansk kandidat i OL-kvalifikation.
Tilbage til oversigt

Nyheder