Enock Poulsen møder mexicansk hardhitter om IBF’s junior-verdensmesterskab

Ubesejrede Enock M. Poulsen møder Guadalupe ”El Lupe” Acosta fra Mexico ved Mogens Palles 60 års jubilæums galla den 5. januar i Frederiksberg Hallerne.

Danish Fight Night ved Mogens Palle og Brian Nielsen markerer som bekendt promotor Mogens Palles 60 års jubilæum som promotor med professionel boksning i verdensklasse i form af en særlig Championship Galla.

I en af de fire titelkampe fredag den 5. januar bokser ubesejrede Enock Mwandila Poulsen (6-0, 2 KO) fra Danmark sit livs første titelkamp, når han skal forsøge at erobre IBF’s junior-verdensmesterskab i super letvægt.

Modstanderen i Frederiksberg Hallerne bliver dog danskerens stærkeste til dato siden debutkampen sidste år, idet Guadalupe Acosta (12-2, 8 KO) fra Mexico kommer til at stå i det modsatte ringhjørne. 

IBF, som er et af boksesportens store og anerkendte verdensforbund, har sanktioneret, at den 24-årige fysisk stærke mexicaner fra byen Aguascalientes får chancen for at kæmpe om titlen i Danmark.

Guadalupe Acosta med kælenavnet ”El Lupe” har bokset over dobbelt så mange profkampe som Enock M. Poulsen, nærmere bestemt 14. Det er blevet til 12 sejre og 2 nederlag. 8 af de 12 sejre er afgjort før tid og vidner om mexicanerens slagkraft og nedbrydningsevne.

De to nederlag var på point, det ene på en snæver majority decision, og Guadalupe Acosta er dermed aldrig selv blevet stoppet før tid.

Enock M. Poulsen, der træner benhårdt i Aarhus i disse dage, kan imidlertid ikke vente på at stifte bekendtskab med mexicaneren i ringen den 5. januar.

”Jeg er helt klar til det her. Det er det her, som jeg trænet henimod fra starten af. Det er den foreløbige kulmination på en lang amatørkarriere og den indledende del af min karriere som professionel bokser. Det er dejligt, at jeg får så stor en chance så tidligt i karrieren,” siger Enock Poulsen, som også ser frem at møde et talent fra den mexicanske bokseskole. 

Mexicanske boksere er rundet af en ekstrem machokultur, hvor det ikke er nok at vinde. Man skal også vise, at man er en mand, der kæmper til det sidste. Det har udviklet en meget stærk boksetradition og en ganske særlig angrebsivrig og stilmæssigt seværdig boksetype, som tilskuerne nu også får mulighed for at opleve i Frederiksberg Hallerne den 5. januar.

”Stilmæssigt passer det mig meget fint med en aggressiv og offensiv modstander, fordi jeg er dygtig som kontrabokser. Når han kommer af sig selv, kan jeg slå kontra, og det passer mig perfekt,” lyder meldingen fra Enock Poulsen, som er klar til at runde den første store milepæl - en titelkamp over 10 omgange - på vejen mod den store drøm, som er at blive verdensmester. 

Generalprøven bestod han som sagt med bravour, da han i en hård fysisk kamp den 28. oktober vandt alle 8 omgange mod den angrebsivrige og rutinerede tjekkiske knockout-bokser Michal Dufek.

”Det bliver en meget spændende opgave for Enock Poulsen, som har gjort det så fremragende indtil videre. Jeg er overbevist om, at det bliver en meget seværdig kamp, hvor vinderen vil tage et markant skridt op ad rangstigen og ind i verdenseliten,” siger promotor Mogens Palle om det dansk-mexicanske opgør om IBF’s titel.

Enock Poulsen skulle oprindeligt have bokset om WBC International Silver-titlen. Da stævnet imidlertid blev flyttet til efter nytår på grund af skader, kom mesterskabet i stedet i spil ved et stævne i USA. Ved et lykkeligt sammentræf og et ihærdigt arbejde i kulissen af Mogens Palle opstod imidlertid muligheden for at bokse om IBF junior-verdensmesterskab i stedet, og dermed bliver det nu det røde mesterskabsbælte fra IBF, som Enock Poulsen kan spænde om livet, hvis han altså slipper sejrrigt ud af opgøret den 5. januar.

I stævnets hovedkamp jagter Danmarks bedste bokser, VM-aspiranten Lolenga Mock, sin 11. sejr i træk, når han møder eksverdensmesteren Dmitri Chudinov, som i 2014 udboksede danske Patrick Nielsen i en VM-kamp i Moskva.

Jonas Madsen udfordres i et rent dansk opgør om IBF’s junior-VM-titel i letsværvægt af staldkollegaen Andreas Lynggaard.

Derudover får Jeppe Thorbjørn Morell i letsværvægt chancen for at erobre IBF’s Baltic titel, når titlens indehaver, Sven Fornling fra Sverige, sætter sit bælte på spil i et spændende nordisk topbrag, ”The Battle for the Nordic Crown”. 

Der er endvidere titelkamp med Ditlev ”D-Struction” Rossing og yderligere spændende kampe med sværvægteren Pierre ”Pretty Ricky” Madsen, samt det 18-årige supertalent i weltervægt, Oliver Meng og fjervægteren Sarah Mahfoud.

 

Billetter: www.billetlugen.dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder