Enock Poulsen rejser til Glasgow før konfrontation med IBF International-mester i weltervægt

Den danske IBF jr. verdensmester i super letvægt, Enock Poulsen, forbereder sig i en international træningslejr før bokseopgøret mod Kelvin Dotel den 24. november.

 

Der er lagt op til et spændende boksebrag mellem to IBF-mestre fra hver deres vægtklasse ved det kommende store Danish Fight Night Boksegalla i Frederiksberg Hallerne.

Danske Enock Poulsen, ubesejret i 8 kampe og indehaver af det anerkendte forbund IBF’s jr. VM-titel i super letvægt, møder spanske Kelvin Dotel (13 sejre og 2 nederlag), som er International-mester hos samme forbund, men i weltervægt, som er vægtgrænsen over super letvægt. 

Det kræver helt ideelle forberedelser at snuppe den skalp mod en bokser, der normalt er noget tungere end Enock Poulsen, og derfor sender promotor Mogens Palle nu det lovende danske boksehåb på træningslejr i Glasgow, Skotland.

Fra den 7. til den 17. november kommer den daglige træning til at finde sted i et boksegym i Holytown i udkanten af Glasgow, hvor en række stærke internationale boksere i forvejen er samlet.

”Jeg glæder jeg mig til at komme derover. Niveauet i Danmark er ikke højt nok, og for mig er det kolossal vigtigt, at jeg kan få noget kvalificeret sparring. Jeg glæder mig til at komme derover og mærke stemningen. Det er noget helt andet, fordi niveauet er så højt i øjeblikket i Storbritannien. Jeg tror, at det vil gøre mig top-tunet og 100 pct. klar til min kamp den 24. november,” siger Enock Poulsen.

Det danske boksehåb skal blandt andet træne og sparre med de to ubesejrede briter Sam Maxwell (9-0, 7 KO) og Sean McComb (4-0, 3 KO) samt Belfast-bokseren Tyrone McKenna, som har en rekordliste på 16-1-1 og pt. ligger nummer 57 i verden i vægtklassen ifølge IBO og BoxRecs computerrangliste. Han er samtidig nummer 27 på EBU’s seneste EU-rangliste. 

Tyrone McKenna tabte i sin seneste kamp yderst knebent på point i en WBO Intercontinental-titelkamp mod Jack Catteral, som i øjeblikket ligger nummer 10 i verden.

Sam Maxwell har som amatør vundet bronze ved Commomwealth Games og har bokset to semiprofessionelle kampe mod verdensstjernen Vasyl Lomachenko i den internationale holdturnering World Series of Boxing. 

Med på træningslejren kommer også Hadi Srour fra Tønsberg i Norge. Den høje og særdeles hårdtslående nordmand, som har 2 professionelle kampe, har været kåret som Nordens bedste amatørbokser på tværs af alle vægtklasser. Han har bokset over 100 amatørkampe og har blandt andet imponeret ved europamesterskaberne. Hadi Srour har ved flere lejligheder været i Danmark og sparre med Enock Poulsen.

Bokserne indkvarteres i en lejlighed tæt på boksegymet, og der er lagt op til en yderst seriøs træningslejr med en række meget talentfulde boksere og et hold af stjerner i svøb, som alle meget vel alle kan komme til at slå deres navn fast på den helt store scene i den nærmeste fremtid.

Det er Enock Poulsens træner Thomas Povlsen, som har været med til at tilrettelægge træningsforløbet og via teknologiske hjælpemidler som streaming og Facetime vil han få mulighed for at overvåge sparringen fra Aarhus og komme med feedback og input til sin bokser.

”Vi ser meget frem til at teste Enocks niveau med de bedste boksere. Det er også en nødvendighed, da Enock får hænderne fulde, når han møder Kelvin Dotel den 24. november,” siger træner Thomas Povlsen.

Udover Enock Poulsens kamp mod Kelvin Dotel består hovedkampene den 24. november i Frederiksberg Hallerne af letsværvægteren Jeppe Morell, der møder den tidligere WBA interrim-verdensmester Dmitrii Chudinov, som blandt andet har besejret danske Patrick Nielsen. Ditlev Rossing forsvarer sin WBC jr. VM-titel i cruiservægt mod Miguel Angel Peralta fra Argentina. Derudover møder ubesejrede Sarah Mahfoud den verdensrangerede franskmand Stephanie Ducastel i en opsigtsvækkende VM-test. Der er også kampe med blandt andre letsværvægteren Andreas Lyngaaard samt de to danske stortalenter i super weltervægt Oliver Meng og Allan Mahfoud. 

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

  

Fakta om Enock Mwandila Poulsen

* Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia.

* Opvokset i Hårslev på Nordfyn. Nuværende bopæl: Aarhus.

* Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)

* Højde: 176 cm.

* Rekordliste: 8-0 (2 KO)

* Træner: Thomas Povlsen (Aarhus)

* Titler: IBF Jr. verdensmester pr. 5. januar 2018 efter sejr over Guadalupe Acosta, Mexico. 

* Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016

* Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre. Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt. Sejre og topplaceringer i flere internationale turneringer samt dansk kandidat i OL-kvalifikation.

Tilbage til oversigt

Nyheder