Enock Poulsen sparrer med europaranglistens nr. 13 før EU-titelbraget i Arena Randers

Det danske boksehåb får optimal sparring før karrierens hidtil vigtigste kamp mod Michal Syrowatka om EU-titlen i super letvægt.

 

Lørdag den 15. juni går ubesejrede Enock Poulsen, som ifølge mange iagttagere er Danmarks største boksehåb, i ringen i Arena Randers, hvor polske Michal Syrowatka venter i det modsatte ringhjørne.
Polakken med 20 sejre og kun 2 nederlag ligger pt. nummer 10 på den seneste udgave af europaranglisten. Han er den eneste, der har formået at besejre og stoppe den nuværende europamester i vægtklassen, Robbie Davies Jr. Det gjorde han i 2017 i Wembley Arena i 12. og sidste omgang, og englænderen er efter en sejr i rematchen sidenhen rykket helt op i top 10 i verden på blandt andet WBA’s verdensrangliste.
Enock Poulsen vil med andre ord - med en sejr - kunne banke sig helt ind i den absolutte verdenselite. Men det kræver helt ideelle træningsforberedelser. Til formålet har Danish Fight Night-promotor Mogens Palle derfor hyret den 30-årige Petros Ananyan, som er en meget stærk bokser med 17 kampe heraf 14 sejre, 1 uafgjort og kun 2 nederlag.
Petros Ananyan er pt. nummer 13 på europaranglisten. Han er dermed kun tre pladser lavere rangeret end Enock Poulsens kommende modstander i EU-titelkampen i Randers. Ananyan er samtidig 1 plads bedre placeret end franskmanden Yazid Amghar, som var Enock Poulsens oprindelige modstander. Franskmanden blev på grund af en skade i stedet udpeget som officiel udfordrer til vinderen af det dansk-polske opgør i Randers. 
Petros Ananyan har blandt andet været indehaver af IBF’s International-titel efter en sejr på udebane i Spanien over Luca Giacon, som stod noteret for 30 sejre og kun 1 nederlag. Han tabte titlen yderst knebent sidste år på udebane i Canada til Steve Claggett, som vandt med blot ét point hos alle tre sidedommere.
”Jeg betragter det som lidt af et scoop at få ham til landet, idet boksere af den kaliber normalt ikke lader sig engagere som sparringspartnere i en længere periode. Det er lidt af en sjældenhed med sparringspartnere på det niveau,” siger Mogens Palle, som glæder sig til selv at overvære boksestævnet, der med en række spændende titelkampe med Danmarks bedste boksere i aktion samtidig fejrer boksekoryfæet Jørgen ”Gamle” Hansen liv og fantastiske karriere.
”Det ser meget lovende ud, og jeg ser meget frem til de tre titelkampe, hvor alle tre danske boksere møder frem i den bedste form nogensinde. Men det kræver også en helt speciel træningstilstand, såvel fysisk som psykisk, at vinde de her titelkampe,” lyder meldingen fra Hall of Fame-promotoren, som i samarbejde med sin datter Bettina Palle er ved at få de sidste detaljer på plads i forbindelse med arrangementet.
Stilmæssigt minder Ananyan en hel del om Enock Poulsens modstander i forhold til fysik og teknik. Sparringen vil dermed forhåbentligt kunne skærpe Poulsens evner så meget, at han leverer en pragtpræstation den 15. juni.
”Det er perfekt, at Mogens kan få en bokser af denne kaliber til Aarhus. Min sparringspartner bokser med nogenlunde samme stil som min kommende modstander, så det kan ikke være bedre. Det glæder jeg mig til at opleve. Det bliver i høj grad min sparringspartner, der skal være med til at hjælpe mig til at være skarp og komme i rigtig god form til denne titelkamp,” siger Enock Poulsen, som forbereder sig under træner Thomas Povlsens kyndige ledelse i Aarhus.
”Grundformen er allerede på plads. Nu gælder det om, at min boksning skal blive så skarp som mulig. Jeg glæder mig til at komme i rigtig god bokseform, for ham jeg skal møde er stærk helt indtil sidste omgang. Jeg skal derfor kunne holde fokus i alle 12 omgange, og det er blandt andet det, som jeg skal forberede mig på med sparringen,” tilføjer Enock Poulsen.
Der er som bekendt 3 titelkampe på programmet og 7 kampe i alt, når det går løs ved ”Jørgen (Gamle) Hansen Memorial”-boksestævnet.
I aftenens anden titelkamp kæmper Jeppe Morell om IBF Baltic-titlen i letsværvægt mod den cubanskfødte finne Dayron Lester, mens den ubesejrede danske WBC junior-verdensmester i cruiservægt, Ditlev Rossing, skal forsvare sin titel mod den 22-årige ligeledes ubesejrede Landry ”Balo” Matete fra Den Demokratiske Republik Congo.
Den danske verdensetter Sarah Mahfoud bokser en sidste VM-test mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada, og der er ligeledes kampe med den danske junior-verdensmester i super weltervægt, Oliver Meng, samt Heva Sharif og debutanten Victor Ramos. 
Billetter: www.ticketmaster.dk
 
Direkte link: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-galla-billetter/466769
 
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.danishfightnight.com
Tilbage til oversigt

Nyheder