Det ubesejrede danske boksehåb Enock Mwandila Poulsen er kommet et afgørende skridt nærmere europæisk hæder som officiel udfordrer til EU-titelkamp mod den ubesejrede franskmand Yazid Amghar.

Danish Fight Night-bokseren Enock Mwandila Poulsen, ubesejret i 10 kampe, har udsigt til at kæmpe om europæisk hæder i nærmeste fremtid. European Boxing Union (EBU) har nemlig netop udpeget det danske supertalent som officiel udfordrer til EU-titlen i super letvægt.
Her skal han møde den anden officielle udfordrer i form af den ubesejrede franskmand Yazid Amghar, i en kamp om titlen, som netop er blevet ledig.
Yazid Amghar fra Bobigny i det nordlige Frankrig er 29 år og er ubesejret i 22 kampe, hvoraf 10 er vundet før tid.
Franskmanden har vundet tre kampe om det franske mesterskab og har blandt andet besejret to af de samme boksere, som Enock Poulsen har mødt.
Det drejer sig om den hårdføre franskmand Renald Garrido samt Berman Sanchez fra Nicaragua. Yazid Amghar pointbesejrede Garrido, mens han stoppede Sanchez i 4. omgang, akkurat som Enock Poulsen gjorde det. 
Derudover har Yazid Amghar besejret den olympiske sølvvinder Daouda Sow i en kamp om det franske mesterskab i 2017.
Enock Poulsen, som har vakt opsigt med sine lynhurtige næver og sin eminente bokseteknik, drømmer om de store titler og han bevæger sig med hastige skridt mod toppen i den stærkt befolkede super letvægtsklasse, som regnes for en af de sværeste at stryge til tops i.
EU-titlen tilhørende European Boxing Union giver øjeblikkelig en fordelagtige adgang på europaranglisten og udløser i mange tilfælde en hurtig kamp om europamesterskabet. Sidst der blev bokset om EU-titlen på dansk grund var i januar i år, da Dennis Ceylan blev knockoutet af spanieren Jesus Sanchez.
Seneste danske indehaver af EU-titlen var Lolenga Mock, som havde bæltet i super mellemvægt tilbage i 2010.
Der er deadline for forhandlinger og eventuelt purse offer i den omtalte EU-kamp den 4. april.
Der er i det hele taget stor fremgang i øjeblikket for Danish Fight Night og dansk boksning. Udover udsigten til den forestående EU-titelkamp for Enock Poulsen entrede cruiservægteren Ditlev Rossing forleden WBC’s verdensrangliste (top 40), hvor han nu er placeret som nummer 36 efter blot 11 kampe som professionel.
Fakta om Enock Mwandila Poulsen
* Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia.
* Opvokset i Hårslev på Nordfyn. 
* Nuværende bopæl: Aarhus.
* Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)
* Højde: 176 cm.
* Rekordliste: 10-0 (4 KO)
* Efter sin seneste sejr nu rangeret som nr. 69 i verden ifølge BoxRec.
* Træner: Thomas Povlsen (Aarhus)
* Titler: Forhenværende IBF Jr. verdensmester pr. 5. januar 2018 efter sejr over Guadalupe Acosta, Mexico. 
* Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016
* Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre. Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt. Sejre og topplaceringer i flere internationale turneringer samt dansk kandidat i OL-kvalifikationen.
Tilbage til oversigt

Nyheder