Hårdfør ukrainsk OL-bokser er ankommet til landet: Jeppe Morell træner med Viktor Polyakov, som er klar til at teste WBC junior verdensmester Ditlev Rossing

Viktor Polyakov, den forhenværende WBA International-mester, er ankommet til Danmark som led i forberedelserne til opgøret den 15. september mod det ubesejrede danske boksehåb Ditlev Rossing.

 

Der bliver tale om en benhård bokseeksamen, når den 23-årige fremstormende danske cruiservægter Ditlev Rossing med tilnavnet ”D-Struction” den 15. september i Frederiksberg Hallerne møder sin hidtil stærkeste modstander til dato. Den ubesejrede danske WBC junior-verdensmester i cruiservægt skal nemlig bokse mod den hårdføre og fysisk stærke Viktor Polyakov fra Ukraine.

Den 36-årige Viktor Polyakov meldes i topform og ankom allerede i weekenden til Aarhus, hvor han nu har opslået træningslejr. Den ukrainske bokser gjorde før kontraktens underskrivelse krav på at komme til Danmark i så god tid, at han kan forberede sig maksimalt før mødet med det danske stortalent i en kamp, som finder sted på en aftalt catchweight i mellem letsværvægt og cruiservægt.

Viktor Polyakov har tidligere besøgt Aarhus, da han i december 2017 sparrede med Lolenga Mock og hjalp denne frem til en sejr over russeren Dmitrii Chudinov ved Mogens Palles 60 års jubilæumsstævne i januar.

Ved den lejlighed udtalte Lolenga Mock følgende rosende ord om Polyakov til Århus Stiftstidende: 

”Det er en bokser med kæmpe erfaring, jeg har haft fornøjelsen af, og det betyder sindssygt meget i forberedelserne til en kamp mod Chudinov. Glem ikke, at Polyakov er tidligere WBA International-mester, han er rangeret som bedste bokser i Ukraine i øjeblikket, så sparring med ham betyder, at jeg skal arbejde mere, jeg skal tænke mere, og jeg skal være dygtigere. Én fejl mod ham, og jeg bliver straffet med det samme.”

Promotor Mogens Palle håber, at han med et snedigt træk kan udnytte tilstedeværelsen af den ukrainske verdensklassebokser i byen til at hjælpe Jeppe Morell i dennes forsøg på at erobre en høj placering på verdensranglisten med en sejr over den regerende sydamerikanske mester i letsværvægt Ruben Eduardo Acosta fra Argentina.

Tanken er, at Jeppe Morell ligesom Lolenga Mock gjorde det i sin tid, kan få en masse ud af at træne med en kapacitet som Polyakov.

Viktor Polyakov nåede som amatør kvartfinalen ved OL i 2004 og tabte ved den lejlighed til den senere guldvinder. Han har som professionel bokset 18 kampe og kun tabt de 4.

For et år siden erobrede han i imponerende stil WBA International-titlen i super mellemvægt på udebane ved at pointbesejre eksverdensmesteren Giovanni De Carolis i Rom. De Carolis der i Tyskland blev WBA-verdensmester med en KO-sejr over tyskeren Vincent Feigenbutz og boksede uafgjort mod Tyron Zeuge. 

Det var også i Tyskland, at Viktor Polyakov fik uafgjort mod den ubesejrede tyske VM-kandidat, Toni Kraft. Kort før rejste han til Polen og besejrede det lokale håb Dariusz Sek (26-2-2), som på daværende tidspunkt var i top 30 i verden i letsværvægt ifølge BoxRec-computerranglisten.

I oktober 2017 blev Viktor Polyakov ifølge mange iagttagere groft snydt for en pointsejr på udebane i Tyskland i en kamp mod den daværende ubesejrede Sauerland-bokser Stefan Härtel. 3 af de 4 nederlag har været tætte, omdiskuterede pointafgørelser.

Ditlev Rossing meldes ligeledes i topform, og han har forberedt sig til mødet med Polyakov ved at sparre med blandt andre den svenske letsværvægter og IBF Baltic-mester Sven Fornling, den amerikanske cruiservægter Nick Evans samt sin egen træner Sherman Williams, som har sporet en stor fremgang hos det danske boksehåb.

Sarah Mahfoud bokser en af hovedkampene den 15. september. Det samme gør Jeppe Morell, der som bekendt møder den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta i letsværvægt, mens IBF’s junior-verdensmesteren i super letvægt, Enock M. Poulsen, møder den stærke dobbelte franske mester Renald Garrido. Derudover er der spændende kampe med stortalenterne Oliver Meng, Allan Mahfoud og Diana Nadim.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

 

Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder