IBF blåstempler danskerbrag mellem Jonas Madsen og Andreas Lynggaard

Det store VM-forbund IBF har givet grønt lys til, at de to danskere kan kæmpe om forbundets Jr. verdensmesterskab den 5. januar.

 

Der er blevet reklameret med hele fire titelkampe i WBC- og IBF-regi, når Danish Fight Night fredag den 5. januar 2018 arrangerer Mogens Palles 60 års Jubilæums Galla i Frederiksberg Hallerne.

Det har hele tiden været planen, at ubesejrede Jonas Madsen i en af de fire titelkampe skulle forsvare sin IBF Jr. VM-titel i letsværvægt.

For nylig ytrede den ligeledes ubesejrede Andreas Lynggaard, der også var programsat til at bokse på stævnet, imidlertid et kraftigt ønske om at bokse mod Jonas Madsen om netop den titel.

Jonas Madsen accepterede udfordringen i sidste uge, men kampen kan ikke gennemføres som titelkamp uden godkendelse fra IBF. Mogens Palle har derfor ansøgt IBF, som er et af de fire store VM-forbund, om at sanktionere kampen, inden han officielt selv vil acceptere og arrangere kampen.

I den forbindelse er der godt nyt til bokserne. IBF meddeler nemlig dags dato via Lindsey E. Tucker, formand for forbundets mesterskabskomité, at kampen nu har fået IBF’s blå stempel. Dermed er vejen banet for et rent dansk opgør om den pågældende titel, som Jonas Madsen erobrede i Aarhus i juni, da han besejrede mexicaneren Mario Baeza.

IBF bekræfter i samme meddelelse forbundets samtykke til det store nordiske brag i letsværvægt, hvor danske Jeppe Morell udfordrer svenskeren Sven Fornling om sidstnævntes IBF Baltic-titel. 

Forbundet havde på forhånd stillet som betingelse, at Jeppe Morell besejrede franskmanden Maurice Possiti ved det nyligt afholdte Danish Fight Night-stævne den 28. oktober, og den opgave klarede Jeppe Morell som bekendt med bravur.

Der arbejdes på yderligere to titelkampe i WBC-regi med Enock Poulsen, som skal forsøge at erobre WBC’s Internationale Silver-titel i super letvægt, samt Ditlev ”D-Struction” Rossing, som efter planen skal kæmpe om WBC’s Jr. verdensmesterskab i cruiservægt. Information om modstandere og disse opgør følger i nærmeste fremtid.

Udover de fire titelkampe skal Danmarks bedste bokser Lolenga Mock som bekendt i et verdensklassebrag i super mellemvægt møde den tidligere verdensmester Dmitri Chudinov, der udboksede Patrick Nielsen i en VM-kamp i Moskva i 2014.

 Billetsalg: www.billetlugen.dk

 Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning/

Tilbage til oversigt

Nyheder