Jeppe Morell og Jonas Madsen rejser til Miami til de afsluttende forberedelser før titelbrag

To af Danish Fight Nights boksere skifter vinterkulden ud med et træningsophold i Florida før deres respektive titelkampe fredag den 5. januar. 

Der venter de to danske letsværvægtere Jeppe Morell og Jonas Madsen et hårdt men også meget spændende træningsophold i USA forud for Brian Nielsen og Mogens Palles store Danish Fight Night Galla fredag den 5. januar i Frederiksberg Hallerne.

De to boksere, som skal i aktion i titelkampe ved det pågældende Championship Galla, der markerer Mogens Palles 60 års jubilæum som boksepromotor, skifter nemlig for en stund træningssalen i Aarhus ud med et træningsophold i 5th Street Gym i Miami.

Baggrunden er, at Jeppe Morell allerede i sommer under et besøg i Miami knyttede en god kontakt til den italienskfødte amerikanske træner Donato De Martiis, som han trænede med dagligt i det berømte 5th Street Gym, og parterne har siden da holdt kontakten ved lige. 

Idet Jeppe Morell og Jonas Madsens cubanske træner Israel Garcia Arozarena er bortrejst i januar, opstod muligheden for at benytte Donato De Martiis som sekundant ved det kommende stævne og ikke mindst gøre brug af hans omfattende netværk til at få solid og kompetent sparring i Miami inden stævnet.

Derfor flyver Jeppe Morell og Jonas Madsen til Miami den 9. december, og derfra kommer den til at stå på benhård sparring i både 5th Street Gym, som sværvægtsikonet Muhammad Ali i sin tid trænede i, samt i Tropical Park Gym, hvor en række stærke eksilcubanere herunder VM-fænomenet Guillermo Rigondeaux sædvanligvis holder til i.

”Jeg glæder mig til opholdet. Jeg udviklede mig hver dag, da jeg trænede med Donato De Martiis i sommers. Han er meget professionel i sin tilgang til tingene. Man kan ikke lave en bevægelse i træningssalen, uden han ser, hvad man laver, og han er god til at rette én og sørge for, at man udvikler sig hele tiden,” forklarer Jeppe Morell og tilføjer:

”Det er også for at komme over og få lidt anderledes sparring.  Det er en mand med masser af kontakter. Han træner mange forskellige professionelle boksere og kender alt og alle i den by. Så vi kommer til at træne i forskellige gyms og med forskellige boksere hver dag.”

Den tidligere IBF-verdensmester i letsværvægt Glen ”Road Warrior” Johnson, er en af dem, som har sagt ja til at sparre med de danske boksere, og både Jeppe og Jonas er blevet bedt om at møde op i topform. Dels for at kunne modstå presset, og dels så træneren primært kan koncentrere sig om at ”putte glasur på kagen” med sin kyndige vejledning.

”For at udvikle sig skal man også komme lidt udenfor de normale fire vægge. Man skal ud og prøve noget nyt og træne med andre mennesker og blive udfordret udenfor sin ’comfort zone’. Det er måden, man udvikler sig på. Det bliver tough og en rigtig hård træningslejr. Men jeg vil give den alt, hvad jeg har, og det vil jeg også gøre oppe i ringen,” lyder det fra Jeppe Morell.

Den 22-årige Jonas Madsen (10-0, 4 KO) sætter som bekendt sin IBF junior VM-titel i letsværvægt på spil mod sin ubesejrede landsmand Andreas Lynggaard (5-0, 1 KO), som har udfordret Jonas til titelkampen den 5. januar.

Jeppe Morell (8-1, 3 KO) skal omvendt forsøge at erobre IBF Baltic-titlen i letsværvægt fra den nuværende mester, svenskeren Sven Fornling (12-1, 4 KO), som sætter sin titel på spil i et yderst interessant dansk-svensk boksebrag.

IBF Baltic-titlen er en såkaldt kontinental titel under de anerkendte VM-forbund IBF, og titlen kan vindes af boksere registreret i følgende lande: Tyskland, Danmark, Sverige, Finland, Litauen, Letland, Estland, Polen og Rusland. 

Hvis det lykkes at Jeppe Morell at erobre titlen fra svenskeren, vil han blive rangeret på IBF’s intercontinentale rangliste, som er den bruttoliste, som forbundet typisk plukker fra, når der skal findes nye boksere til forbundets top 15-verdensrangliste, som giver adgang til at bokse om VM-titlen.

Der er tale om et titelbrag mellem nummer 63 (Fornling) og 83 (Morell) i verden på BoxRec’s anerkendte computerrangliste, og vinderen stryger efter alt at dømme et pænt stykke ind i top 50 i verden og bliver dermed en del af den absolutte verdenselite.

I stævnets hovedkamp jagter Danmarks bedste bokser, VM-aspiranten Lolenga Mock, sin 11. sejr i træk, når han møder eksverdensmesteren Dmitri Chudinov, som i 2014 udboksede danske Patrick Nielsen i en VM-kamp i Moskva.

Der er endvidere titelkampe med den yderst talentfulde Enock Poulsen samt Ditlev Rossing og yderligere spændende kampe med sværvægteren Pierre ”Pretty Ricky” Madsen, det 18-årige supertalent i weltervægt, Oliver Meng og fjervægteren Sarah Mahfoud.

 

Billetter: www.billetlugen.dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

 

Tilbage til oversigt

Nyheder