Jeppe Morell ser frem til topkamp mod Dmitrii Chudinov: ”Det er det, som jeg har drømt om hele mit liv”

Den 24. november er der lagt op til et særdeles spændende boksebrag på dansk grund, når Jeppe Morell tørner sammen med den tidligere WBA-verdensmester og Patrick Nielsen-besejrer Dmitrii Chudinov fra Rusland.

 

Det bliver efter alt at dømme en nervepirrende gyserkamp, når den danske letsværvægter Jeppe Morell lørdag den 24. november i Frederiksberg Hallerne skal op mod den russiske stjernebokser Dmitrii Chudinov. 

 

Det lovende danske boksehåb, som er blevet matchet ekstremt hårdt i sin korte karriere på blot 11 profkampe, er efter sin seneste sejr over den sydamerikanske mester Ruben Acosta nu rykket op som nummer 66 i verden på IBO’s og BoxRec’s computerrangliste. 

 

Dmitrii Chudinov er imidlertid tidligere WBA interim-verdensmester og har kun tabt 3 gange i 26 kampe. Han ligger pt. nummer 28 på WBC’s verdensrangliste og er herhjemme mest kendt for at have udbokset Patrick Nielsen i Moskva i 2014. De tre nederlag har været til henholdsvis Chris Eubank Jr., Lolenga Mock og senest mod Azizbek Abdugofurov i en kamp om WBC’s Silver-titel i super mellemvægt.

 

Før han blev professionel havde den russiske bokser endvidere 175 amatørkampe med 159 sejre, hvilket står i skærende kontrast til Jeppe Morell, som kun nåede at bokse 27 amatørkampe.

 

Det er med andre ord en erfaren og meget farlig verdensklassebokser, som Jeppe Morell meget tidligt i karrieren skal prøve kræfter med i det, der kan blive hans internationale gennembrud. Og det er netop dét, der tænder ham.

 

”Det er et rigtig godt navn at slå. Jeg har chancen for virkelig at markere mig selv og skaffe en fornem sejr til dansk professionel boksning. Jeg ønsker ikke at opnå anerkendelse ved at vinde over diverse journeymen, men jeg ønsker de her hårde kampe. For at rykke op på ranglisten, må man slå nogle stærke folk. Jeg bokser for at nå toppen og ikke for at ligge omkring top 100. Jeg vil helt op, og jeg har den bedste alder lige nu. Det hele kører rigtig godt i øjeblikket, så derfor er det perfekt timing med denne kamp,” lyder meldingen fra Jeppe Morell.

 

Den danske højrefodsbokser meddeler, at han har bygget videre på grundformen fra sin seneste kamp i september, og det ser allerede godt ud med vægten. Nu skal han sammen med træner Thomas Povlsen i Aarhus arbejde videre på de manøvrer og finesser, som skal benyttes til at besejre den russiske bokser med.

 

”Dmitrii Chudinov er stærk og god til at gå fremad. Jeg tror ikke, at han er så god til at gå baglæns. Hvis man kan presse ham bagud, vil det nok være en god ting. Men han vil nok satse alt på at gå fremad, og derfor træner vi også på at komme rundt om ham og undvige hans slag og straffe ham, når han rammer forbi. Jeg forventer en hård kamp med et højt tempo i alle omgange, og jeg tror, at det bliver en rigtig seværdig kamp,” siger Jeppe Morell, som håber på stor dansk opbakning i salen.

 

”Publikum kan forvente at se en Jeppe Morell, som vil give alt, hvad han har, og som vil kæmpe sit livs chance. Det er det her, som jeg har drømt om hele mit liv: At slå igennem som professionel bokser. Med en sejr kan jeg slå mig i stilling til nogle rigtig spændende kampe mod de bedste i verden og sætte en tyk streg under mit navn. Min karriere kan få et kæmpe skub, og en sejr over en stærk bokser som Chudinov vil også blive bemærket i udlandet,” siger hovedpersonen.

 

De øvrige hovedkampe den 24. november i Frederiksberg Hallerne omfatter blandt andet Ditlev Rossing, der forsvarer sin WBC jr. VM-titel i cruiservægt mod Miguel Angel Peralta fra Argentina, mens Sarah Mahfoud møder den verdensrangerede franskmand Stephanie Ducastel i en opsigtsvækkende VM-test. IBF jr. verdensmesteren i super letvægt, Enock Poulsen, bokser mod den regerende IBF International-mester i weltervægt, Kelvin Dotel fra Spanien. 

 

Der er også kampe med blandt andre de to danske stortalenter i super weltervægt Oliver Meng og Allan Mahfoud.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

 

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Hjemmeside: www.danishfightnight.com

 

Fakta om Jeppe Thorbjørn Morell

* Født: 24. oktober 1989 i Ringkøbing, opvokset i byen Tarm

* Nuværende bopæl: Aarhus

* Højde: 187 cm.

* Vægtklasse: Letsværvægt

* Træner: Thomas Povlsen i Aarhus

* Amatørkarriere: 27 kampe, 22 sejre (alle nederlag sidenhen revancheret) 

* Debut som professionel: 26. februar 2016 mod Jimmy Owensby

* Rekordliste som professionel: 9-2 (3 KO)

* Titelkampe: 5. januar 2018 (IBF Baltic). Nederlag på TKO (øjenskade) til Sven Fornling.

* Uddannelse: Pædagog

 

Fakta om Dmitri Chudinov

* Født: 15. september 1986 i Bratsk, Rusland (32 år)

* Tilnavn: Night Wolf

* Højde: 175 cm.

* Rekordliste som professionel: 21-3-2 (13 KO)

* WBA (interim) verdensmester: 2014-2015

* Øvrige titler: WBA International (2013), PABA (2013)

* Rekordliste som amatør: 159-16, Guld ved AIBA’s junior-verdensmesterskab i 2004. Bronze ved AIBA’s Boxing World Cup i 2008. Blandt andet tre sejre over cubaneren Yunior Dorticos, som har været WBA-verdensmester i cruiservægt.

Tilbage til oversigt

Nyheder