Velforberedt Jonas Madsen før lørdagens titelbrag i Aarhus: ”Viljen er min største styrke”

Den 22-årige ubesejrede Aarhus-bokser glæder sig til sit livs første titelkamp mod mexicansk hardhitter. Samtidig er han bevidst om, hvad han særligt skal passe på med i kampen om IBF’s jr. verdensmesterskab.

 

”Nu er det min tur til at vise, at jeg sagtens kan være med på dette plan med de andre store drenge. Jeg glæder mig utrolig meget.”  

Sådan lyder meldingen fra Jonas Madsen med udsigt til at vise sine evner frem foran sit hjemmepublikum i et opgør om IBF’s World (Youth) Championship i letsværvægt.

Når Danish Fight Night med promotor Mogens Palle og Brian Nielsen i spidsen lørdag den 17. juni inviterer til det store jubilæumsstævne i Ceres Park Hal 1 i Aarhus, bliver det som bekendt med hele tre hovedkampe på menuen.

I en af de i alt 8 kampe bokser den blot 22-årige Jonas Madsen på hjemmebane sit livs første titelkamp, når han i et opgør om IBF’s ledige Youth-titel møder Mario ”Sena” Baeza fra Mexico.

International Boxing Federation (IBF) er et af boksesportens store og anerkendte verdensforbund, og i en kamp om Youth-titlen, kan den danske bokser med en sejr positionere sig yderst fordelagtigt og tage det første vigtige skridt på vej mod endnu større bedrifter.

Det skræmmer dog ikke Jonas Madsen med tilnavnet ”Tiger” at optræde som et af hovednavnene - selvom IBF sender repræsentanter for at kigge med, og selvom modstanderen er tre år ældre og betegnes som en hårdfør og hårdtslående fighter. 

 Der er mindst ligeså meget presset ved at træde ind i rampelyset og bokse på hjemmebane foran venner og bekendte, der skal håndteres på den rigtige måde:

”Jeg skal lære at holde mit hoved mere koldt på hjemmebane. Nu har jeg bokset her i Ceres Arena to gange før, og der gik jeg lidt for vildt til værks. Jeg skal arbejde på ikke at være for overtændt og blæse det hele af fra start,” siger en reflekteret Jonas Madsen og tilføjer:

”Som udgangspunkt skal jeg gribe det an som i de sidste tre-fire kampe. Jeg skal gå ind og bokse velovervejet og ikke gå for meget i slagsmål eller være for vild, for så pakker mine modstandere sig bare ind bag dobbeltparader, og så kommer der ingen åbninger. Det har jeg lært nu.”

Jonas Madsen, der har en fortid som ungdomsspiller og målmandstalent i fodboldklubben AGF, har blot bokset 9 kampe som professionel. Til gengæld har han på det seneste imponeret alle iagttagere med sin flotte boksestil samt en imponerende udvikling på rekordtid siden debutkampen i Herlev for 18 måneder siden.

Den 189 centimeter høje og veltrænede atlet har et blændende jab med sin lange venstre arm og er hurtig på både hænder og fødder. Han har desuden en fremragende afstandsbedømmelse og bevægelighed. I de seneste fire kampe er alle modstandere blevet stoppet før tid.

Selv peger han på, at det er viljen, der er hans største styrke. Den slags vilje, der er nødvendig for at kunne give den en ekstra skalle hver dag i træningslokalet. Viljen til at lære nyt og samtidig tro på det langsigtede mål.

”Det er min vilje, der er årsag til, at jeg har udviklet mig så meget. Det er en af mine største styrker. Jeg er gået 100 pct. ind for det fra start af. Det her vil jeg bare, og viljen har båret mig rigtig langt. Da jeg så fik chancen af Mogens Palle, valgte jeg at gå 100 pct. ind i det i forhold til træning og i at dedikere mig selv til boksning,” siger Jonas Madsen.

Han har selv lagt mærke til, hvor meget han har forbedret sig, også i træningslokalet, siden han for alvor tog hul på boksekarrieren.

”Jeg kan huske, da jeg skulle sparre med Lolenga Mock i starten. Der havde jeg næsten lyst til at græde efter de første par gange. Han kørte mig over på konditionen. Nu bokser jeg lige op med ham til sparring. Det giver en kolossal selvtillid at bokse lige op med en så erfaren mand, der har vundet de mange kampe, som han har,” siger Jonas Madsen, der netop tilskriver Mock og de gunstige forhold omkring ”Champs Camp” i Aarhus sin flotte udvikling.

Sammen med den garvede VM-aspirant Mock, som i sin tid anbefalede den unge Madsen til den rutinerede Hall of Fame promotor Mogens Palle, træner han også sammen med den hårdtslående højrefodsbokser Jeppe Morell. De tre Danish Fight Night-boksere, som vægtmæssigt ligger tæt på hinanden, kan dermed presse hinanden til det yderste og med deres forskellige stilarter og styrker hjælpe hinanden til at blive endnu bedre, hvilket de også er blevet.

Samtidig har den cubanske træner Israel Garcia Arozarena med kyndige råd forædlet den unge danskers boksning med en masse tricks og finesser og indprentet ham, at boksning er en rytmisk sport, nærmest en form for dans, hvor man skal ind på livet af sin modstander, finde de bedste vinkler og muligheder, men ligeså hurtig væk igen, så man ikke selv bliver ramt. 

”Jeg er blevet meget bedre og stærkere på grund af det. Jeg befandt mig på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Lolenga Mock så et lys i mig og fortalte det videre til Mogens Palle, som kom ned for at se mig og Jeppe Morell træne i vores gamle klublokaler. Jeg er virkelig glad for, at jeg har så gode mennesker omkring mig. Det er ikke alle, der er lige så heldige. Nu vil jeg gøre mit til at leve op til forventningerne,” siger den unge fighter, der tæller ned til stævnet i Aarhus.

Ved siden af sparring og de mange tekniske øvelser er det unge talent også begyndt at styrketræne efter et nøje tilrettelagt træningsprogram, der skal få ham til at finde sig perfekt til rette i letsværvægt. Det er at foretrække frem for eventuelt at pine sig ned i super mellemvægt, lyder meldingen fra Madsen, som er del af det Danish Fight Night-hold, der forsøger at genrejse dansk professionel boksning.

Mens Jonas Madsen som bekendt har bokset ni kampe, står hans modstander Mario Baeza fra Mexico noteret for 11 kampe med 8 sejre heraf 5 på KO.

Mario Baeza betegnes som en fysisk stærk og hårdtslående bokser. Hans tre nederlag har udelukkende været mod meget stærke boksere, hvoraf to af dem var ubesejrede. Han har eksempelvis gået tiden ud med canadiske Ryan Ford, som sidste år rejste til Thailand og knockoutede den thailandske OL-guldvinder Manus Boonjumnong.

Ved stævnet i Ceres Park, Hal 1 bokser Jonas Madsen læremester Lolenga Mock i super mellemvægt mod Luke Blackledge fra England i et internationalt topbrag.

I aftenens tredje hovedkamp bokser Daniel Heinze (6-1-1) fra Sorø i super mellemvægt en spændende og meget imødeset rematch mod den ubesejrede Bruno Tavarez (9-0-1) fra Schweiz.

Derudover er der yderligere fem fremragende kampe med følgende Danish Fight Night-boksere i aktion: Pierre ”Pretty Ricky” Madsen, Ditlev ”Warrior” Rossing, Enock Poulsen, Ali Mohamed og ”The Dancing Queen” Sarah Mahfoud. 

Stævnet indledes klokken 19.00, og dørene åbnes allerede en time før – klokken 18.00.

Køb billetter: www.billetlugen.dk

 Bestil Livestreaming: http://www.danishfightnight.tv/

Tilbage til oversigt

Nyheder