Kanonbrag i letsværvægt: Jeppe Morell møder den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta

Danish Fight Night byder på et nervepirrende boksebrag i letsværvægt, når danske Jeppe Morell den 15. september skal op mod den hårdføre verdensklassefighter Ruben Eduardo Acosta fra Argentina.

 

Der er lagt op til et uhyre interessant topbrag i letsværvægt lørdag den 15. september, når den danske højrefodsbokser Jeppe Morell skal i aktion i Frederiksberg Hallerne ved Brian Nielsen og Mogens Palles kommende boksestævne.

Jeppe Morell, som vender tilbage til ringen efter et ærgerligt nederlag på en øjenskade i IBF Baltic-titelkampen mod mesteren Sven Fornling fra Sverige, skal nemlig op mod den fysisk stærke argentinske topklassebokser Ruben Eduardo Acosta, som er regerende sydamerikansk mester i letsværvægt.

Ruben Eduardo Acosta med 36 sejre og 16 nederlag har erfaring fra VM-opgør og kampe mod flere tidligere verdensmestre. Han har vundet 4 af sine seneste 5 kampe, og nederlaget var et kontroversielt et af slagsen. I juni måned tabte han nemlig yderst knebent på point på udebane mod den ubesejrede armenske tysker Vartan Avetisyan efter 12 hårde omgange i en kamp om IBO’s interkontinentale mesterskab.

Den argentinske slugger fra Buenos Aires er i øjeblikket nummer 82 på IBO og Boxrec’s computerbaserede rangliste og dermed væsentligt højere placeret end Jeppe Morell, som på grund af sit øjenskadenederlag i januar er gledet midlertidigt ud af top 100.

”Jeg glæder mig utrolig meget til kampen. En sejr vil stille mig rigtig godt og bringe mig ind i varmen igen og i nærheden af top 50. Men jeg er udmærket klar over, at det sandsynligvis bliver en meget hård kamp. Jeg forbereder mig naturligvis på at kunne gå den fulde distance og er allerede i god fysisk form,” siger Jeppe Morell og fortsætter.

”Han er fysisk stærk og sender nogle farlige sving afsted. Jeg skal styre ham med et stærkt jab og gode parader og bevæge mig rundt om ham. Jeg skal flytte mig for hans sving og straffe ham, når han begår fejl. Jeg kan bokse på mange forskellige måder, og jeg er også meget stærk i infight. Det bliver hårdt, men jeg har overblikket til at kunne løse denne opgave.”

Udover et nyt dansk-svensk opgør med Sven Fornling så hedder ønskemodstanderen fortsat Patrick Nielsen, som dog pt. ikke ønsker at medvirke i et rent dansk boksebrag med Jeppe Morell.

Patrick Nielsen havde bokset 25 profkampe, inden han for tre år siden blev sat op mod netop Ruben Eduardo Acosta i et opslidende opgør, der gik tiden ud og var meget tættere, end sidedommernes pointscore indikerede.

Året efter boksede Acosta ligeledes en hovedkamp i Danmark, da han pressede gennemrutinerede Lolenga Mock med 52 kampe i bagagen i 10 hårde omgange ved et Danish Fight Night-stævne i Aarhus.

Jeppe Morell ”får fornøjelsen” af Acosta allerede i sin 11. kamp, men det ryster ikke den fysisk stærke højrefodsbokser.

”Kampen kommer på et godt tidspunkt. Jeg føler mig helt klar til opgaven. Der er ikke flere nemme kampe for mig. Jeg har allerede tidligere bokset mig ind i top 100 i verden med mine sejre over Bernard Donfack og Maurice Possiti, så hvis jeg skal endnu længere frem på ranglisten, så skal jeg møde højt rangerede boksere som Acosta,” siger Jeppe Morell, som forbereder sig til kampen under cheftræner Thomas Povlsen i Aarhus.

I en af stævnets øvrige hovedkampe bokser den ubesejrede og tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud EM-kvalifikationskamp. Derudover er der spændende main event-kampe med IBF junior-verdensmesteren i super letvægt Enock M. Poulsen og WBC junior-verdensmesteren i cruiservægt Ditlev ”D-Struction” Rossing. 

Mogens Palle forhandler i disse dage om at sætte Ditlev Rossing op mod Viktor Polyakov, som i 2017 besejrede eksverdensmesteren Giovanni De Carolis. Den ukrainske OL-bokser har dog i første omgang betinget sig af, at han kun tager kampen i Danmark og rykker en vægtklasse op, hvis han får mulighed for at ankomme til landet i god tid og forberede sig op til kampen med kompetent sparring.

Sikkert er det, at også Danmarks bedste sværvægtsbokser, Pierre ”Pretty Ricky” Madsen, bokser den 15. september. Det samme gør stortalentet Oliver Meng samt de to debutanter Diana Nadim, lillesøster til fodboldstjernen Nadia Nadim, og stortalentet Allan Mahfoud. 

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder