Lolenga Mock fortsætter sin magiske rejse med verdensklasseopgør mod Dmitrii Chudinov

Den danske supermellemvægter Lolenga Mock er klar til at udbygge sin imponerende sejrsrække med en pragtpræstation fredag aften mod russisk eksverdensmester.

 

Lolenga Mock debuterede som professional bokser tilbage i 1991. Det var over et år, før Danmark blev europamester i fodbold. Det var da der stadig var noget, som hed Sovjetunionen, og mens statsministeren i Danmark fortsat hed Poul Schlüter. 

Det kan være svært at fatte at samme mand, som dengang blev professionel bokser ved et stævne i Kisangani i sit fødeland DR Congo, i dag tilhører den absolutte verdenselite i en sport så krævende som boksning.

Men det er ikke desto mindre tilfældet med 45-årige Lolenga Mock, som fredag aften går i ringen til en af de største kampe i karrieren, når han møder den VM-rangerede russiske eksverdensmester Dmitrii Chudinov i Frederiksberg Hallerne.

Som altid vil han entre ringen til tonerne af afslappet gospelmusik med et stykke leopardskind hængende omkring sine shorts. En rekvisit, som han skaffede sig selv med et spyd i en livsfarlig manddomsprøve som 18-årig, inden han en del år senere bosatte sig i Aarhus, viede sit liv til Danmark og blev dansk statsborger.

Det er to år siden, han gjorde comeback i professionel boksning, da promotor Mogens Palle og Brian Nielsen startede Danish Fight Night op, og siden da har han gang på gang nedbrudt alle forestillinger om, hvad en mand på den alder kan præstere. 10 sejre i træk over stærke modstandere er det blevet til.

”Det er først og fremmest min selvdisciplin, der gør, at jeg kan levere. Jeg behandler boksningen som en del af min egen familie. Det er en del af min livshistorie. Jeg behandler og respekterer den som mine børn. Jeg går ikke ud og fester. Jeg hverken ryger eller drikker. Jeg træner hårdt, og efter træning går jeg hjem og slapper af med min familie og får min søvn. Det er det, der gør mig stærkere,” svarer Lolenga Mock, når han bliver spurgt om opskriften på sportslig succes og holdbarhed.

Tidligere i karrieren måtte Lolenga Mock ofte rejse rundt i verden som modstander til stærke hjemmebaneboksere. Ofte med kort forberedelsestid og ofte i vægtklasserne letsværvægt og cruiservægt, som ligger over hans naturlige leje i super mellemvægt.

Lolenga Mocks seneste nederlag tilbage i 2013 fandt netop sted i letsværvægt. Men i de seneste 10 kampe har han udelukkende optrådt i super mellemvægt og hentet sejre på stribe.

Opgaven den 5. januar bliver ekstra hård. I det modsatte ringhjørne venter nemlig den tidligere WBA interim-verdensmester Dmitrii Chudinov (20-1-3, 13 KO), som pt. rangeret nummer 8 af WBA og 15 af WBC.

Dmitrii Chudinov har kun tabt en enkelt kamp i karrieren. Det var til Chris Eubank Jr., som er den nuværende verdensetter ifølge computerranglisten BoxRec. Herhjemme er Chudinov mest kendt for at have besejret den danske bokser Patrick Nielsen, som tabte en VM-kamp til russeren i Moskva i 2014.

Selvom den officielle pointscore ikke indikerede russisk udboksning, var det netop det, der var tale om. Ifølge mange eksperter dominerede Dmitrii Chudinov nemlig opgøret og vandt 11 ud af de 12 omgange mod danskeren.

Lolenga Mock er dog overbevist om, at han kan vride opgøret over til sin fordel og vinde flertallet af omgange ved at fokusere på egen styrke.

”Han er en stærk fighter, og han arbejder meget i ringen. Men alt hvad han præsteret og gjort ved andre boksere er underordnet. I denne kamp er der kun mig og ham. Nøglen til sejr er derfor ikke at fokusere på, hvad han kan. Jeg skal fokusere på min egen boksning. Jeg skal ind og være den bedste udgave af mig selv, og jeg er rigtig godt forberedt,” siger Lolenga Mock om mødet med den stærke russer.

Lolenga Mock har op til kampen fået kompetent sparring i form af Viktor Polyakov fra Ukraine. Polyakov, der som amatør nåede kvartfinalen ved de olympiske lege i 2004 og tabte til den senere guldvinder, har som professionel bokset 16 kampe og kun tabt 2. Tidligere på året erobrede han WBA International-titlen på udebane ved at pointbesejre eksverdensmesteren Giovanni De Carolis.

I forhold til kampstil og fysisk fremtoning minder han en hel del om den russiske mesterbokser. Lolenga Mock har med andre ord opsamlet nyttig viden om sig selv og sin modstander under sparringsrunderne i Champs Camps lokaler i Aarhus. Nu glæder han sig bare til at komme i aktion.

”Viktor Polyakov er en utrolig dygtig fighter og meget, meget stærk. Så jeg har fået en masse ud af sparre med ham. Forberedelserne har været rigtig gode. Alt er forløbet efter planen. Nu skal jeg bare koncentrere mig om at levere i bokseringen,” lyder meldingen fra hovedpersonen, som lover at levere en pragtpræstation og et nyt kapitel i eventyret om den viljestærke og himmelstræbende fighter med det karakteristiske leopardskind.

Boksearrangementet den 5. januar kommer til at byde på i alt 8 kampe med ikke mindre end 5 main events, hvoraf de tre er junior-VM kampe hos IBF og WBC, som er to af de fire store anerkendte VM-forbund.

Læs mere om alle kampene på www.danishfightnight.com eller følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Billetter til Frederiksberg Hallerne: www.billetlugen.dk

TV: Alle YouSees tv-kunder kan se boksestævnet gratis på YouSees event-kanal (kanalplads 58, 100 eller 101) fredag den 5. januar fra kl. 19. Har du lavet en favoritliste, så skal denne slås fra, eller kanalen skal tilføjes til favoritlisten. Du kan også finde event-kanalen på din YouSee-app eller via tv.yousee.dk/.

Hvis du ikke er YouSee-kunde, har du mulighed for at købe adgang til at se arrangementet via www.danishfightnight.tv

Fakta om Lolenga Mock

* Født: 22. april 1972 i Kinshasa, Den Demokratiske Republik Congo (45 år)

* Højde: 179 cm.
* Rekordliste: 41-14-1 (13 KO)
* Debutkamp som professionel den 11. maj 1991
* Tidligere indehaver af flere boksetitler herunder WBO Intercontinental og EBU’s EU-titel

* Nuværende rangeringer: IBO #18, WBC #30
* Bor i Aarhus med hustruen Therese og ægteparrets tre børn: Justine, Corectime og Mock
* Fungerer i det daglige som mentor og træner i ”Champs Camp”-bokseklubben i Aarhus

 

Fakta om Dmitrii Chudinov

* Født: 15. september 1986 i Bratsk, Rusland (31 år)
* Tilnavn: Night Wolf
* Højde: 175 cm.
* Rekordliste som professionel: 20-1-3 (13 KO)
* WBA (interim) verdensmester: 2014-2015
* Øvrige titler: WBA International (2013), PABA (2013)

* Nuværende rangeringer: WBA #8, WBC #15
* Rekordliste som amatør: 159-16, Guld ved AIBA’s junior-verdensmesterskab i 2004. Guld ved   AIBA’s Boxing World Cup i 2008. Tre sejre over cubaneren Yunior Dorticos, som i dag er WBA-verdensmester i cruiservægt.

Tilbage til oversigt

Nyheder