Andreas Lynggaard udfordrer Jonas Madsen: Vil erobre IBF’s junior-verdensmesterskab i danskerbrag

24-årige Andreas Lynggaard ønsker at møde staldkollegaen Jonas Madsen om sidstnævntes junior verdensmesterskab hos IBF.

 

Står det til Andreas Lynggaard, bør 22-årige Jonas Madsen i nærmeste fremtid sætte sin titel på spil i et rent dansk opgør mod sin to år ældre landsmand. Ubesejrede Andreas Lynggaard, som er programsat til at bokse på Danish Fight Night-stævnet lige efter nytår den 5. januar, er i hvert fald klar med en frisk udfordring.

”Jeg er klar til at udfordre Jonas Madsen om hans titel. Da jeg så Jonas blive IBF junior verdensmester på sin hjemmebane i juni, så tænkte jeg: Det er kraftedeme løgn. Jeg godt lide Jonas, og jeg er ikke typen, der sviner potentielle modstandere til. Men jeg vil have denne her kamp af sportslige grunde. Jeg synes, at han er en sympatisk fyr. Men han har noget, som tilhører mig,” siger Andreas Lynggaard, som mener, at det er oplagt med et danskerbrag af flere grunde:

”Det er god kamp at lave, fordi vi er to danskere, som er ubesejrede. Titlen vil forblive på danske hænder. Det vil være en god kamp for publikum. Det vil være en god kamp for Jonas. Og det vil være en rigtig god kamp for mig, når jeg erobrer bæltet.”

Andreas Lynggaard, som er ubesejret i fem kampe, bebudede sit comeback til ringen i september og skulle have bokset sin første kamp i letsværvægt på det seneste stævne den 28. oktober. Et sent afbud fra hans tyske modstander spolerede imidlertid comeback-planerne.  

Den 24-årige dansker melder sig imidlertid frisk på at møde Jonas Madsen allerede den 5. januar straks i det nye år uden en decideret tune-up-kamp, fordi han er i topform og i forvejen føler sig en klasse bedre end sin staldkollega fra Aarhus.

”Jeg har sparret med ham ved en træningssamling i Sorø, inden vi startede op med det første Danish Fight Night-stævne i Herlev i 2015. Dengang syntes jeg selv, at jeg udboksede ham. Så da han blev junior verdensmester, tænkte jeg, så kan jeg sgu’ også blive det,” siger Andreas Lynggaard og tilføjer:

”Jeg føler mig frisk og stærk og klar i hovedet. Jeg føler, at han har mit bælte. Han har lige nu det, som jeg skal have. Simpelthen.”

Andreas Lynggaard, som oprindeligt er fra Nykøbing Falster, men i dag har fast base i København, boksede sin seneste kamp den 29. oktober 2016, da han i super mellemvægt stoppede Giorgi Gogebashvili i sjette omgang. 

Lynggaard vakte især opsigt i december 2015, da han ved det første Danish Fight Night-stævne – i en uhørt hård matchning i sin blot anden professionelle kamp – pointbesejrede den rutinerede ghaneser Charles Adamu, som på daværende tidspunkt havde en rekordliste på 25 sejre i 32 kampe. Charles Adamu var samtidig den seneste modstander, som Patrick Nielsen med 26 kampe på bagen havde mødt samme år i en stort anlagt titelkamp i Ballerup Super Arena.

Kort efter Adamu-kampen blev det imidlertid nødvendigt med en operation på Ringsted Sygehus for at få styr på en generende skulder, som tyngede Lynggaard i de efterfølgende kampe og altså tvang ham til at holde en længere pause.

I dag er han imidlertid 100 pct. skadesfri. Han har de seneste måneder trænet sig tilbage i topform under kyndig vejledning af træner Rachid Idrissi i Herlev, hvor han også har fået særdeles kompetent sparring. Jabbet kører perfekt, og slagkraften, som kan ryste enhver, er fulgt med op i den nye vægtklasse. 

Jonas Madsen, som er ubesejret i 11 kampe, er efter sin seneste sejr strøget ind i top 100 på BoxRec’s anerkendte computerrangliste, hvor det udelukkende er resultater og kvaliteten af modstandere, der tæller. Da han erobrede IBF junior-VM-titlen, røg han øjeblikkeligt ind på den officielle EU-rangliste under det europæiske bokseforbund, hvor han i øjeblikket er nummer 22. 

”En sejr over Jonas Madsen vil hjælpe mig rigtig meget og give min karriere et kæmpe spark opad. Det motiverer mig at snuppe det bælte så tidligt i min karriere og ryge op ad ranglisterne,” siger Andreas Lynggaard, som trods alt har stor respekt for Jonas Madsens fremskridt og resultater.

”Det, som man må give manden, er, at hårdt arbejde betaler sig. Fra sin debut til nu har han udviklet sig sindssygt meget. Men jeg har set hans kampe, og ham vinder jeg over. Det er derfor, at jeg går efter det bælte. Han er slet ikke på niveau med mig,” lyder meldingen fra Andreas Lynggaard, som håber, at Jonas Madsen vil acceptere udfordringen – ikke mindst fordi kampen vil skabe god omtale for dansk boksning og blive en decideret lækkerbisken for publikum.

”Der har ikke været noget lignende i Danmark i mange år. Patrick Nielsen - Rudy Markussen-kampen kan ikke sammenlignes med det her. Det blev en fiasko. Rudy Markussen, som var oppe i alderen, var jo helt væk i den kamp. Her er der tale om to unge og ubesejrede boksere på vej frem,” lyder meldingen fra den ærgerrige fighter, som nu spændt venter på et svar fra den regerende IBF Jr. verdensmester i Aarhus. 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning/

 

Tilbage til oversigt

Nyheder