Internationale bokseeksperter rangerer Lolenga Mock i verdens top 10

Lolenga Mock, som møder Dmitri Chudinov i et af flere topbrag den 5. januar i Frederiksberg Hallerne, er efter sejren over Roman Shkarupa nu flot placeret på anerkendt og uafhængig verdensrangliste.

Med sin sejr over ukraineren Roman Shkarupa satte Danish Fight Night-bokseren Lolenga Mock forleden en tyk streg under sit VM-kandidatur og imponerende virke i professionel boksning.

Det var den 10. sejr i træk, og den 45-årige fighter har nu opnået endnu en fornem hædersbevisning.

Lolenga Mock er nemlig blevet rangeret i top 10 på den anerkendte og uafhængige verdensrangliste Transnational Boxing Rankings, som bestyres af et ekspertpanel bestående af 50 boksejournalister og eksperter i 20 forskellige lande.

Lolenga Mock har efter sin seneste sejr været med til at skubbe amerikanerne Andre Dirrell og Jessie Hart ud af listens top 10. Han er samtidig bedre placeret end WBA’s almindelige mester Tyron Zeuge fra Tyskland, som ekspertpanelet ikke har fundet værd at rangere blandt verdens 10 bedste super mellemvægtere. 

Lolenga Mock er eneste dansker rangeret i top 10 i de forskellige vægtklasser.

Transnational Boxing Rankings blev søsat i 2012 som et seriøst alternativ til de fire store VM-forbunds verdensranglister, der historisk set har været præget af korruption, vennetjenester og ofte meget mystiske rangeringer. Senest eksemplificeret ved Patrick Nielsens noget aparte placering som nummer et hos WBA, selvom han indtil for nylig kun havde bokset én enkelt kamp på 22 måneder.

Adskillige boksehjemmesider på internettet samt flere tv-kommentatorer ved amerikanske boksestævner har adopteret Transnational Boxing Rankings, når de refererer til de 10 bedste boksere i de forskellige vægtklasser. Teddy Atlas, trænerlegende og boksekommentator hos sportskanalen ESPN, er en af ranglistens ambassadører, som ofte benytter TBR og opfordrer andre til at gøre det samme.

”Det er en meget glædelig meddelelse, som jeg er glad for at modtage,” siger Lolenga Mock til nyheden om den fornemme hæder fra nogle af boksesportens ypperste eksperter.

Transnational Boxing Rankings bemærker i sit nyhedsbrev, at Lolenga Mock har bokset fem gange de seneste 12 måneder og med sin seneste sejr over Roman Shkarupa nu har gjort sig fortjent til en topplacering. 

Roman Shkarupa viste sig at være en hård nød at knække ved det seneste Danish Fight Night Galla i Frederiksberg Hallerne, hvilket et synligt sæbeøje hos Mock efter kampen var det synlige bevis på. Men sejren kom alligevel i land på kløgtig boksning, og det endte med en overbevisende pointsejr (99-91, 99-92, 96-94).

Lolenga Mock er i Aarhus nu ved at gøre klar til den næste store opgave, som bliver kampen fredag den 5. januar i Frederiksberg Hallerne mod eksverdensmesteren Dmitri Chudinov fra Rusland.

”Han er en rigtig stærk bokser, som arbejder meget i hver eneste omgang, og det passer mig fint. Det bliver en rigtig god kamp, som publikum godt kan begynde at glæde sig til,” lyder det fra Lolenga Mock. 

Det er ikke kun i det store udland, at Lolenga Mock vækker opsigt med sine bedrifter. Også herhjemme stiger interessen for den 45-årige sportsmand.

Lolenga Mock afslører, at der engang i det nye år udkommer en bog på dansk om hans liv og bedrifter. Det er journalist Tania Clausager, der arbejder på en biografi om fænomenet Mock, der har levet et spændende liv og altså i øjeblikket imponerer alt og alle med sine fornemme resultater i en meget høj alder. 

Selv er hovedpersonen klar i mælet om, hvordan det kan lade sig gøre at være med i den absolutte elite som 45-årig i en hård sport som boksning.

”Folk hæfter sig hele tiden ved min alder. Men det er ikke den vigtigste faktor i sport. Det handler i stedet om disciplin: Hvordan man behandler sig selv. Hvordan man bevarer hovedet koldt. Hvordan man forbereder sig,” lyder det fra hovedpersonen selv, som nu jagter sin 11. sejr i træk.

Der er udover Lolenga Mocks kamp mod Dmitri Chudinov hele fire titelkampe i WBC- og IBF-regi på programmet, når Brian Nielsen og Mogens Palle fredag den 5. januar inviterer til Danish Fight Night og Mogens Palles store 60 års Jubilæums Galla. 

Flere informationer om stævnet og billetsalg følger de kommende dage.

 Transnational Boxing Rankings - Super mellemvægt (168 pund/76,2 kilo) - November 2017

1.   James DeGale, England, 23-1-1 (14 KO), 

2.   Gilberto Ramirez, Mexico, 36-0-0 (24 KO)

3.   George Groves, England, 27-3-0 (20 KO)

4.   Chris Eubank Jr., England, 26-1-0 (20 KO)

5.   Anthony Dirrell, USA, 30-1-1 (24 KO)

6.   David Benavidez, USA, 19-0-0 (17 KO)

7.   Callum Smith, England, 23-0-0 (17 KO)

8.   Arthur Abraham, Tyskland, 46-6-0 (30 KO)

9.   Jürgen Brähmer, Tyskland, 49-3-0 (35 KO)

10. Lolenga Mock, Danmark, 41-14-1 (13 KO) 

Direkte link til Transnational Boxing Rankings top 10: http://www.tbrb.org/all-rankings/

Fakta om Lolenga Mock

* Født: 22. april 1972 i Kinshasa, Den Demokratiske Republik Congo
* Rekordliste: 41 sejre, 14 nederlag, 1 uafgjort (13 sejre på KO)
* Debutkamp som professionel den 11. maj 1991
* Tidligere indehaver af flere boksetitler herunder WBO Intercontinental og EBU’s EU-titel
* Bor i Aarhus med hustruen Therese og ægteparrets tre børn: Justine, Corectime og Mock
* Fungerer i det daglige som mentor og træner i ”Champs Camp”-bokseklubben i Aarhus

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning/

 

Tilbage til oversigt

Nyheder