Lolenga Mock melder sig klar til nationalt topbrag: ”Lad Mikkel Kessler bokse sin comebackkamp mod mig”

Lolenga Mock, som topper den uafhængige computerrangliste som Danmarks bedste bokser på tværs af alle vægtklasser, mener, at han og Kessler ville kunne levere et brag af en kamp i Danmark.

 

Mikkel Kessler har som bekendt takket nej til det wild card, som arrangørerne bag World Boxing Super Series forleden tilbød ham til den økonomisk attraktive bokseturnering.

 

Kessler siger, at han stadig er i gang med at bygge en grundform op efter fire års pause, og i stedet har brug for et par opvarmningskampe, inden de helt store udfordringer.

 

Lolenga Mock, som forleden tog karrierens sejr nummer 40, da han i overbevisende stil besejrede den tidligere Mads Larsen-besejrer Luke Blackledge, melder sig imidlertid klar med en udfordring, hvis Mikkel Kessler har lyst til at teste sine evner mod den pt. bedste bokser i Danmark ifølge BoxRec’s uafhængige computerrangliste.

 

Jeg er klar til det. Der er ingen problemer for mig, for jeg er klar til at møde dem alle sammen. Både tidligere mestre og alle nuværende verdensmestre. Det vil blive en fremragende kamp. Vi vil kunne levere et rigtig godt show og en god kamp til det danske boksepublikum,” siger Lolenga Mock, som boksemæssigt kender Kessler ind og ud.

 

Det var nemlig Lolenga Mock, som klædte Mikkel Kessler på til flere af danskerens store VM-kampe som en hårdfør og solid sparringspartner i træningslokalet. Men en kamp mellem de to veteraner, vil Kessler dermed få en enestående mulighed for at se, hvordan han står efter fire års pause i forhold til dengang.

 

”Jeg forsøgte allerede at få en kamp mod Mikkel Kessler i 2004, da jeg begyndte at bokse fast i Danmark. Det er meget længe siden. Men jeg fik aldrig chancen. Der er sket en masse siden da. Hvis det kunne lade sig gøre at arrangere denne kamp nu, vil det være vidunderligt,” siger Lolenga Mock og tilføjer: 

 

”Jeg er fuldt ud klar, og jeg har fastholdt et meget højt niveau og har gjort det godt i mine seneste kampe.”

 

Mikkel Kessler har omvendt været væk fra bokseringen i fire år og har bebudet et comeback i en alder af 38 år. Det har fået en del iagttagere til at tvivle på, om Kessler kan nå tidligere tiders VM-niveau.

 

Lolenga Mock mener, at meget afhænger af Mikkel Kesslers generelle træningsindsats og sundhedstilstand under den lange kamppause:

 

”Jeg ved ikke, hvordan han har trænet, mens han har været væk fra boksning. Der er stor forskel på, om man holder sig selv i gang med boksetræning, eller om man ligger helt stille. For så er det meget svært at komme tilbage. Det belaster kroppen og reflekserne, hvis man ikke holder sig i gang i træningssalen under en så lang kamppause. De gange, jeg har holdt pause fra boksekampe, har jeg altid være i aktion i træningssalen hele tiden,” siger Lolenga Mock, som med sejren over Luke Blackledge i Aarhus blev noteret for sin niende sejr i træk siden sin comebackkamp i december 2015.

 

Lolenga Mocks promotor Mogens Palle fra Danish Fight Night er klar til at bakke op om en kamp mellem Mock og Kessler om det danske mesterskab eller om ”The People’s Championship” i Danmark, som han formulerer det: 

 

”Det må vel være en naturlig kamp for Mikkel Kessler efter Mocks overbevisende sejr over Luke Blackledge. Så kan han samtidig overbevise alle om, at han stadig er Danmarks bedste supermellemvægter, og at man bestemt ikke behøver at søge over åen for at hente vand,” lyder det fra Mogens Palle, som dog ikke er overbevist om, at Sauerland Event, der forvalter Kesslers karriere, vil tage vel i mod forslaget.

 

”Hvis de afviser, så håber jeg bare ikke, at de endnu engang excellerer i den tvivlsomme disciplin at takke nej med henvisning til, at modstanderen ikke er stærk nok, hvorefter de annoncerer en anden modstander, som efter alle objektive kriterier er svagere,” siger Mogens Palle og henviser til afvisningerne af tidligere fremsendte tilbud til Sauerland-bokseren Patrick Nielsen om at møde netop Lolenga Mock.

 

Arrangørerne bag World Boxing Super Series tilbød som sagt forleden et wild card til Mikkel Kessler til den pågældende turnering, fordi Kessler efter fire års inaktivitet af gode grunde ikke er rangeret af et af de store VM-forbund og dermed kan kvalificere sig direkte.

 

Da Kessler takkede nej, luftede Kalle Sauerland, som sidder med i bokseturneringens bestyrelse, i stedet tanken om, at Albertslund-bokseren Patrick Nielsen kunne få et wild card for at sikre, at der fortsat er dansk deltagelse.

 

Den idé undrer dog Aarhus-bokseren Lolenga Mock, som har passeret Patrick Nielsen på BoxRec’s anerkendte computerrangliste og dermed objektivt set er den bedst rangerede dansker i super mellemvægt.

 

”Det er meget underligt. Hvis de vil have den bedste dansker med i den turnering, så er det mærkeligt, at de ikke tilbyder et wild card til den bedste. Det danske publikum har vel en forventning om, at en dansk deltager kan nå så langt som muligt i den turnering. Pund-for-pund er jeg lige nu den bedste bokser i Danmark ifølge BoxRec’s uafhængige rangliste. Det er et problem for arrangørerne og for Sauerland. Hvis de kontaktede Mogens Palle med et tilbud til mig, så er jeg overbevist om, at vi ville acceptere det. Men det ønsker de ikke,” siger Lolenga Mock.

 

Af samme grund mener han, at det er helt oplagt, at to bedste danske super mellemvægtere, som altså ikke skal deltage i turneringen, i stedet kunne møde hinanden i et brag af en kamp på dansk grund. Når Mikkel Kessler føler sig klar til sin første tune-up-kamp.

 

”Der var ikke mange, der troede på mig, da jeg gjorde comeback med min alder. Men nu giver alle mig respekt. Nu hvor Mikkel gør comeback, er jeg sikker på, at det er en kamp, som folk gerne vil se,” siger Lolenga Mock, som efter sommerpausen under alle omstændigheder vender stærkt tilbage, når Danish Fight Night er tilbage med nye spændende stævner i andet halvår af 2017.

 

 

Fakta om Lolenga Mock

* Født: 22. april 1972 i Kinshasa, Den Demokratiske Republik Congo
* Rekordliste: 40 sejre, 14 nederlag, 1 uafgjort (13 sejre på KO)
* Debutkamp som professionel den 11. maj 1991
* Tidligere indehaver af flere boksetitler herunder WBO Intercontinental og EBU’s EU-titel
* Bor i Aarhus med hustruen Therese og ægteparrets tre børn: Justine, Corectime og Mock
* Fungerer i det daglige som mentor og træner i ”Champs Camp”-bokseklubben i Aarhus

Tilbage til oversigt

Nyheder