Boksepromotor Mogens Palle har sikret dansk hjemmebane til Enock Poulsen, som til maj skal kæmpe om EU-titlen mod den bomstærke Michal Syrowatka, der som den eneste har besejret den nuværende europamester.

 

Det ligger nu fast, at det ubesejrede danske boksehåb Enock Mwandila Poulsen får dansk hjemmebane, når han til maj skal kæmpe om European Boxing Unions EU-titel i super letvægt.
Det bekræfter promotor Mogens Palle, som efter forhandlinger har sikret sig retten til at arrangere kampen på dansk grund.  
Enock Poulsen, som er ubesejret i 10 kampe, blev i marts måned af EBU udpeget som officiel udfordrer til den ledige EU-titel i super letvægt. Han skulle oprindeligt have mødt franskmanden Yazid Amghar. Den franske bokser er imidlertid blevet skadet, og i stedet har EBU nu udpeget polske Michal Syrowatka til at kæmpe om titlen mod det danske supertalent.
Det er dette opgør, som Mogens Palle har formået at hente til Danmark, og der venter derfor det danske publikum et brag af en kamp og en oplagt chance for Enock Poulsen til at erobre en titel, der kan føre ham videre mod drømmen om EM- og VM-titler. Men det bliver på ingen måder nemt. For den polske bokser er højere rangeret og sandsynligvis også noget stærkere end den oprindelige modstander.
Michal Syrowatka har 20 sejre og kun 2 nederlag og ligger pt. nummer 9 på den seneste udgave af europaranglisten. 
”Der er tale om en meget dygtig bokser med en aggressiv stil, og han levner ikke sine modstandere et sekunds ro i ringen. Der er garanti for en actionfyldt kamp. Syrowatka har blandt andet besejret den nuværende europamester Robbie Davies Jr., som han nedbrød i 12. omgang, så det her er et opgør, der vil give os svaret på Enocks fremtidige muligheder på topplan,” siger Mogens Palle, som meget snart vil offentliggøre dato og arena for kampen.
Den 31-årige polak er som sagt den eneste, der har formået at besejre den nuværende europamester Robbie Davies Jr. Det gjorde han i 2017 i Wembley Arena i et brutalt opslidningsbrag om WBA Continental-titlen.
Michal Syrawatka tabte otte måneder senere rematchen til Robbie Davies Jr., som året efter blev europamester. Derudover er polakkens eneste nederlag til landsmanden Rafal Jackiewicz, men også her står det 1-1, fordi Syrowatka i den efterfølgende rematch pointbesejrede Jackiewicz.
Desuden har han besejret den stærke franskmand Franck Petitjean, som pt. er nummer 8 på europaranglisten. Den fysisk stærke og teknisk dygtige polak, der har deltaget ved både VM og EM som amatør, har med andre ord færdighederne til at kunne begå sig blandt de bedste i Europa – og til at kunne besejre de bedste.
EU-titlen giver som bekendt øjeblikkelig en fordelagtige adgang på europaranglisten og udløser i mange tilfælde en hurtig kamp om europamesterskabet. Sidst der blev bokset om EU-titlen på dansk grund var i januar i år, da Dennis Ceylan blev knockoutet af spanieren Jesus Sanchez.
Flere informationer om Enock Poulsens kommende titelkamp og det næste Danish Fight Night-stævne vil blive offentliggjort meget snart.
Fakta om Enock Mwandila Poulsen
* Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia.
* Opvokset i Hårslev på Nordfyn. 
* Nuværende bopæl: Aarhus.
* Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)
* Højde: 176 cm.
* Rekordliste: 10-0 (4 KO)
* Efter sin seneste sejr nu rangeret som nr. 69 i verden ifølge BoxRec og udpeget som officiel udfordrer til EU-titlen (EBU).
* Træner: Thomas Povlsen (Aarhus)
* Titler: Forhenværende IBF Jr. verdensmester pr. 5. januar 2018 efter sejr over Guadalupe Acosta, Mexico. 
* Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016
* Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre. Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt. Sejre og topplaceringer i flere internationale turneringer samt dansk kandidat i OL-kvalifikationen.
Tilbage til oversigt

Nyheder