Titelkamp i sigte: Jeppe Morell i spændende eliminator og revanchebrag mod sin franske besejrer

En ny og stærkere udgave af Jeppe Morell er klar til at sætte tingene på plads, når han den 28. oktober får mulighed for at revanchere sit nederlag til franskmanden Maurice Possiti. Han er sikret en titelkamp ved det efterfølgende stævne – men kun hvis han vinder den 28.

 

Efter syv sejre i træk som professionel bokser herunder en meget fornem indsats mod Bernard Donfack gik det i april galt for letsværvægteren Jeppe Morell.

Maurice Possiti (17-11, 7 KO) sendte den hårdtslående danske højrefodsbokser to gange i gulvet tidligt i kampen. Jeppe Morell var ikke synderligt rystet, men det kostede dyrebare point. Efter otte medrivende omgange og et stærkt dansk comeback i sidste halvdel af kampen endte Jeppe Morell med at tabe knebent på point til den 30-årige franskmand.

Lørdag den 28. oktober er der imidlertid chance for revanche for den 27-årige dansker, når promotor Mogens Palle og Brian Nielsen inviterer til Danish Fight Night i Frederiksberg Hallerne. 

”Det er den kamp, som jeg mest af alt selv ønsker at få. Jeg synes, at man skal rejse sig dér, hvor man er faldet. Også for at få renset rekordlisten,” siger Jeppe Morell til nyheden om, at kampen er på plads.

Kampen er samtidig en vigtig kvalifikationskamp, der - i tilfælde af sejr til Jeppe Morell - åbner op for et spændende titelbrag ved Mogens Palles 60 års-jubilæumsstævne fire uger senere. Her er en kamp om et af de store VM-forbunds regionale titler forhandlet på plads. Det pågældende forbund har dog betinget sig, at Jeppe Morell besejrer Maurice Possiti. Ellers vil han ikke blive godkendt til den pågældende titelkamp. 

Jeppe Morell har af samme grund al fokus rettet mod franskmanden.

”Jeg tænker på Maurice Possiti hver dag. Det irriterer mig, at jeg ikke kunne performe den aften. Det stopper jeg først med at tænke på, når jeg har vundet over ham. Derfor glæder jeg mig utrolig meget til, at det bliver den 28. oktober,” tilføjer Jeppe Morell, som stod over ved juni-stævnet i Aarhus.

Kamppausen er blevet brugt til at samle kræfter og revidere hele tilgangen til træningen.

Jeppe Morell får blandt andet hjælp af en styrketræner og en stabilitetstræner, som har forstærket kroppen og fået styr på en del skader og skavanker, som Jeppe Morell tidligere har døjet med. Han arbejder efter nye løbeprogrammer og assisteres med gode råd fra en diætist og en mentaltræner og kan allerede mærke en mærkbar fremgang i træningssalen i Aarhus, hvor han sparrer med staldkollegaerne Lolenga Mock og Jonas Madsen.

”I kommer til at se en helt anden Jeppe Morell i ringen. Jeg tror slet ikke, at der bliver tale om, at jeg får de samme problemer med ham ligesom sidst. Jeg er meget mere frisk, bokser mere dynamisk og er blevet klart bedre siden sidst. I kommer til at se den rigtige Jeppe Morell denne gang,” siger Jeppe Morell.

I matchen mod Maurice Possiti tilbage i april beviste Jeppe Morell, at han trods den indledende krise havde ringintelligens og styrke nok til at vende slagets gang. Han dominerede anden halvdel af kampen. Mange iagttagere havde ham da også som kneben vinder af kampen, men to af de tre sidedommere voterede til fordel for franskmanden.

”Jeg følte selv, at jeg vandt kampen på trods af mine problemer tidligt i kampen. Det var da en overraskelse for mig, da han blev udråbt som vinder. Men set i bakspejlet gider jeg heller ikke have en sejr, når jeg er røget to gange i gulvet. Den kamp frustrerer mig uanset hvad, og jeg vil gerne vise, at jeg er på et helt andet niveau end ham, og at jeg også er klar til større opgaver,” lyder det eftertænksomt fra Jeppe Morell.

Som amatør tabte Jeppe Morell kun fire kampe, men han nåede at revanchere alle nederlag. Maurice Possiti er med andre ord den eneste bokser, der til dato har besejret Jeppe Morell uden efterfølgende at blive besejret af danskeren i en revanchekamp. Men det bliver der rettet op på den 28. oktober, lover den danske bokser, som allerede meldes i fremragende fysisk form.

Jeppe Morell har da heller ikke ligget på den lade side i sommerferien. Under en ferietur til Miami bankede han på døren til det verdensberømte 5th Street Gym for at få boksehandsker på og holde formen ved lige. 

”Muhammad Ali har trænet i 5th Street Gym, så det er et sted, som jeg altid har drømt om at besøge. Jeg fik kontakt med en træner, som var meget imponeret over mine bokseevner. Vi begyndte lynhurtigt at samarbejde, og han trænede mig to gange om dagen i den periode,” forklarer Jeppe Morell.

Træneren hedder Donato De Martiis, en italiener, der blandt andet producerer boksestøvler, og makkerparret holder fortsat kontakten ved lige, ligesom der er lagt op til fremtidige træningslejre i USA.

Der er i alt 10 kampe på programmet, når promotor Mogens Palle og Brian Nielsen arrangerer Danish Fight Night-stævne i Frederiksberg-Hallerne lørdag den 28. oktober.

Jeppe Morells mentor og læremester Lolenga Mock bokser som bekendt en af hovedkampene, når han møder Roman Shkarupa i det, der fungerer som en spændende kvalifikationskamp og adgangsbillet til en absolut topkamp den 25. november.

I en anden opsigtsvækkende test møder den 22-årige Ditlev ”D-Struction” Rossing med blot seks profkampe den tidligere verdensmester i cruiservægt Valery Brudov (44-12, 30 KO) fra Rusland. Hvis Ditlev Rossing vinder denne kamp, får han mulighed for på det næste stævne at bokse om et af de anerkendte VM-forbunds jr. verdensmesterskaber.

Billetter: www.billetlugen.dk

Tilbage til oversigt

Nyheder