Ny modstander til VM-test: Sarah Mahfoud møder verdensrangeret bokser, der overgår Dina Thorslunds seneste VM-modstandere

Den tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud kan bryde igennem til verdenseliten, når hun møder den franske VM-udfordrer Stephanie Ducastel, som er nummer 4 på den uafhængige verdensrangliste og toprangeret hos alle store VM-forbund, WBA, WBC og IBF.

 

Sarah Mahfoud får i den grad hænderne fulde, når hun lørdag den 15. september bokser en uhyre spændende EM- og VM-kvalifikationskamp i Frederiksberg Hallerne ved det forestående Danish Fight Night Boksegalla.  

Den danske fjervægter, som er ubesejret som professionel, skal nemlig bokse mod franske Stephanie Ducastel, som må regnes for en af de stærkeste kvindelige boksere, der har optrådt i Danmark. Stephanie Ducastel er rangeret af alle de tre største VM-forbund, WBA #5, WBC #5, IBF #7, mens det fjerde VM-forbund WBO ikke fører verdensranglister for kvinder.

Efter objektive kriterier er Stephanie Ducastel også stærkere end den danske verdensmester Dina Thorslunds seneste VM-modstandere. På den uafhængige BoxRec-computerrangliste er Stephanie Ducastel i skrivende stund rangeret som nummer 4 i verden i fjervægtsklassen. Dina Thorslund er til sammenligning - efter sin seneste VM-sejr - nummer 5 i vægtklassen lige under, mens Thorslunds seneste to VM-modstandere, Yessica Munoz og Alicia Ashley, er henholdsvis nr. 14 og 10.

Sarah Mahfoud kan med en sejr bringe sig afgørende tæt på en officiel VM-kamp i fjervægt mod enten Jennifer Han (IBF) eller den dobbelte verdensmester Jelena Mrdjenovich (WBA/WBC).

”Jeg glæder mig så meget til denne kamp. Det er lækkert at få mulighed for at møde lige netop Stephanie Ducastel, fordi hun er så højt rangeret flere steder. Den position vil jeg meget gerne overtage, så jeg meget snart kan få en stor titelkamp,” siger Sarah Mahfoud om udsigten til at kunne stryge til tops på verdensranglisterne.

 Men det bliver på ingen måde en nem kamp, og det er hovedpersonen også godt klar over.

”Det bliver helt sikkert hårdt. Men jeg er klar til at træde ind på den store scene. Det kan godt være, at jeg kun har bokset fem professionelle kampe, men jeg har jo også en lang amatørkarriere bag mig med både danske og nordiske mesterskaber og VM-deltagelse. Det er hér, jeg hører til. Jeg føler mig klar. Jeg har styrken og teknikken til at høre til blandt de bedste,” tilføjer Sarah Mahfoud, som meddeler, at den fysiske form er rigtig god.

Stephanie Ducastel, som har bokset 14 kampe med kun 4 nederlag, blev europamester i 2015, da hun besejrede Djemilla Gontaruk. Hun blev WBF-verdensmester den 12. december samme år og har forsvaret denne titel en enkelt gang i 2017.

Den 1. juli fik hun så chancen for at bokse mod vægtklassens ubestridte verdensetter, Jelena Mrdjenovich (Canada), som er dobbelt verdensmester hos WBA og WBC. Efter en actionfyldt og jævnbyrdig VM-match blev opgøret dømt uafgjort. 

Den 28. april i år boksede de to kvinder rematch i Canada, og her faldt pointafgørelsen ud til canadierens fordel. Men det hører med til historien, at Jelena Mrdjenovich af mange betragtes som en af de stærkeste kvindelige boksere på tværs af alle vægtklasser.

”Kampen mellem Sarah Mahfoud og Stephanie Ducastel kan med rette betegnes som en alvorlig test og en hovedkamp af format. Med alene den kamp på programmet bør tv-stationerne være interesserede, og med de tre andre hovedkampe samt vores tre øvrige supertalenter er der lagt op til en rigtig flot Danish Fight Night Boksegalla, som jeg personligt er stolt over at kunne præsentere,” siger promotor Mogens Palle.

Jeppe Morell møder i letsværvægt den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta. WBC junior-verdensmesteren i cruiservægt, Ditlev Rossing, møder i sin blot 9. professionelle kamp den stærke ukrainske OL-bokser og forhenværende WBA International-mester Viktor Polyakov, mens IBF junior-verdensmesteren i super letvægt, Enock M. Poulsen, møder den stærke dobbelte franske mester Renald Garrido. 

Og så er der ydermere spændende kampe med stortalenterne Oliver Meng, Allan Mahfoud og Diana Nadim, lillesøster til den danske fodboldstjerne Nadia Nadim.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

 

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DNFboksning

 

 

Fakta om Sarah Mahfoud

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (28 år)

* Rekordliste: 5-0 (2 KO)

* Aktuel rangering: Nr. 6 på europaranglisten
* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)
* Højde: 165 cm.
* Træner: Steen F. Sørensen/Mads Sørensen
* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

* Storesøster til boksetalentet Allan Mahfoud, som debuterer som professionel bokser den 15. september.

Tilbage til oversigt

Nyheder