Officielt: Sarah Mahfoud får sin topkamp og VM-test mod den verdensrangerede Stephanie Ducastel

Boksebraget, der blev aflyst efter fransk afbud i september, gennemføres nu den 24. november. Stephanie Duscatel, som er nr. 5, 5 og 12 på verdensranglisten hos henholdsvis WBA, WBC og IBF, har meldt sig klar til kamp.

 

Den tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud får endelig muligheden for bryde igennem til verdenseliten, når hun i en meget spændende VM-test møder den franske VM-udfordrer Stephanie Ducastel, som er nummer 5 på den uafhængige verdensrangliste og rangeret af alle store VM-forbund, WBA, WBC og IBF.

Kampen skulle have fundet sted ved det seneste Danish Fight Nigh-stævne i september, men franskmanden meldte ved den lejlighed afbud i sidste øjeblik.

Stephanie Ducastel lovede bod og bedring ved at stille sig til rådighed for en ny kamp et par måneder senere, og den kamp bliver nu en realitet lørdag den 24. november i Frederiksberg Hallerne, bekræfter promotor Mogens Palle.

Det er en nyhed, som i den grad glæder den ubesejrede Sarah Mahfoud (6-0), som pt. er nummer 4 på EBU’s officielle europarangliste.

”Jeg er rigtig glad for, at det bliver hende, og at hun har lovet at komme denne gang. Det er en kamp, som jeg meget gerne vil have gennemført, fordi hun har så gode VM-rangeringer. Jeg har bevaret min gode grundform. Nu kan jeg så nå at komme i endnu bedre form og nå at forbedre nogle detaljer. Jeg lærte desuden nogle ting fra min seneste kamp, som jeg kan tage med mig til denne opgave, så jeg bliver endnu mere skarp,” siger Sarah Mahfoud.

Den teknisk dygtige franske fjervægter må regnes for en af de stærkeste kvindelige boksere, der har optrådt i Danmark, idet hun er rangeret af alle de tre største VM-forbund, WBA nr. 5, WBC nr. 5, IBF nr. 12, mens det fjerde VM-forbund WBO ikke fører verdensranglister for kvinder. På den anerkendte og uafhængige BoxRec-computerrangliste er hun desuden nummer 5 i verden.

Stephanie Ducastel, som har bokset 14 kampe med kun 4 nederlag, blev europamester i 2015, da hun besejrede Djemilla Gontaruk. Hun blev WBF-verdensmester den 12. december samme år og har forsvaret denne titel en enkelt gang i 2017.

Den 1. juli fik hun så chancen for at bokse mod vægtklassens ubestridte verdensetter, Jelena Mrdjenovich (Canada), som er dobbelt verdensmester hos WBA og WBC. Efter en actionfyldt og jævnbyrdig VM-match blev opgøret dømt uafgjort. 

Den 28. april i år boksede de to kvinder rematch i Canada, og her faldt pointafgørelsen ud til canadierens fordel. Men det hører med til historien, at Jelena Mrdjenovich af mange betragtes som en af de stærkeste kvindelige boksere på tværs af alle vægtklasser.

”Publikum kommer til at se en kamp, som de ikke vil gå glip af. Det bliver kvindeboksning på allerhøjeste plan. Vi kommer begge to til at kæmpe for sejren, så det bliver rigtig godt. Det er en matchning, hvor jeg for alvor kan bevise, hvad jeg kan, og jeg vil gøre alt for at levere et rigtig flot show,” siger Sarah Mahfoud og tilføjer:

”Jeg vil rigtig gerne op og bokse de store titelkampe, og jeg håber, at det kommer til at ske om et par kampe. Jeg tror, at en sejr her vil åbne nogle døre. Hvis det kommer til at gå, som det skal mod hende, så kan det ikke gå den anden vej. Så bliver det næste forhåbentligt en titelkamp, men det er selvfølgelig Mogens Palle, der bestemmer det,” siger Sarah Mahfoud.

Samme aften i Frederiksberghallerne bokser letsværvægteren Jeppe Morell, pt. nummer 66 på IBO’s verdensrangliste, en uhyre spændende kamp mod den tidligere WBA-verdensmester Dmitrii Chudinov, som er placeret på WBC’s verdensrangliste og blandt andet har besejret danske Patrick Nielsen.

Ditlev Rossing forsvarer sin WBC jr. VM-titel i cruiservægt, mens der desuden er kampe med IBF jr. verdensmester Enock Poulsen samt stortalenterne Oliver Meng og Allan Mahfoud. Der kan desuden blive tale om yderligere kampe med dansk deltagelse.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DNFboksning

  

Fakta om Sarah Mahfoud

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (28 år)

* Rekordliste: 6-0 (3 KO)

* Aktuel rangering: Nr. 4 på europaranglisten (EBU)

*Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)

* Højde: 165 cm.

* Træner: Steen F. Sørensen/Mads Sørensen

* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017

* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt,     elite)

* Storesøster til boksetalentet Allan Mahfoud, som også bokser den 24. november

 

Fakta om Stephanie Ducastel

* Født: 18. december 1979

* Bopæl: Strasbourg, Bas-Rhin, Frankrig

* Rekordliste som professionel: 8-4-2

* VM-rangeringer: WBC, nr. 5, WBA nr. 5, IBF nr. 12, BoxRec nr. 5.

* Titler: Nuværende WBF-verdensmester (2015 – frem til i dag), Fransk mester (2012-2014), Europamester (2015), VM-udfordrer, WBA/WBC (2018 - uafgjort og pointnederlag mod Jelena Mrdjenovich, BoxRec nr. 1).

* Derudover 40 kampe i kickboxing og savate, 32 sejre, 8 nederlag.

* Uddannelse/arbejde: Underviser i idrætsvidenskab i Strasbourg.

Tilbage til oversigt

Nyheder