Oliver Meng er i topform før debutkamp mod ubesejret spanier

Den danske bronzevinder fra U17 EM sekunderes af sin egen far og meldes i absolut topform før sin professionelle debutkamp.

Nedtællingen er begyndt, og de sidste forberedelser er snart ved at være overstået. Lørdag den 28. oktober træder Oliver Meng op i bokseringen i Frederiksberg Hallerne til sin debutkamp og bliver dermed Danmarks yngste profbokser.

Den talentfulde højrefodsbokser, som er bronzevinder ved U17 EM og ikke har tabt en kamp i Danmark i over tre et halvt, får sin ilddåb, når Brian Nielsen og Mogens Palle slår dørene op til den 11. udgave af Danish Fight Night. 

I det modsatte ringhjørne venter den 20-årige spanier Iriome Penate, som er ubesejret i fem kampe, som alle er bokset i 2017. Spanieren beskrives som en fysisk stærk og pågående type, der går fremad og lægger et hårdt pres fra kampens start. Men det er en velforberedt dansker, der er klar til opgaven.

”Jeg glæder mig til at komme i kamp og vise, hvad jeg kan. Det er en drøm, der går opfyldelse for mig. Jeg føler selv, at jeg er klar til det, og jeg har store ambitioner,” lyder meldingen fra den 18-årige danske bokser om udsigten til sin profdebut.

Udover at være en dygtig allround-bokser med styr på teknikken var Oliver Meng som amatør også kendt som en bokser, der altid mødte op i en exceptionel stærk fysisk form, som ofte gav ham overskud til at udbokse sine modstandere i sidste halvdel af kampene.

”Jeg har aldrig bokset en kamp uden at være i form. Jeg træner rigtig hårdt. På det seneste har jeg også indledt et samarbejde omkring den fysiske del af træningen med bryderen Mark O. Madsen (olympisk sølvvinder, red.). Vi løber sammen, laver diverse øvelser og træner crossfit og presser hinanden til det yderste,” forklarer Oliver Meng, som er klar til at give publikum smæk for skillingen lørdag aften.

Gedser-drengen, som blandt andet har sparret med Enock Poulsen i Aarhus og Mahdi Jallaw i København, trænes til daglig af sin egen far, Morten Meng. Det er konstellation, som den unge bokser er glad for.

”Det er et helt perfekt samarbejde. Vi har arbejdet sammen i mange år, og han kender mig ud og ind og ved lige præcis, hvad han skal sige til mig. Vi træner selvfølgelig også en masse i København med andre trænere og kører ud og sparrer med andre boksere i landet,” siger Oliver Meng, som har sin boksemæssige opdragelse i Nykøbing Falster Bokseklub.

Morten Meng, som selv var en talentfuld bokser indtil en motorcykelulykke i en ung alder satte en stopper for boksekarrieren, bekræfter, at Oliver Meng er i absolut topform.

”Han overholder altid de træningsprogrammer, der bliver lavet til ham. Vi træner to gange om dagen, og han er helt klar. På selve kampdagen er han altid 100 pct. forberedt,” siger Morten Meng, som bemærker, at sønnike bokser med overblik og kan grave de sidste resurser frem i en kamp, når det virkelig gælder.

”Det er det, der er så fantastisk med ham. Han har altid et ekstra gear, uanset hvor træt han er, og hvor sort det ser ud. Men det hænger selvfølgelig også sammen med, at han bevarer hovedet koldt og ikke roder sig ud i store slagsmål. Det er et kontrolleret pres, som han lægger på sine modstandere.”

Oliver Meng fik på et tidspunkt målt sin hvilepuls til 32 slag i minuttet, hvilket indikerer en helt fantastisk kondition. Lægen, der tjekkede målingen, sendte for en sikkerheds skyld den unge bokser til hjerteundersøgelse for at sikre sig, at der ikke var noget galt. Det var der ikke. Knaldhård træning og genetik har med andre ord begunstiget den unge sportsmand med en jernkondition, som giver ham ekstra overskud til at få mest muligt ud af sine tekniske evner og taktiske egenskaber.

”Oliver har det tit sådan, at han lige skal se modstanderen an og træde vande i første omgang. Dernæst finder han vejen og ved lige nøjagtig, hvordan han skal bokse ham. Så kan han sidde i pausen mellem første og anden omgang med et stort smil. Det vidner om overskud,” forklarer Morten Meng om sønnens taktiske overblik.

Ved DM i Esbjerg i 2016 hev han eksempelvis sit fjerde danmarksmesterskab hjem til Falster, da han i U19-finalen besejrede den råstærke Herning-bokser Islam Zajpulajev med dommerstemmerne 3-0. I pausen mellem første og anden omgang blev træner Morten Meng endda beroliget med følgende melding fra sin søn, der med køligt overblik havde udset sig hullerne i modstanderens forsvar: ”Far, du behøver ikke sige mere. Jeg ved lige nøjagtig, hvordan jeg skal bokse ham nu.” 

”Og så gik han ud og gjorde det,” fortæller profdebutantens far og træner, som ligeledes er med i ringhjørnet i Frederiksberg Hallerne lørdag aften.

Her er der i alt 10 kampe på programmet. Fire af kampene er såkaldte eliminator’s til titelkampe i WBC- og IBF-regi.

 

Billetter: www.billetlugen.dk

Live Streaming: www.danishfightnight.tv

 

Fakta om Oliver Meng:

Født: 9. juni 1999 (18 år)
Hjemby: Gedser
Højde: 180 cm.
Vægt til daglig: 66-67 kilo.
Klub som amatør: Nykøbing Falster BK
Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)
15 landskampe – 12 sejre
Bronze ved U17 EM i 2015
Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017
3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser
Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016
Nummer 1 på Danmarks Bokse Unions senest opdaterede eliterangliste i 64 kilo-klassen.

Tilbage til oversigt

Nyheder