18-årige Oliver Meng vil overgå sin forrygende debutkamp: ”Jeg er blevet mærkbart bedre siden sidst”

Efter en opsigtsvækkende og forrygende debut glæder Oliver Meng sig til sin anden kamp som professionel, når han fredag den 5. januar møder Giorgi Bliadze ved Mogens Palles 60 års jubilæums galla.

Det 18-årige stortalent Oliver Meng leverede en imponerende indsats, da han den 28. oktober i Frederiksberg Hallerne debuterede og udboksede den ubesejrede Iriome Penate fra Spanien. Hele tre gange måtte spanieren til tælling efter danske fuldtræffere, og den danske højrefodsbokser viste flotte prøver på sit store talent og høstede massive klapsalver.

Nu er han klar til sin anden opgave som professionel bokser, og det er givetvis en kamp, som mange ser frem til alene på grund af den lovende debut.

Oliver Meng, der som amatør vandt bronze ved U-17 EM, møder denne gang Giorgi Bliadze fra Georgien. 

Den høje georgier er to år ældre end Oliver Meng og står noteret for 5 sejre i 8 kampe. Ifølge computerranglisten BoxRec er han trods sin unge alder den stærkeste georgier af de i alt 20 registrerede landsmænd i vægtklassen.

Men det er en velforberedt Oliver Meng, der er klar til at tage kampen op og følge op på den imponerende indsats fra debuten. Den fysiske form er på plads, og den unge Danish Fight Night-bokser rapporterer om fremgang på alle fronter.

”Hver eneste gang jeg skal træne op til en kamp, kan jeg mærke, at jeg er blevet mærkbart bedre i forhold til sidste gang. Det bliver jeg altid lidt overrasket over. Der har været rigtigt meget konditionstræning, fordi jeg som professionel skal bokse længere kampe. Jeg forbedrer mig hele tiden på konditionen og fysikken, men den tekniske del er jo det, som vi træner allermest på. Også her kan jeg mærke, at det går fremad,” siger Oliver Meng, som også har set nærmere på sin modstander.

”Jeg har set et par kampe med ham. Han ser god ud og er ret høj og har lange arme. Han svinger meget, men det passer mig fint, for så kan jeg straffe ham på kontraen, som jeg er rigtig god til.”

Oliver Meng, som trænes af sin far Morten Meng, forbereder sig denne gang blandt andet ved at tage en tur til Aarhus og hente inspiration ved at sparre med staldkammeraten Enock Poulsen, der som bekendt skal bokse om IBF’s junior-verdensmesterskab den 5. januar mod mexicaneren Guadalupe Acosta. 

Oliver Meng er en dygtig allroundbokser, der både er teknisk dygtig, hårdtslående og fysisk stærk. Det fik han i den grad vist i sin debutkamp, som han tænker tilbage på med glæde:

”Det var en sindssyg fed oplevelse. Det var vildt og intenst. Alene det at kunne kalde sig professionel bokser er en kæmpe motivation i sig selv. Jeg er jo startet fra nul igen, men det har bare givet mig ekstra meget blod på tanden, og jeg er fuld af selvtillid,” lyder meldingen fra den danske weltervægter, som tilføjer:

”Jeg vil ikke sige, at jeg var nervøs. Det plejer jeg aldrig at være. Men man skulle lige op og prøve at ramme med de nye handsker. Det var den største omvæltning. Handskerne er meget mindre end i amatørboksning. Nu er jeg i gang, og jeg tager en masse positivt med mig fra den første kamp.”

Oliver Meng, som ikke tabte en eneste kamp i Danmark i de seneste tre et halvt år som amatør, har også imponeret den rutinerede Hall of Fame-promotor Mogens Palle, som skrev kontrakt med den unge komet i efteråret.  

”Jeg er sikker på, at alle glæder sig til gensynet med Oliver Meng. Folk taler om ham, og jeg har fået mange rosende tilbagemeldinger efter hans debutkamp. Det ser meget lovende ud, og jeg glæder mig utrolig meget til at se Oliver Meng i ringen igen,” siger promotor Mogens Palle, som bemærker, at Oliver Meng med sine 180 centimeter og kun 18 år meget vel kan tænkes at vokse et par vægtklasser med tiden.

Han vil under alle omstændigheder gøre sit til at ruste Oliver Meng, som er Danmarks yngste professionelle bokser, bedst muligt til fremtiden og føre ham frem i det rette tempo. Oliver Meng er med på planen og ved, hvad det kræver. Både i træningslokalet og i kamp, og det næste skridt bliver taget den 5. januar.

Udover main event-kampen mellem Lolenga Mock og Dmitri Chudinov er der hele fire titelkampe i WBC- og IBF-regi på programmet, når Brian Nielsen og Mogens Palle inviterer til Danish Fight Night og Mogens Palles store 60 års jubilæums galla. 

Jonas Madsen udfordres i et rent dansk opgør om IBF’s junior-VM-titel i letsværvægt af staldkollegaen Andreas Lynggaard.

Derudover får Jeppe Thorbjørn Morell i letsværvægt chancen for at erobre IBF’s Baltic titel, når titlens indehaver, Sven Fornling fra Sverige, sætter sit bælte på spil i et spændende nordisk topbrag, ”The Battle for the Nordic Crown”. 

Der er endvidere titelkampe med Ditlev ”D-Struction” Rossing i cruiservægt og Enock Poulsen i super letvægt samt yderligere spændende kampe med sværvægteren Pierre ”Pretty Ricky” Madsen og fjervægteren Sarah Mahfoud.

 

Billetter: www.billetlugen.dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DNFboksning

 

Fakta om Oliver Meng

Tilbage til oversigt

Nyheder