Sven Fornling før nordisk boksebrag den 5. januar: Jeg besejrer Jeppe Morell med min viljestyrke

PORTRÆT - Svenske Sven Fornling har VM-ambitioner og glæder sig til at forsvare IBF Baltic-titlen mod Jeppe Morell i det store nordiske opgør i Frederiksberg Hallerne.

Han har en naturlig respekt for sin danske modstander. Men han er samtidig overbevist om, at det ender med en svensk sejr, når han fredag den 5. januar sætter sin IBF Baltic-titel i letsværvægt på spil mod danske Jeppe Morell i Frederiksberg Hallerne.

Den 28-årige Sven Fornling glæder sig til at sætte tingene på plads, når han kort efter nytår medvirker i et af de mest interessant dansk-svenske boksebrag i længere tid ved Danish Fight Night og Mogens Palles 60 års jubilæums galla.

Sven Fornling så med fra ringside, da Jeppe Morell den 28. oktober i samme arena revancherede profkarrierens eneste nederlag til franskmanden Maurice Possiti og dermed kvalificerede sig til den forestående titelkamp. Han føler dermed, at han har et godt kendskab til sin danske modstander.

”Jeppe Morell er en stærk fighter. Han er en tough fighter og går meget fremad i ringen. Han har god fysisk styrke. Men jeg lagde også mærke til visse svagheder. Han mangler erfaring og virkede en smule anspændt og nervøs. Hvis han tager det med op i ringen mod mig, så kommer han i store problemer,” siger Sven Fornling om den kommende dansk-svenske konfrontation.

Fornling mener endvidere, at han udover sin store viljestyrke, som han vil benytte til at nedbryde Jeppe Morell med, også matcher sin dansker modstander på teknik. Derudover er den fysiske form allerede helt på plads.

”Han er som sagt tough, men han er ikke ligeså dygtig en bokser som mig. Min fysiske form er rigtig god, og min udholdenhed har altid været mit varemærke som bokser. Jeg er 100 pct. parat til denne opgave,” forklarer Sven Fornling, som blandt andet har været i Tyskland for at sparre med den russiske IBO-verdensmester i letsværvægt Igor Mikhalkin, som er højrefodsbokser ligesom Jeppe Morell.

Iagttagere har stilmæssigt sammenlignet Malmø-bokseren med Mogens Palles tidligere svenske europamester Bo (Bosse) Högberg, som netop var kendt og berygtet for en helt ukuelig sejrsvilje og hårdførhed.

”Min største styrke som bokser er uden tvivl min viljestyrke. Det er min vilje, der gør, at jeg giver den en ekstra skalle til træning. Det giver mig fysikken til at kunne nedbryde mine modstandere. Det reflekterer hele min boksestil. Min vilje er umulig at nedbryde i ringen. Jeg er stærk i infight, og jeg er god på fødderne og til at bevæge mig rundt i ringen. Jeg har et godt jab og er en dygtig bokser, men jeg har også et stort kamphjerte og elsker de hårde kampe,” siger Sven Fornling, når han skal beskrive sin største styrke som bokser.

Svenskeren, der har en baggrund som revisor, har blandt andet besejret den tidligere Sauerland-bokser Simen Smaadal fra Norge. I en kamp om det svenske mesterskab udboksede han desuden Naim Terbunja, der som amatør deltog ved OL i Beijing.

Han anser dog som sin seneste sejr i år som karrierens højdepunkt. Det var den kamp, hvor han erobrede IBF Baltic-titlen i Sverige efter en overbevisende pointsejr over den hidtil ubesejrede Arijan Sherifi (17-0) fra Tyskland. 

”Arijan Sherifi er en meget stærk og dygtig bokser, og han har desuden vundet sine seneste fire kampe efter vores indbyrdes opgør. Jeg betragter den kamp som min bedste præstation indtil videre,” forklarer Sven Fornling.

Den 186 centimeter høje svensker har aldrig været bange for at tage de svære kampe, og det bekymrer ham heller ikke at skulle sætte titlen på spil i København.

”Det er ikke et problem for mig. For mig er det omvendt. Det giver mig ekstra styrke at bokse på udebane. Jeg er ligeglad med, om publikum buher af mig. Da jeg boksede om den svenske titel mod Naim Terbunja, blev han bakket op af en stor gruppe fans, fordi det foregik nærmest på hans hjemmebane. Men den slags giver mig blot ekstra styrke,” siger Sven Fornling og tilføjer:

”Der kommer i øvrigt mange svenske boksefans fra Malmø over for at se kampen. Jeg ved ikke præcis hvor mange, men det bliver nok et sted mellem 150 og 200, så jeg skal nok få opbakning.”

Sven Fornling har som sagt allerede opnået en hel del som professionel. Han begyndte i sin tid at bokse, fordi han var overvægtig i skolen og blev opfordret til at finde en sport, der kunne få kiloene til at rasle af, inden det blev sundhedsmæssigt problematisk. Han havde en fin amatørkarriere, men fandt hurtigt ud af, at hans kampstil passede langt bedre til professionel boksning med de længere kampe, fordi han er en langsom starter, der til gengæld har en fremragende udholdenhed og fysik, der bryder modstanderne ned.

Sven Fornling, som trænes af Carlos Zuniga i Malmø, har aldrig været bange for at udfordre de bedste boksere, og han har også jagtet kampe mod landsmændene Erik Skoglund og Oscar Ahlin. Sidstnævnte sprang fra et ellers planlagt opgør, mens Erik Skoglund ligeledes har været svær at lokke ud af busken.

”Sverige har mange gode boksere. Men for at gøre boksning rigtig stort i både Sverige og i Norden - ligesom i Storbritannien i øjeblikket - så er der behov for flere store kampe i Norden. Flere nordiske boksere bør møde hinanden. Det er det, der skaber interesse for sporten her,” lyder meldingen fra Sven Fornling, som håber på, at en sejr over Jeppe Morell kan bringe ham et afgørende skridt videre mod den ultimative målsætning.

”Min ambition er helt sikkert at blive verdensmester. Absolut. Men før det har jeg brug for lidt flere længere kampe. Så jeg håber på en EM-kamp i 2018, og herefter er drømmen en VM-kamp,” lyder det fra den svenske bokser, som melder sig 100 pct. klar til opgøret den 5. januar.

Der er som sagt tale om et titelbrag mellem nummer 63 (Fornling) og 83 (Morell) i verden på BoxRec’s anerkendte computerrangliste, og vinderen stryger dermed efter alt at dømme et pænt stykke ind i top 50 i verden for at blive en del af den absolutte verdenselite.

Der er også andre spændende kampe på programmet den 5. januar.

I stævnets hovedkamp jagter Danmarks bedste bokser, VM-aspiranten Lolenga Mock, sin 11. sejr i træk, når han møder eksverdensmesteren Dmitri Chudinov, som i 2014 udboksede danske Patrick Nielsen i en VM-kamp i Moskva.

Jonas Madsen forsvarer i et rent dansk opgør i letsværvægt sin IBF junior VM-titel mod Andreas Lynggaard.

Der er endvidere titelkampe med den yderst talentfulde Enock Poulsen og Ditlev Rossing samt spændende kampe med sværvægteren Pierre ”Pretty Ricky” Madsen, det 18-årige supertalent i weltervægt, Oliver Meng og fjervægteren Sarah Mahfoud.

 

Fakta om IBF Baltic-titelkampen:

 

 

 

 

  

Billetter: www.billetlugen.dk

Følg Danish Fight Night: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder