Supertalentet Enock Poulsen testes mod stærk franskmand

Tempobokseren Enock Poulsen sigter mod stjernerne og kan tage det næste vigtige skridt ved Danish Fight Nights jubilæumsstævne den 17. juni i Aarhus.

 

Han har selvtilliden i orden. Både når han taler, og når han lader næverne tale i ringen. 24-årige Enock Mwandila Poulsen satser på at blive Europas bedste bokser i letweltervægt.

 

Aarhus-bokseren er da også allerede kommet flot fra start i sin professionelle karriere. Fire overbevisende sejre er det blevet til, og allerede i kamp nummer to vakte han stor opsigt, da han netop i Aarhus pointbesejrede en anden Danish Fight Night-bokser, Osama Hadifi, som efter kampen valgte at indstille boksekarrieren.

 

Nu får det fremadstormende talent chancen for at avancere yderligere i sin vægtklasse, når Mogens Palle og Brian Nielsen lørdag den 17. juni i Ceres Park & Arena fejrer den 10. udgave af Danish Fight Night.

 

Enock Poulsen skal denne gang møde den 25-årige Houchang Habib fra Frankrig.

 

I skrivende stund er franskmanden placeret 106 pladser bedre end Aarhus-bokseren på BoxRec’s uafhængige computerrangliste i den pågældende vægtklasse. Med en sejr vil Enock Poulsen dermed avancere meget kraftigt på samme rangliste og få et godt afsæt mod endnu større opgaver i fremtiden.

 

Houchang Habib har bokset 9 kampe med 7 sejre og 2 nederlag. Begge nederlag var tætte pointafgørelser, og franskmanden er derfor aldrig blevet udbokset eller stoppet før tid.

 

Det passer dog Enock Poulsen helt fint at få hård modstand allerede tidligt i opbygningsfasen. 

 

”Jeg har ikke noget i mod at blive ført hurtigt frem. Jeg har erfaring fra mange kampe som amatør og har bokset i snart 14 år. Jeg træner altid og er i god form, så det passer mig fint at komme frem og bokse stærke modstandere,” siger Enock Poulsen, der som amatør sluttede af som regerende jysk, dansk og nordisk mester i sin vægtklasse.

 

Enock Poulsen er født i Zambia, men kom til Danmark som 5-årig og voksede op i Hårslev på Nordfyn. De seneste år har han imidlertid boet og trænet i Aarhus. Af samme grund glæder han sig ekstra meget til at vise sine færdigheder frem for venner og fans i Danmarks næststørste by.

 

”Det er min hjemmebane, så jeg glæder mig til at bokse her i Aarhus. Sidste gang jeg optrådte i denne hal, leverede jeg lidt af et show mod Osama Hadifi, og jeg vil meget gerne følge op på den præstation. Jeg satser på at imponere publikum, men jeg skal selvfølgelig forsøge at bokse med både hjertet og med hjernen,” siger han.

 

Enock Poulsen, som altid bokser i et meget højt tempo og er lynhurtig på både hænder og fødder, kender ikke det store til franskmandens boksestil. Men han vil lægge nøje mærke til, hvordan han bokser i de første minutter.

 

”Jeg er rigtig god til at læse min modstander i første omgang og justere min stil undervejs. Jeg har også rutinen fra de mange amatørkampe, og det har gjort mig meget tilpasningsdygtig,” siger han.

 

Enock Poulsen meddeler samtidig, at formen er i top.

 

Træningen har den seneste tid bestået løbeture på 5 - 10 kilometer om morgenen. Senere på dagen har det handlet om hård fysisk og målrettet teknisk træning i Champs Camps lokaler i Aarhus herunder sparring i ringen og øvelser med eksplosive slagkombinationer på plethandsker og sandsæk. 

 

Træner Thomas Povlsen har sammen med Enock Poulsen især haft fokus på Aarhus-bokserens benarbejde, og der eksperimenteres til stadighed med flere tiltag.

 

Aarhus-bokseren kan optræde både som en klassisk venstrefodsbokser, men også som en såkaldt southpaw, der har sin højre hånd og højre fod tættest på modstanderen. Det er noget, som han er gået endnu mere i dybden med siden sidste stævne.

 

”Vi forsøger at gøre mig endnu bedre til at bokse med højre fod forrest. Så bliver jeg sværere at læse for min modstander. Jeg plejer normalt at skifte benstilling undervejs i en kamp og kan selv godt lide at bokse som en højrefodsbokser i længere perioder,” forklarer den snedige tempobokser, som glæder sig til at komme i aktion den 17. juni.

 

Der er i alt otte spændende, internationale kampe på programmet i Ceres Park og Arena, Hal 1. Tre af opgørene er hovedkampe programsat til 10 omgange. 

 

Det drejer sig om det internationale topbrag i super mellemvægt mellem VM-aspiranten Lolenga Mock fra Aarhus og englænderen Luke Blackledge, som for nogle år siden knockoutbesejrede ekseuropamesteren Mads Larsen i Hernings Kongrescenter.

 

Derudover bokser 22-årige Jonas Madsen fra Aarhus i sin blot 10. kamp om IBF’s World (Youth) Championship, mens Daniel Heinze fra Sorø i super mellemvægt bokser en spændende rematch mod den ubesejrede Bruno Tavarez fra Schweiz.

 

Derudover skal også Pierre Madsen, Ditlev Rossing, Ali Mohamed og Sarah Mahfoud i aktion i ringen. 

 

Billetter: www.billetlugen.dk

 

 

Tilbage til oversigt

Nyheder