Jonas Madsen møder mexicansk hardhitter i opgør om IBF’s World (Youth) Championship

22-årige Jonas ”Tiger” Madsen skal i sit livs første titelkamp – om IBF’s jr. verdensmesterskab - nu møde en stærk og angrebsivrig mexicaner ved det storstilede Danish Fight Night-stævne i Aarhus.

 

Det bliver alligevel ikke russiske Egor Bakulin, men i stedet mexicanske Mario ”Sena” Baeza, som den unge Aarhus-bokser Jonas Madsen skal besejre, hvis han vil vinde den ledige titel som ungdomsverdensmester i letsværvægt hos verdensforbundet IBF.

 

Sagen er, at den oprindelige russiske modstander Egor Bakulin har begået kontraktbrud og dermed ikke får lov til at stille op, når Mogens Palle og Brian Nielsen arrangerer Danish Fight Night-stævne i Ceres Park i Aarhus.

 

Bakulin valgte nemlig ubesindigt at ignorere en klausul i kampkontrakten, som forbød ham at bokse en ekstra kamp, som han i øvrigt tabte, kort før stævnet i Aarhus. Uanset hvad det må få af konsekvenser for Bakulin, søgte Mogens Palle straks at få afklaret, hvem Jonas Madsen i stedet kunne møde, og de sidste detaljer er nu faldet på plads.

 

IBF, som står for International Boxing Federation og er et af boksesportens store og anerkendte verdensforbund, har i stedet udpeget og sanktioneret, at den 25-årige Mario Baeza fra Guadalajara i Mexico får chancen for at kæmpe om titlen i Danmark.

 

Mens Jonas Madsen har bokset 9 kampe, så står Mario Baeza noteret for 11 kampe med 8 sejre heraf 5 på KO.

 

Mario Baeza betegnes som en fysisk stærk og hårdtslående bokser. Hans tre nederlag har udelukkende været mod meget stærke boksere, hvoraf to af dem var ubesejrede. Han har eksempelvis gået tiden ud med canadiske Ryan Ford, som sidste år rejste til Thailand og knockoutede den thailandske OL-guldvinder Manus Boonjumnong. 

 

Titelkampen kan meget vel gå hen og blive endnu mere spændende end den oprindeligt planlagte kamp. Det skyldes, at mexicanske boksere er kendte og berygtede for at kæmpe offensivt til det sidste.

 

Mexico blev for alvor en stormagt i professionel boksning i 1960’erne og 1970’erne og har lige siden været et af de lande i verden med allerflest verdensmestre samlet set. Det skyldes blandt andet en ekstrem machokultur, hvor det ikke er nok at vinde. Du skal også vise, at du er en mand, der kæmper til det sidste. Hvis man som ung bokser ikke bevæger sig fremad i ringen, så bliver man ofte ikke inviteret tilbage de byer, hvor det lokale boksestævne har fundet sted. 

 

Underholdningsværdien og det sportslige niveau er gået op i en højere enhed, og det har gennem tiderne udviklet en meget stærk boksetradition og en ganske særlig angrebsivrig og stilmæssigt seværdig boksetype, som tilskuerne nu også får mulighed for at opleve i Ceres Park Hal 1 den 17. juni.

 

Udover kampen om IBF’s VM-titel for unge boksere byder stævnet på et spændende internationalt topbrag mellem den garvede Aarhus-bokser og VM-aspirant Lolenga Mock og engelske Luke Blackledge, der for nogle år siden med en knockoutsejr i Herning Kongrescenter resolut afsluttede den danske ekseuropamester Mads Larsens boksekarriere.  

 

Derudover bokser Sorø-bokseren Daniel Heinze en spændende og meget imødeset rematch mod den ubesejrede schweizer Bruno Tavarez i super mellemvægt.  

 

Der er endvidere gensyn med sværvægteren Pierre ”Pretty Ricky” Madsen, cruiservægteren Ditlev ”Warrior” Rossing, fjervægteren Ali Mohamed, letweltervægteren Enock Poulsen samt på kvindesiden Sarah Mahfoud.

 

Stævnet indledes klokken 19.00, og dørene åbnes allerede en time før – klokken 18.00.

 

Billetsalg: www.billetlugen.dk

Tilbage til oversigt

Nyheder