Publikumsfavoritten Pierre Madsen er i topform før jubilæumsstævne: Jeg har udviklet mig markant under sparring

Danish Fight Nights 115 kilo tunge knockout-kriger Pierre ”Pretty Ricky” Madsen glæder sig til at uddele nytårstæsk, når han fredag den 5. januar går i ringen ved Mogens Palles 60 års-jubilæumsstævne.

Der er endnu engang lagt op til dramatik og smæk for skillingen i bokseringen, når de tunge drenge indtager bokseringen i Frederiksberg Hallerne den 5. januar ved Brian Nielsen og Mogens Palles storstilede stævne, der samtidig markerer Mogens Palles 60-årige promotorjubilæum.

Sværvægteren Pierre Madsen, som er ubesejret i sine 10 foregående kampe, meddeler, at formen allerede er ved at være tæt på det optimale.  

Sammen med cruiservægteren Ditlev Rossing, der samme aften skal bokse om WBC’s junior VM-titel, træner og sparrer han i øjeblikket i Bokseinstituttetes lokaler i Valby i København under kyndig vejledning af den boksende cheftræner Sherman Williams, som ankom fra Miami for et par uger siden. 

”Forberedelserne går rigtig godt. Helt vildt godt. Vi har en rigtig god træningscamp med Sherman Williams. Jeg synes allerede, at formen er rigtig god, og det er jo heller ikke længe siden, at vi har været i kamp,” lyder meldingen fra den hårdtslående danske sværvægter, som især under sparring kan mærke fremgang.

”Vi har sparret en hel del, og det er lige præcis i sparringen, at det går rigtig godt. Jeg går meget nemt 6 omgange og kan bokse i et højt tempo. Derudover er der skyggeboksning og sandsæk på programmet, så vi går reelt det, der svarer til 12-15 omgange hver gang.”

Pierre Madsen skal den 5. januar bokse mod den 28-årige georgier Davit Gogishvili, som står noteret for 20 sejre og 8 nederlag. 12 af de 20 sejre er afgjort før tid.

Davit Gogishvili, som hentede sin seneste sejr for få dage siden den 12. december, er den højest rangerede Georgien-baserede sværvægter ifølge computerranglisten BoxRec af de i alt 19 registrerede professionelle sværvægtere med bopæl i den forhenværende Sovjetstat.

Han er samtidig højrefodsbokser, men det er ikke en nyhed, der generer den danske sværvægter.

”Så længe jeg bare ved det på forhånd, er det ikke noget problem, at han er højrefodsbokser. Jeg har heldigvis tid til at se nærmere på ham og forberede mig på det,” siger Pierre Madsen, som i sine 10 sejre har stoppet 9 af modstanderne før tid. 

Den imponerende fysik, slagkraft og kompromisløse stil har ikke just udløst lange kampe for bokseren med tilnavnet ”Pretty Ricky”. Men de korte kampe har samtidig gjort det svært overbevise eventuelle skeptikere om, at Pierre Madsen faktisk har taget et kvantespring rent boksemæssigt siden debutkampen i december 2015. 

”Jeg føler, at det går rigtig godt til træning, og at jeg har udviklet en hel del teknisk og taktisk. Men det er jo svært at bevise, når mine kampe er så korte. Det er det, der er lidt ærgerligt nogle gange. Hvis de for helvede bare kunne blive stående, så man kunne vise, hvad man har lært. Men det er hårdt at bokse mod mig, fordi jeg kan blive stående foran min modstander uden at trække mig. Det er der mange, der sparrer med mig, som også siger,” lyder meldingen fra Pierre Madsen. 

Sammen med Sherman Williams forsøger den 28-årige dansker at videreudvikle jabbet og bokse mere strategisk og skære ringen af på den mest effektive måde. Pierre Madsen skal fortsat benytte sin stærke fysisk til at stå foran sin modstander, men han skal samtidig kunne flytte sig med undvigemanøvrer og ikke mindst blokere effektivt med paraderne, så han ikke bliver ramt undervejs.

Det har givet selvtillid, at han har været i USA og træne - og for nogle måneder siden også sparrede med en stærk EM-rangeret sværvægter som svenskeren Adrian Granat. Tidligere i karrieren, da han fortsat trænede i Lyngby, sparrede han også med Otto Wallin, som i dag er VM-rangeret. Begge svenske sværvægtere optræder højt oppe på ranglisterne, men Pierre Madsen vurderer, at han bokser lige op med dem.

”Det skræmte mig ikke at sparre med dem. Jeg vil ikke mene, at jeg er dårligere end dem i hvert fald. Det er helt sikkert,” siger Pierre Madsen, der gik over som professionel med blot 15 kampe i bagagen.

”Jeg synes, at jeg har rykket mig markant. Det siger folk også i træningssalen. Husk på at jeg gik over som professionel med en meget lille rygsæk - med meget få kampe som amatør - fordi jeg ikke kunne få modstandere. Jeg har dermed også potentiale til at udvikle mig meget mere end folk, der har bokset 60-70 amatørkampe,” tilføjer den hårdtslående sværvægter, som er klar til at vise det den 5. januar.

Udover main event-kampen i super mellemvægt mellem Lolenga Mock og Dmitri Chudinov er der hele fire titelkampe i WBC- og IBF-regi på programmet, når Brian Nielsen og Mogens Palle inviterer til Danish Fight Night og Mogens Palles store 60 års jubilæums galla.

Jonas Madsen udfordres i et rent dansk opgør om sin IBF junior-VM-titel i letsværvægt af staldkollegaen Andreas Lynggaard.

Derudover får Jeppe Thorbjørn Morell i letsværvægt chancen for at erobre IBF’s Baltic titel, når titlens indehaver, Sven Fornling fra Sverige, sætter sit bælte på spil i et spændende nordisk topbrag.

Der er endvidere junior-VM-kampe med Ditlev ”D-Struction” Rossing i cruiservægt og Enock Poulsen i super letvægt samt yderligere spændende kampe med den 18-årige weltervægter Oliver Meng og fjervægteren Sarah Mahfoud.

 

Billetter: www.billetlugen.dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning/

Tilbage til oversigt

Nyheder