Renald Garrido før boksebraget: Jeg er i fremragende form og nedbryder Enock Poulsen i 6. omgang

Tough fransk topbokser, der har besejret VM- og OL-medaljetagere, glæder sig til opgøret mod den danske IBF jr. verdensmester Enock M. Poulsen.

 

Ubesejrede Enock Mwandila Poulsen med de lynhurtige næver vil blive presset til det absolut yderste, når han på lørdag ved Danish Fight Night Galla bokser sin 8. og klart vigtigste kamp som professionel bokser.

Det fastslår hans modstander, franskmanden Renald ”Lion” Garrido, som meddeler, at han er i topform før opgøret i Frederiksberg Hallerne.

”Jeg er motiveret og i fremragende form. Den 15. september vil I se mig kæmpe med hjertet og starte en stor krig i ringen,” siger Renald Garrido og tilføjer:

”Publikum vil se blod, og det vil jeg give dem. Jeg danser ikke rundt i ringen. Jeg er en fighter og én, som folk gerne vil betale for at se slås.”

Franskmanden, som har bokset en lang række seværdige og hårde kampe i Europa og USA, stoppede sin seneste modstander før tid og meddeler, at han siden da har bygget videre på formen og af samme årsag vil kunne nedbryde og eventuelt stoppe Enock Poulsen før tid. 

”Jeg har oparbejdet en kolossal power de seneste måneder, og jeg har endda scoret et par knockdowns til træning med 16 ounces-handsker, så jeg er optimistisk med henblik på at stoppe Enock Poulsen allerede i 6. omgang,” siger franskmanden, som primært er kendt for at lægge et vedvarende pres på sin modstander i ringen og kæmpe til sidste blodsdråbe.

Renald Garrido (22-20-2) er en af den slags boksere, der er langt stærkere, end cifrene på hans rekordliste antyder.

Han har nemlig på udebane mødt et hav af boksere, der tilhører den absolutte elite i Europa, og han har givet dem allesammen kamp til stregen som en af vægtklassens stærkeste gatekeepers. Franskmanden har i den forbindelse yderst sjældent tabt en kamp, uden at det har været en meget tæt afgørelse eller ligefrem en uretfærdig hjemmebaneafgørelse. Læg dertil, at han ofte er gået en vægtklasse op for at teste en hjemmebanebokser.

”Min bedste præstation var, da jeg boksede mod Serhii Fedchenko i USA. Der var ingen tvivl om min sejr, men dommerne ville det anderledes (77-75, 77-75, 76-76). Men for mig var det reelt en sejr over VM-udfordreren, der boksede mod Juan Manuel Marquez, selvom det ikke kom til at fremgå af dommersedlerne efter kampen,” siger Renald Garrido og uddyber problematikken:

”Der har været mange rådne afgørelser i mine kampe, og den slags er med til at ødelægge boksningens image. Mod Aslanbek Kozaev var der tale om en decideret skandale. Jeg blev som sagt snydt mod Serhii Fedchenko og er også blevet snydt for sejren mod Tyrone McKenna, mod Fatih Keles 2 gange og mod Yazid Amghar.”

Mod tyrkiske Fatih Keles i 2017 boksede han først uafgjort og tabte siden rematchen om WBO’s European-titlen. Men den ubesejrede tyrker er heller ikke en hr. hvem som helst, idet han som amatør blev europamester tilbage i 2011.

Renald Garrido har imidlertid også sejre over amatør-VM-bronzevinderen Bradley Saunders og OL-sølvvinderen fra Beijing 2008, Daouda Sow. Så der venter efter alt at dømme Enock Poulsen en benhård kamp på et meget tidligt stadie i hans karriere. Kan Poulsen vinde denne kamp, så beviser han, at han har niveau til at kunne bokse om EM-titlen.

Den fightende franske showmand, som er kendt for at lave spas ved indvejningen og ofte entrer ringen med en løvemaske, har fortsat store ambitioner som bokser, selvom det for ham ikke er titlerne, der driver værket.

”Mit store mål er ikke titler, selvom jeg da gerne vil genvinde dels det franske mesterskab, denne gang i letvægt, og dels også gerne vil kæmpe om europamesterskabet. Men mit primære mål er at være del af nogle fremragende kampe og møde og besejre de helt store navne i boksning,” siger Renald Garrido, som kommer til København med sit trænerteam samt sin hustru og parrets to børn.

Sarah Mahfoud (5-0) bokser på samme stævne en opsigtsvækkende EM- og VM-test i fjervægt, når hun møder franske Stephanie Ducastel, som er toprangeret (5, 5, og 7) hos de tre største VM-forbund (WBA, WBC og IBF). Den 23-årige WBC junior-verdensmester Ditlev Rossing møder Viktor Polyakov fra Ukraine. Jeppe Morell bokser mod den sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta i letsværvægt, mens IBF’s junior-verdensmesteren i super letvægt, Enock M. Poulsen, møder den stærke dobbelte franske mester Renald Garrido. Derudover er der spændende kampe med stortalenterne Oliver Meng, Allan Mahfoud og Diana Nadim.

Billetter: www.ticketmaster.dk

Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Tilbage til oversigt

Nyheder