Sarah Mahfoud bokser karrierens første titelkamp mod sydafrikansk WBF-verdensmester

Det store forbund IBF’s interkontinentale titel er på spil, når Sarah Mahfoud med blot 5 profkampe på hjemmebane i Hillerød møder Unathi Myekeni fra Sydafrika.

 

For første gang nogensinde kommer Hillerød til at danne rammen om et stævne i professionel boksning, når promoter Mogens Palle og Brian Nielsen på Store Bededag – fredag den 27. april - afholder Danish Fight Night i den nordsjællandske by.

Begivenheden finder sted i Frederiksborg Centret, og det bliver den lokale helt og tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud, der bokser en af hovedkampene ved denne lejlighed.

Sarah Mahfoud, som er ubesejret i 5 kampe som professionel og for nylig strøg ind som nummer 8 på europaranglisten, skal bokse om IBF’s interkontinentale titel i super fjervægt.

"Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg håber, at der kommer rigtig mange mennesker. Det er fantastisk, at Mogens Palle er gået med til at holde det i Hillerød. Min lillebror Allan debuterer ved samme stævne, og jeg får en titelkamp – så det kan bare ikke blive bedre,” siger en glad og optimistisk Sarah Mahfoud.

I det modsatte ringhjørne den 27. april venter imidlertid en knaldhård test i form af den fysisk stærke højrefodsbokser Unathi Myekeni. Den 36-årige sydafrikaner med tilnavnet ”Showtime” står noteret for 11 sejre, 4 nederlag og en enkelt uafgjort. 

Unathi Myekeni er nummer 13 på WBC’s verdensrangliste samt nummer 17 på BoxRec’s uafhængige computerrangliste, hvilket pt. er 12 pladser bedre placeret end Sarah Mahfoud.

En sejr over sydafrikaneren vil med andre ord - på rekordtid - katapultere Sarah Mahfoud op til en fremragende verdensranglisteplacering i top 10 hos i hvert fald IBF og WBC (to af de store, anerkendte VM-forbund), selvom den danske bokser altså til dato kun har bokset 5 kampe som professionel.

Unathi Myekeni er endvidere regerende WBF-verdensmester. En titel, som hun har vundet to gange, senest med en klar pointsejr i 2017 over landsmanden Asandiswa Nxokwana. Sydafrikaneren har blandt andet besejret Helen Joseph, som i dag er nummer tre på den uafhængige rangliste i bantamvægt. Det er med andre ord en verdensklassemodstander, som Sarah Mahfoud får lejlighed til at prøve kræfter med den 27. april.

”Det interessante ved denne kamp bliver selvfølgelig det spring, som jeg tager ved at skulle bokse 10 omgange. Jeg har været programsat til 6 omgange, men min længste kamp har kun varet 4 omgange. Jeg er dog sikker på, at det bliver en rigtig fed kamp, hvor jeg kommer til at klare det rigtig godt,” siger Sarah Mahfoud og tilføjer:

”Jeg er den type bokser, der bliver bedre og bedre for hver omgang. Jeg skal lige i gang, så jeg tror faktisk, at det ligger supergodt til mig, at der kommer flere omgange på. Jeg har gået 10 omgange til træning flere gange, og det bliver bedre og bedre, hver gang jeg prøver det. Så det bliver rigtig godt, og jeg glæder mig.”

Kampen bokses som bekendt om IBF-titlen i super fjervægt, som er vægtklassen over fjervægt, som er begge bokseres foretrukne vægtklasse. Men den danske og sydafrikanske lejr har aftalt indbyrdes at bokse kampen på en aftalt vægt lige over fjervægtsgrænsen.

Sarah Mahfoud, som stoppede sin seneste modstander Nana Chakhvashvili ved Mogens Palles 60 års-jubilæumsstævne den 5. januar i år, glæder sig over, at hendes lillebror, 24-årige Allan Mahfoud, som af mange betragtes som et af de største talenter i dansk boksning, skal debutere som professionel samme aften i Frederiksborg Centret.

”Vi træner rigtig meget interval- og udholdenhedstræning, og så er det jo fedt, at jeg har fået en træningspartner med mig i form af min bror Allan, som nu også er blevet professionel hos Danish Fight Night. Vi støtter hinanden rigtig meget i det daglige og til træning,” siger Sarah Mahfoud.

Udover Sarah og Allan Mahfoud kan tilskuerne i forbindelse med aftenens anden titelkamp glæde sig til at se Enock M. Poulsen i aktion. Han skal for første gang forsvare sin IBF Jr. VM-titel i super letvægt. Mere om denne kamp offentliggøres de kommende dage.

Der er ligeledes flere informationer på vej om det 18-årige supertalent Oliver Meng, tidligere U17 EM-bronzevinder, som bokser sin tredje profkamp, ligesom der er lagt op et spændende brag i letsværvægt med Jeppe Morell i hovedrollen.

IBF Jr. verdensmesteren Jonas ”Tiger” Madsen samt super bantamvægteren Ali Mohamed er ligeledes med på plakaten. Der er endvidere action i ringen i form af de tunge drenge, nemlig sværvægteren Pierre ”Pretty Ricky” Madsen og cruiservægteren Ditlev ”D-Struction” Rossing.

Og så er der en stærkt imødeset debut til Diana Nadim, lillesøster til den danske fodboldstjerne Nadia Nadim, som altså bokser sin første professionelle boksekamp efter en imponerende amatørkarriere.

 Billetsalget til stævnet åbner i denne uge på: www.ticketmaster.dk

 Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Fakta om Sarah Mahfoud

 

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (28 år)

* Rekordliste: 5-0 (2 KO)

* Aktuel rangering: Nr. 8 på europaranglisten

* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)

* Højde: 165 cm.

* Træner: Steen F. Sørensen/Mads Sørensen

* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017

* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt,   elite)

* Storesøster til boksetalentet Allan Mahfoud, som debuterer som professionel bokser den 27. april

* Bor sammen med kæresten Patrick Frantzen i Hillerød

Tilbage til oversigt

Nyheder