Sarah Mahfoud brager ind på endnu en verdensrangliste før sin titelkamp og VM-eliminator

Sarah Mahfoud forbereder sig i disse dage til sin kamp om IBF’s interkontinentale mesterskab i fjervægt fredag den 18. januar i Nykøbing F. Hallerne.

 

Hvis hun besejrer Bukiwe Noninaa fra Sydafrika, venter der ifølge IBF en VM-titelkamp i forbundet. 

 

Men Sarah Mahfouds seneste sejr over den verdensrangerede Stephanie Ducastel er også blevet bemærket af WBA, et andet af de store anerkendte VM-forbund.

 

På den seneste udgave af ranglisten i fjervægt, som netop er blevet publiceret, indtager Sarah Mahfoud nu en fornem placering som nummer 4. 

 

Dermed ligger WBA i tråd med den uafhængige computerrangliste hos BoxRec, som også rangerer Sarah Mahfoud som verdens fjerdebedste fjervægter (og i øvrigt Danmarks bedste bokser på tværs af alle vægtklasser).

 

Verdensmester hos WBA er canadiske Jelena Mrdjenovich, som også er verdensmester hos WBC og betragtes som en af kvindeboksningens allerbedste på tværs af alle vægtklasser.

 

WBC’s og IBF’s verdensrangliste hos kvinderne er endnu ikke blevet opdateret siden Sarah Mahfouds sejr over Stephanie Ducastel den 24. november. Stephanie Ducastel ligger eksempelvis fortsat nummer 4 hos WBC, men når næste rangliste publiceres om nogle dage ventes det, at Sarah Mahfoud på lignende vis overtager Ducastels hidtidige placering ligesom hos WBA.

 

Fremgangen på verdensranglisterne er noget, der glæder promotor Mogens Palle.

 

”Det ser lovende ud, ligesom det gør for mange af vores andre boksere, der er på vej frem. Der er ved at åbne sig flere døre og oplagte muligheder for Sarah Mahfoud til at bokse om de store VM-titler. Læg dertil at hun også er strøget ind som nummer 1 på den officielle europarangliste og dermed har en direkte adgang til at kunne bokse om europamesterskabet,” siger Mogens Palle, som dog advarer mod at tage forskud på glæderne. Der venter nemlig en meget svær opgave mod en stærk sydafrikansk bokser med en vanskelig boksestil, når det går løs i titelkampen og VM-eliminatoren den 18. januar i Nykøbing F. 

 

Bukiwe Nonina med tilnavnet ”Anakondaen” med 14 sejre og kun 3 nederlag har helt konkret besejret tyske Alesia Graf, som den 19. januar bokser VM-kamp mod Dina Thorslund i Struer. Det understreger sværhedsgraden af Sarah Mahfouds sportslige udfordring den 18. januar og kampens sportslige kvalitet.

 

I den anden hovedkamp i Nykøbing F. kæmper det 19-årige boksefænomen Oliver Meng (4-0) på hjemmebane om IBF’s junior VM-bælte mod Maono Ally (8-3-1) fra Tanzania.

 

Stortalentet Allan Mahfoud (2-0) møder den ubesejrede spanier John Dickson, som er ubesejret i 6 kampe og har en kompetent boksebaggrund som spansk amatørmester i 2016.

 

Der er også kampe med henholdsvis Ditlev Rossing, WBC jr. verdensmester i cruiservægt og Enock Poulsen. Boksestævnet kommer endvidere til at byde på et par amatørkampe med unge, lokale talenter.

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.danishfightnight.com

 

Direkte link til WBA’s ranglister for kvinder: http://www.wbaboxing.com/wba-female-ranking#.XCx2WO4vypp

 

Fakta om Sarah Mahfoud

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (29 år)

* Rekordliste: 7-0 (3 KO)

* Aktuelle rangeringer: Nr. 1 på europaranglisten (EBU), Nr. 4 hos WBA, Nr. 4 i verden ifølge BoxRec (Danmarks højest placerede bokser)

* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)

* Højde: 165 cm.
* Træner: Steen F. Sørensen/Mads Sørensen

* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017

* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

* Storesøster til boksetalentet Allan Mahfoud, som også bokser den 18. januar.

Tilbage til oversigt

Nyheder