Sarah Mahfoud kan få sit gennembrud mod verdensrangeret franskmand

Den tidligere Vild med Dans-vinder Sarah Mahfoud kan bryde igennem til verdenseliten, når hun på lørdag bokser mod den franske VM-udfordrer Stephanie Ducastel, som er højt placeret på alle verdensranglister.

 

En følelse af intens spænding er så småt ved at indfinde sig hos den danske fjervægter Sarah Mahfoud, som lørdag aften skal bokse karrierens hidtil vigtigste kamp mod franske Stephanie Ducastel. 

Den tidligere europamester og VM-udfordrer Stephanie Ducastel er rangeret af alle de tre største VM-forbund, WBA nr. 5, WBC nr. 4, IBF nr. 12, mens det fjerde VM-forbund WBO ikke fører verdensranglister for kvinder. På den uafhængige computerrangliste (BoxRec) er Ducastel nummer 4 i verden i fjervægt. Her er Sarah Mahfoud nummer 36, så den danske bokser kan med andre ord tage et kvantespring med en sejr og bringe sig selv i spil til de helt store titler.

”Selvfølgelig tænker jeg over, at det kan blive mit store gennembrud. Det er jo derfor, at jeg gerne vil møde hende: For at kunne overtage hendes flotte placeringer på verdensranglisterne. Det er fedt at få en modstander, som er så højt rangeret, og jeg vil gøre alt for at besejre hende,” siger Sarah Mahfoud, som søndag gennemførte den sidste omgang sparring og nu er i færd med at lade mentalt op til det vigtige opgør.

”Planen er, at jeg ikke skal blive for ivrig undervejs. Jeg skal bokse hende og tage én omgang ad gangen. Derfra skal jeg så bygge op og sætte tempo på. Der skal gode parader til, og jeg skal bevæge mig godt i ringen, så skal det nok gå godt,” lyder meldingen fra den danske bokser.

Sarah Mahfoud har aldrig bokset udover 6 omgange, mens franskmanden har masser af erfaring fra de store VM-kampe på den lange distance. Men det bliver ikke noget problem for Sarah Mahfoud, som henviser til sin boksestil og kondition. 

”Jeg synes selv, at jeg er en langsom starter, som bliver bedre omgang for omgang. Så det kan kun være til min fordel, at der kommer flere og flere omgange på i mine kampe. Det vil kun betyde, at jeg bliver bedre og bedre, som kampen skrider frem. De lange kampe bliver helt sikkert en fordel for en type som mig,” siger Sarah Mahfoud, som også glæder sig over, at hun har fået en fransk garanti for, at Stephanie Ducastel ikke melder afbud ligesom sidst.

”Jeg var virkelig opsat på at møde hende ved seneste stævne, hvor hun blev væk. Nu skal det være. Det bliver en rigtig god kamp, hvor vi begge går i ringen for at vinde. Jeg vil kæmpe til det sidste, og det vil hun også gøre. Spændingen skal nok komme, når vi nærmer os kampen, men lige nu glæder jeg mig bare over, at hun har lovet at komme denne gang,” lyder meldingen fra den danske bokser.

Der er flere spændende hovedkampe på programmet den 24. november. Blandt andre Ditlev ”D-Struction” Rossing, som skal forsvare sin WBC jr. VM-titel i crusiervægt mod argentineren Miguel Peralta samt en spændende kamp mellem to IBF-mestre fra hver deres vægtklasse, danske Enock Poulsen (IBF jr. verdensmester i super letvægt) mod spanske Kelvin Dotel (IBF International-mester i weltervægt).

En sportsligt spændende international kamp kommer til at supplere kampene med danske deltagere, når den russiske eksverdensmester Dmitrii Chudinov møder englænderen Patrick Mendy. De to herrer har tidligere bokset uafgjort mod hinanden.

Derudover er der også kampe med stortalenterne Olive Meng, Allan Mahfoud og Andreas Lynggaard.

 

Billetter til Frederiksberg Hallerne: www.ticketmaster.dk

Streaming: Se alle kampene på www.eb.dk med Ekstra Bladet+ (Basis abonnement, 39 kr. – ingen binding) 

Nyheder om Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Fakta om Sarah Mahfoud

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (28 år)

* Rekordliste: 6-0 (3 KO)

* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)

* Aktuel rangering: Nr. 3 på europaranglisten (EBU)

* Højde: 165 cm.
* Træner: Steen F. Sørensen/Mads Sørensen

* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017

* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

* Storesøster til boksetalentet Allan Mahfoud, som også bokser den 24. november

 

Fakta om Stephanie Ducastel

* Født: 18. december 1979

* Bopæl: Strasbourg, Bas-Rhin, Frankrig

* Rekordliste som professionel: 8-4-2 (2 KO)

* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)

* VM-rangeringer: WBC, nr. 4, WBA nr. 5, IBF nr. 12, BoxRec nr. 4

* Titler: Nuværende WBF-verdensmester (2015 – frem til i dag), Fransk mester (2012-2014), Europamester (2015), VM-udfordrer, WBA/WBC (2018 - uafgjort og pointnederlag mod Jelena Mrdjenovich, BoxRec nr. 1).

* Derudover 40 kampe i kickboxing og savate, 32 sejre, 8 nederlag

* Uddannelse/arbejde: Underviser i idrætsvidenskab i Strasbourg

Tilbage til oversigt

Nyheder