Sarah Mahfoud stryger til tops på verdensranglisterne før afgørende VM-test

Den toprangerede Sarah Mahfoud bokser den 15. juni i Randers mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada i det, der efter alt at dømme bliver den sidste eksamen inden den helt store VM-kamp.

 

Danmarks ubesejrede boksehåb i fjervægt Sarah Mahfoud er klar til en sidste og afgørende VM-test, når hun den 15. juni træder ind i bokseringen i Arena Randers ved Danish Fight Nights kommende boksegalla. 

 

Det sker med en række fornemme ranglisteplaceringer i bagagen, som samtidig sikrer Sarah Mahfoud en VM-kamp i nærmeste fremtid – sandsynligvis efter sommerferien.

 

På den seneste verdensrangliste hos World Boxing Association (WBA) er Sarah Mahfoud nemlig rykket helt op som nummer 1 - foran europamesteren Nina Meinke fra Tyskland på andenpladsen. 

 

Verdensmesteren hos WBA er canadiske Jelena Mrdjenovich, som samtidig er indehaver af WBC-titlen. 

 

I forvejen har Sarah Mahfoud efter sin seneste sejr over Bukiwe Nonina, hvor hun vandt IBF’s interkontinentale titel, kvalificeret sig til en kamp om verdensmesterskabet hos det tredje af de store, anerkendte VM-forbund, IBF, hvor Brenda Carabajal fra Argentina er mester efter sin VM-sejr tidligere på måneden.

 

”Det er stort. Jeg er rigtig glad for, at det går den rigtige vej, og at jeg hele tiden rykker opad. Nu glæder jeg mig bare til at få de her titelkampe, som nærmer sig med hastige skridt. Nogle gange er det svært at forstå, men det er jo virkelig flotte placeringer, og det ser for alvor ud til, at min drøm om at få lov til at bokse om de store VM-titler bliver til virkelighed” siger Sarah Mahfoud og tilføjer:

 

”Om det bliver den ene eller anden modstander er ligegyldigt for mig. Hvis de har et VM-bælte, så vil jeg gerne have fat i det.” 

 

Der er altså flere VM-muligheder for den danske bokser, som er ubesejret i 8 kampe. Det hele kan dog falde til gulvet, hvis den færøskfødte tidligere Vild med Dans-vinder ikke vinder VM-testen i Randers. 

 

I det modsatte ringhjørne - ved det store ”Jørgen (Gamle) Hansen Memorial”-boksegalla i Arena Randers - venter canadiske Olivia Gerula, som er tidligere WBC-verdensmester.

 

Olivia ”The Predator” Gerula er en garvet og dygtig teknisk bokser, der har mødt de stærkeste i verden. I sine 38 kampe har hun bokset ikke færre end syv VM-kampe hos de største forbund og i alt 13 titelkampe.

 

Hun har i sine VM-kampe blandt andet besejret den nuværende verdensmester Jelena Mrdjenovich samt forsvaret WBC-titlen ved at besejre Myriam Chomaz (på udebane i Frankrig) og Brooke Dierdoff.

 

Olivia Gerula har også i 2014 besejret amerikanske Kaliesha West (16-1-3), som herhjemme er kendt for at have bokset uafgjort mod den danske eksverdensmester Anita Christensen.

 

I sine seneste to kampe tabte Olivia Gerula på point til to meget stærke modstandere på udebane – i henholdsvis en IBF-VM-kamp mod Jennifer Han fra USA og i en IBF Interkontinental-titelkamp mod IBF’s seneste VM-udfordrer Elena Gradinar fra Rusland.

 

”Olivia Gerula har masser af rutine og har mødt de allerbedste i verden, så jeg forventer, at det bliver en hård kamp. Jeg træner som altid på at bokse ud fra det, som jeg kan, og ud fra det, som jeg synes fungerer i forhold til min game-plan,” siger Sarah Mahfoud, som vil gøre alt for at holde VM-drømmen i live med en sejr i Randers.

 

”Hvis jeg taber, falder det jo til jorden. Hver kamp er alt eller intet-kampe fra nu af, og det lægger selvfølgelig et stort pres på mine skuldre, fordi jeg gerne vil leve op til forventningerne og præstere. Men jeg elsker det og synes, at det er så fedt, så jeg glæder mig virkelig meget til at komme i ringen den 15. juni,” tilføjer hun.

 

I en af de øvrige hovedkampe bokser Enock Poulsen (10-0) om EU-titlen i super letvægt mod polske Michal Syrowatka (20-2). 

 

Der er i alt tre titelkampe på programmet på en spændende bokseaften, hvor følgende danske boksere også skal i aktion: Letsværvægteren Jeppe Morell, WBC junior-verdensmesteren i cruiservægt Ditlev Rossing, IBF junior-verdensmesteren i super weltervægt Oliver Meng, debutanten Victor Ramon og Heva Sharif. 

 

Der er desværre afbud fra Allan Mahfoud, som med en håndskade i stedet må nøjes med at følge sin storesøster Sarah Mahfoud og de øvrige boksere fra tilskuerrækkerne i Arena Randers. 

 

Billetter: www.ticketmaster.dk

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.danishfightnight.com

 

Fakta om Sarah Mahfoud

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (29 år)

* Rekordliste: 8-0 (3 KO)

* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)

* Titler: IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina den 18. januar 2019.

* Højde: 165 cm.
* Træner: Steen F. Sørensen/Mads Sørensen

* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017

* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

* Storesøster til Danish Fight Night-bokseren Allan Mahfoud, som ligeledes er ubesejret.

Tilbage til oversigt

Nyheder