Seneste nyt: Sarah Mahfoud kommer alligevel i kamp – trods mystisk fransk afbud

Promotor Mogens Palle er ekstremt skuffet over afbud fra Stephanie Ducastel, men har i sidste øjeblik fremskaffet en modstander, som kan træde til med kort varsel, så Sarah Mahfoud alligevel kommer i kamp lørdag aften.

 

Der var drama ved dagens indvejning, da det stod endegyldigt fast, at den verdensrangerede Stephanie Ducastel (nr. 5, 5 og 7 hos WBA, WBC og IBF) alligevel ikke havde tænkt sig at bokse mod Sarah Mahfoud ved lørdagens store Danish Fight Night-boksestævne i Frederiksberg Hallerne.

Franskmanden, som i første omgang havde udskudt sine første oprindelige flyafgange, valgte i sidste ende slet ikke at tage af sted til København, og hun er således blevet hjemme i Strasbourg i Frankrig. 

”Hun har af uransagelige årsager sendt afbud i sidste øjeblik med en forkølet forklaring om, at en fransk agent, som jeg ikke aner hvem er, angiveligt meddelte hende torsdag, at kampen var aflyst, hvilket er fuldstændigt nonsens. Dette skete, efter at hun var blevet tilbudt flere forskellige flyafgange og afrejsemuligheder, som hun begyndte at afslå i sidste øjeblik, hvorefter hun selv fremsatte nye og senere afrejsemuligheder og flyforbindelser, som alle blev accepteret fra vores side. Mit bud er, at hun reelt er for tung og alligevel ikke var i stand til at klare den senest kontraktligt aftalte vægt,” siger Mogens Palle, som er ekstremt skuffet over bokserens udeblivelse. 

Mogens Palle henviser til, at han sammen med sin egen agent er i stand til at fremvise de skriftlige korrespondancer, der dokumenterer, at den franske lejr med sit meget sene afbud og med sine forskellige indvendinger og udskydelser reelt har drevet kispus med arrangørerne, som havde indfriet alle fremsatte krav vedrørende både afrejsen og alle øvrige forhold.

Den franske bokser har efter sit afbud erkendt, at hun kunne holde vægt og har pr. mail tilkendegivet, at hun gerne bokser i Danmark senere på året. Den danske promotor oplyser, at han fortsat kan være interesseret i at hente Stephanie Ducastel til landet næste gang, der er stævne, så Sarah Mahfoud med en sejr kan erobre franskmandens fornemme ranglisteplaceringer. Men det vil så kræve en helt anden og mere professionel indstilling fra den franske lejr og Ducastel, som tilsyneladende fik kolde fødder i sidste øjeblik. 

”Det vigtigste er de sportslige muligheder for mine boksere, og derfor er det dybt frustrerende med dette afbud for en bokser som Sarah Mahfoud, som er i absolut topform og havde glædet sig til at møde så stærk en modstander,” siger han.

Som et plaster på såret for Sarah Mahfoud, er det dog nu en realitet, at hun mod alle odds alligevel kommer i aktion lørdag aften og dermed kan få nyttig kamptræning før den næste store opgave.

Spanieren Vanesa Caballero (1-3-1), som normalt bokser en vægtklasse over Sarah Mahfoud, har indvilget i at træde til som ”late substitute”, og Sarah Mahfoud kommer dermed mirakuløst i ringen alligevel.

Det har ikke været nogen nem opgave på rekordtid at finde en modstander, fordi der er relativt få kvindelige professionelle boksere i Europa og dermed endnu færre, der kan træde til med så kort varsel. Men fra Madrid oplyses det, at Caballero, som altså nu er på vej til Danmark, i forvejen var i kampform til en anden opgave og dermed har accepteret kampen.

I sin seneste kamp for to måneder siden vandt den 34-årige spanier på udebane over englænderen Bec Connolly ved et stævne i Bristol. 

Der er fortsat tre spændende main event-kampe på programmet.

Jeppe Morell (nr. 139 i verden ifølge BoxRec) bokser i sin 11. kamp mod den regerende sydamerikanske mester Ruben Eduardo Acosta (nr. 79 i verden ifølge BoxRec) fra Argentina i letsværvægt, mens IBF’s juniorverdensmesteren i super letvægt, Enock M. Poulsen, i en EM-test møder den stærke dobbelte franske mester Renald Garrido, som har besejret både OL- og VM-medaljetagere og yderst sjældent har tabt stort på point.

WBC junior-verdensmester i cruiservægt, Ditlev Rossing, bokser efter blot 8 kampe i en interessant test mod OL-bokseren og den forhenværende WBA International-mester, Viktor Polyakov fra Ukraine. 

Derudover er der spændende kampe med stortalenterne Oliver Meng, Allan Mahfoud og Diana Nadim.

 

Hele stævnet live-streames gratis til alle med en internetforbindelse på www.ekstrabladet.dk

Billetter: www.ticketmaster.dk

Gratis Live-streaming: www.ekstrabladet.dk (lørdag fra klokken 18.30)

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning 

 

Fakta om Sarah Mahfoud

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (28 år)

* Rekordliste: 5-0 (2 KO)

* Aktuel rangering: Nr. 4 på europaranglisten (EBU)
* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)
* Højde: 165 cm.
* Træner: Steen F. Sørensen/Mads Sørensen
* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

*Storesøster til boksetalentet Allan Mahfoud, som debuterer som professionel bokser den 15. september.

Tilbage til oversigt

Nyheder